گروه صنایع معدنی فولاد
 
همت در گفت‌وگو با ماين نيوز مطرح كرد:
نقش كليدي ايريتك در تحقق اهداف طرح جامع فولاد
رتبه‌بندي شركت‌هاي EPC هيچ مزيتي نداشته است
گروه صنایع معدنی >فولاد - مديرعامل شرکت بین‌المللی مهندسی ایران (ایریتک) با اشاره به اينكه اجراي پروژه احداث كنسانتره‌سازي 2.5 ميليون تني سنگان در مراحل ابتدايي قرار دارد، گفت: كار اين پروژه با حمايت فولاد خراسان به خوبي در حال انجام بوده و فعاليت‌هايي مانند آزمايشگاه خاك و تجهيز كارگاه يا اجرا شده و يا در حال اجرا است.
 
علي همت در گفت‌وگو با خبرنگار ماين نيوز با اشاره به اينكه بخش مهندسي پروژه كنسانتره‌سازي سنگان در حال اجرايي شدن است، افزود: اتوتك نيز بخش مربوط به خود را در اين پروژه در حال انجام است و اميدواريم در مدت زمان تعيين شده به تعهدات خود عمل كرده و پروژه را ظرف مدت 36 ماه از زمان اخذ قرارداد تا پايان آن تحويل بدهيم.

وي در پاسخ به اين سوال كه آيا ايريتك برنامه‌اي براي ورود به صنعت آلومينيوم دارد؟ عنوان كرد: شركت ايريتك يك شركت دانش بنيان است و زنجيره توليد فولاد از معدن تا توليد محصول را دارد. شركتي با سطح ايريتك و ظرفيت‌هاي آن در همه زمينه‌هاي فولادي و صنايع معدني تخصص دارد. اگر شرايط و زمينه كاري مهيا باشد قطعا در صنعت آلومينيوم نيز وارد مي‌شويم. در همين راستا نيز مذاكراتي با مديران شركت آلومينيوم جنوب و ديگر واحدهاي آلومينيومي كشور انجام شده است.

او در پاسخ به سوال ديگر خبرنگار ماين نيوز مبني بر اينكه برنامه‌هاي ايريتك براي اجراي پروژه در خارج از كشور چيست؟ توضيح داد: تا الان به دليل مهيا بودن شرايط كار در داخل كشور چندان به سمت اجراي پروژه در خارج از كشور نرفتيم. البته اولويت ما اجراي پروژه در كشورهاي حاشيه خليج فارس و كشورهايي مانند افغانستان هم در زمينه كنسانتره و فولاد و هم در زمينه آهن اسفنجي است. اگر دولت حمايت‌هاي لازم را از ما به عمل آورد قطعا مي‌توانيم در اين زمينه نيز موفق عمل كنيم.

همت در پاسخ به سوال ديگر خبرنگار مبني بر اينكه نقش ايريتك در تحقق هدف توليد 55 ميليون تن فولاد تا 1404 چيست؟ نيز گفت: ما به عنوان يك شركت دانش بنيان كل دانش زنجيره توليد فولاد را در اختيار داريم. اگر متوليان امر بخواهند مي‌توانيم به برطرف شدن كمبود در اين زنجيره كمك زيادي كنيم. بايد بگويم كه ايريتك متعلق به يك شخص نيست، بلكه مجموعه‌اي به نوعي دولتي است كه اساس اين مجموعه با هدف رسيدن به دانش مهندسي فولاد در كشور ايجاد شده است.

مديرعامل ايريتك درباره پروژه‌هاي اجرا شده توسط ايريتك در زمينه كاهش مصرف انرژي در كارخانه‌هاي فولادي نيز عنوان كرد: در دو مگامدول پروژه شهيد خرازي توانستيم با اقدامات انجام شده تا حدود 10 درصد در كاهش مصرف انرژي و بازيافت انرژي اعم از برق، آب و گاز مصرف انرژي را كاهش دهيم.

وي همچنين درباره رتبه‌بندي شركت‌هاي EPC و وضعيت ايريتك در اين زمينه نيز عنوان كرد: اين رتبه‌بندي انجام شده است و ما نيز بالاترين رتبه را در صنعت فولاد گرفتيم اما متاسفانه هيچ‌جا اين رتبه‌بندي را به عنوان يك مزيت قبول ندارند و امتيازي محسوب نمي‌شود.

همت درباره پروژه‌هاي حوزه نفت و گاز ايريتك نيز گفت: پروژه آماك و ان‌جي‌ال خارك را در دست اجرا داريم. بخش كوچكي از پروژه آماك باقي مانده كه اگر تامين اعتبار شود فكر مي‌كنم ظرف يكي دو ماه ديگر به پايان برسد. پروژه ان‌جي‌ال خارك نيز پيشرفت 40 درصدي است دارد و از لحاظ پيمانكاري با مشاركت قرارگاه در حال اجراي آن هستيم. چند پروژه مطالعاتي و نمك‌زدايي بينك گناوه را نيز در دست اجرا داريم.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۳۴
کد مطلب: 22961