گروه صنایع معدنی فولاد
 
تقدير مديرعامل فولاد خراسان از ابتكار دولت در تعرفه هاي جديد واردات
گروه صنایع معدنی >فولاد - مديرعامل شرکت فولاد خراسان از اقدام دولت براي تعيين تعرفه هاي جديد واردات فولاد تقدير کرد.
 
به گزارش ماین نیوز، سيدحسين احمدي به اوضاع اقتصادي کشور و رکود ساخت وساز اشاره کرد و گفت: از طرف ديگر روند کاهشي رشد اقتصادي در چين به عنوان بزرگ ترين کشور توليدکننده فولاد، باعث هدف گذاري اين کشور براي بازارهاي خود در ايران و ساير کشورهاي منطقه شده است و در چنين شرايطي لازم بود دولت تعرفه واردات فولاد را اعمال کند.

مديرعامل شرکت فولاد خراسان ادامه داد: با تلاش هايي که از طريق واحدهاي فولادي، انجمن هاي صنفي و نهادهاي مدني مربوطه در کشور انجام شد، خوشبختانه در هفته اول اسفند سال جاري دولت تعرفه هاي جديدي را براي واردات محصولات فولادي وضع و اعلام کرد که اين تعرفه ها از نيمه اسفند لازم الاجرا است.

احمدي تصريح کرد: با اعمال اين تعرفه ها از اين به بعد مجموع حقوق ورودي و بازرگاني شمش فولادي 10 درصد، انواع ورق هاي فولادي 15 درصد و مقاطع طويل شامل ميلگرد، نبشي و محصولات نهايي 20 درصد افزايش مي يابد و اين تعرفه ها لازم الاجرا است.

مديرعامل شرکت فولاد خراسان تصويب اين تعرفه ها را اقدام حمايتي دولت از صنعت فولاد دانست و خاطرنشان کرد: اصولاعلت تعيين سود بازرگاني و تعرفه به افزايش پلکاني حجم توليد در داخل کشور برمي گردد و دولت با اعمال تعرفه به نوعي به عنوان يک ابزار کنترل و نظارتي براي ايجاد رقابت سالم در عرصه اقتصاد، از سوءاستفاده هاي احتمالي جلوگيري مي کند.

عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني خراسان رضوي با تاکيد بر اينکه در شرايطي که در بازار داخلي رکود داريم نبايد واردات مقرون به صرفه باشد، افزود: با اين اقدام فرصت هاي اشتغال و ارزش افزوده به خارج از کشور منتقل مي شود.

احمدي با بيان اينکه گاهي در داخل کشور شرايط توليد، عرضه و تقاضا به گونه اي است که کمبود وجود دارد و فرصت هاي توليد با ظرفيت بالاي 100 درصد کار مي کنند، عنوان کرد: در چنين وضعيتي طبيعي است که تعرفه بايد به گونه اي باشد که مزيت براي واردات داشته باشد و بتوانيم بازار را تنظيم کنيم، اما در سال جاري شاهد بوديم بخش قابل توجهي از واحدهاي فولادي متوقف شدند و محصول واحدهاي بزرگ فولادي نيز بيش از دو تا سه ماه در انبارها بود و تقريبا روند فروش نقدي به حداقل ممکن رسيده، بنابراين توليدکنندگان فولاد ناگزير به فروش غيرنقدي هستند.

احمدي با اعتقاد بر اينکه اگر تعرفه هاي جديد اعمال نمي شد، با ميزان وارداتي که استمرار داشت در آينده نمي توانستيم طرح هاي توسعه و افق هاي بلندمدت را در صنعت فولاد محقق کنيم، اظهار کرد: در حال حاضر 20 ميليون تن فولاد در سال توليد مي شود درحالي که بر اساس افق 1404 توليد سالانه فولاد در کشور بايد به 50 ميليون تن برسد.

مديرعامل شرکت فولاد خراسان در پايان گفت: اميدواريم با اين ابتکار عمل و اقدام خوب دولت در روزهاي پاياني سال، رقابت سالمي بين واحدهاي فولادي ايجاد شود و بتوانيم سال خوبي را براي صنعت فولاد در پيش داشته باشيم.

تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۳۲
کد مطلب: 22598
 
مرجع : دنیای اقتصاد