پس از ماهها كشمكش

صادرات مواد خام معدني از اندونزي ممنوع شد

22 دی 1392 ساعت 18:25

سرانجام پس از ماهها بحث و جدل و كشمكش دولت اندونزي قانون جنجالي ممنوعيت صادرات مواد خام معدني از اين كشور را از امروز به اجرا درآورد. با اين تفاوت كه برخي غولهاي معدني از شمول اين قانون مستثني شدند.


به گزارش ماين نيوز، اندونزي به عنوان يكي از بزرگترين صادركنندگان مواد معدني در جهان از روز جاري صادرات كليه مواد معدني خام خود را با هدف فراوري اين مواد در داخل اين كشور ممنوع اعلام كرد.

با اين وجود رئيس جمهوري اندونزي در آخرين لحظات اجراي قانون ممنوعيت صادرات مواد خام معدني از اين كشور برخي غولهاي معدني را از اجراي اين قانون معاف كرد.

ممنوعيت صادرات مواد خام معدني از اندونزي يكي از بزرگترين سياستهاي اقتصادي دولت فعلي اندونزي طي يك دهه اخير محسوب مي‌شود. با وجود تائيد اين قانون از سوي رئيس جمهوري اندونزي اما وي در عين حال به شركتهاي بزرگ آمريكايي معدنكاري فريپورت مك موران و نيومونت ماينينگ اجازه داد تا همچنان به صادرات چند ميليارد دلاري مس خود از اندونزي ادامه دهند.

البته گزارش شده بود كه شركت فريپورت ساعاتي قبل از اجراي قانون ممنوعيت صادرات مواد معدني از اندونزي صادرات مس خود را به نشانه اعتراض به دولت اندونزي متوقف كرد كه با توجه به وضعيت پيش آمده صادرات اين شركت همچنان ادامه خواهد يافت.

اندونزي به عنوان بزرگترين اقتصاد منطقه جنوب شرقي آسيا يكي از بزرگترين صادركنندگان سنگ معدني نيكل، قلع تصفيه شده و زغال سنگ حرارتي در جهان است و خانه پنجمين معدن بزرگ مس جهان و يكي از بزرگترين معادن طلاي جهان نيز محسوب مي‌شود.

به گزارش خبرگزاري فرانسه، دولت اندونزي تاكيد كرده كه كليه شركتهاي معدني موظف قبل از صادرات مواد خام معدني خود آنها را فراوري كرده و سپس اقدام به صادرات كنند. با اين وجود شركتهاي معدني مهلت تعيين شده براي آنها به منظور ايجاد واحدهاي فراوري و ذوب فلز را ناكافي اعلام كرده‌اند.

در همين حال رويترز نيز چند روز پيش گزارش داد كه دولت اندونزي سطح لازم براي فراوري مواد معدني جهت صادرات را كاهش داده تا از اين طريق برخي مواد معدني همچنان بتوانند با سطح فراوري كمتري از اين كشور صادر شوند.

به اين ترتيب اگرچه مس، منگنز، سرب، روي و سنگ آهن كنسانتره مي‌توانند همچنان تا سال ۲۰۱۷ از اندونزي صادر شوند اما ممنوعيت صادرات مواد خام سنگ معدني نيكل و بوكسيت كه ارزش صادرات آنها سالانه بالغ بر ۲ ميليارد دلار مي‌شود همچنان پابرجا مانده است.


کد مطلب: 2263

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/2263/صادرات-مواد-خام-معدني-اندونزي-ممنوع

ماین نیوز
  http://www.minews.ir