گروه معادن سنگ آهن
 
کارشناس حوزه سنگ‌آهن به ماین نیوز خبر داد:
سود میلیاردی سنگ‌آهنی‌ها و فاجعه زیست‌محیطی در سنگان
گروه معادن >سنگ آهن - یک کارشناس و صادرکننده سنگ‌آهن با اشاره به سود هنگفت و میلیاردی چند معدن سنگ‌آهن پلاسری در منطقه سنگان خواف گفت: باعث تاسف است که سود تنها چند معدن در این منطقه از کل بودجه چند استان کشور بیشتر است. به نظر من این وضعیت خلاف شعارهای انقلاب در زمینه کاهش فاصله طبقاتی است.
این کارشناس و صادرکننده سنگ‌آهن که خواست نامش فاش نشود، در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز با اشاره به اینکه از کل ذخیره ۴ تا ۵ میلیارد تنی سنگ‌آهن منطقه سنگان خواف حداکثر ۱۰۰ میلیون تن از پلاسری بوده و مابقی از نوع توده‌ای هستند، گفت:سود یک معدن پلاسری در این منطقه در سال بالغ بر ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد تومان می‌شود که حتی از بودجه سالانه برخی از استان‌های کشور نیز بیشتر است. نکته جالب اینجاست که بهره‌برداران این معادن با وجود چنین سودی در مقابل دادن عوارض ناچیز به دولت مقاومت می‌کنند که این تاسف‌آور است. طبق برخی برآوردها کل سود معادن پلاسری منطقه چیزی در حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیارد تومان می‌شود.

او با اشاره به اینکه معادن پلاسری در منطقه سنگان خواف باید به جای ۱۰ درصد حتی ۴۰ تا ۵۰ درصد عوارض به دولت بدهند، اظهار کرد: برداشت سنگ‌آهن از معادن پلاسری منطقه سنگان تنی ۱۰ هزار تومان نیز برای بهره‌برداری هزینه ندارد و هیچ زحمت، سرمایه‌گذاری و یا نیروی کاری نیز برای آن صرف نمی‌شود. این در حالی است که هزینه برداشت از معادن توده‌ای بین ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان است.

وی با اشاره به اینکه سیاست اخذ عوارض از معادن بزرگ و کوچک سنگ‌آهن و همچنین معادن پلاسری باید با یکدیگر متفاوت باشد، گفت: به نظر من اخذ عوارض از معادن سنگ‌آهن باید براساس عیار میزان ذخیره معدن و همچنین زحمتی که برای بهره‌برداری از آن معدن می‌شود صورت بگیرد.

این کارشناس حوزه سنگ‌آهن افزود: بهره‌برداران از معادن پلاسری سنگان خواف سرمایه‌گذاری چندانی نکرده‌اند و اشتغالی هم ایجاد نکرده‌اند اما سودهای میلیاردی می‌برند که این وضعیت در شان کشور و منطقه نیست.

او با اشاره به تخریب گسترده محیط زیست در منطقه سنگان خواف توسط بهره‌برداران ذخایر پلاسری عنوان کرد: من به شخصه اعتقاد دارم اولا به هیچ‌وجه نباید اجازه برداشت از ذخایر پلاسری را به کسی داد و ثانیا اگر هم اجازه داده شود باید عوارض سنگینی از این بهره‌برداران گرفته شود تا مانع به وجود آمدن سودهای چند صد میلیاردی برای عده معدودی شود. ضمن اینکه پول حاصل از این عوارض نیز مجدد صرف آبادانی و توسعه همین منطقه می‌شود.

وی گفت: از کل ذخیره سنگ‌آهن منطقه سنگان خواف که بالغ بر ۵ میلیارد تن ‌می‌شود تنها حدود ۱۰۰ میلیون تن از نوع پلاسری بوده که بهتر است به جای برداشت از معادن پلاسری ابتدا اولویت برداشت با ذخایر توده‌ای باشد و ایمیدرو به نمایندگی از دولت به بهره‌برداران معادن پلاسری، ذخیره توده‌ای بدهد تا آنها از این ذخایر برداشت کنند.

این کارشناس و صادرکننده سنگ‌آهن با یاد‌آوری اینکه حدود ۱۰ سال پیش مجوز برداشت از معادن پلاسری سنگان خواف داده شد، گفت: تا کسی از منطقه سنگان خواف بازدید نکند متوجه عمق فاجعه نمی‌شود. عده‌ای با درآمدهای افسانه‌ای بر منطقه حکمرانی می‌کنند و کسی هم بر فعالیت آنها نظارت نمی‌کند.

وی گفت: برداشت از معادن توده‌ای به سرمایه اولیه نیاز دارد اما چنین وضعیتی در مورد معادن پلاسری وجود ندارد. در منطقه سنگان خواف حدود ۵ معدن بزرگ پلاسری وجود دارد که برداشت از آنها انجام می‌شود.

او درباره پیشنهاداتش برای ساماندهی معادن پلاسری منطقه سنگان خواف نیز گفت: به نظر من اولویت کار باید لغو پروانه‌ بهره‌برداری معادن پلاسری باشد. دولت این معادن را بدست بگیرد و به بهره‌برداران این معادن پروانه‌ بهره‌برداری از معادن توده‌ای را بدهد. کل ذخیره پلاسری منطقه سنگان خواف حدود ۱۰۰ میلیون تن بوده که ارزش ندارد برای برداشت از این ذخایر کل محیط زیست و زندگی مردم منطقه نابود شود. متاسفانه در حال درختان و جنگل منطقه نابود شده و حتی خاک منطقه نیز دیگر بلااستفاده شده است.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۲۸
کد مطلب: 2246
 
۴ نظر
 


شریف
شما هم احتمالا یه چیزی ازشون می گیرید و ساکت میشید
امیدوارم اینطوری نشه (20)
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۷:۵۷:۲۹
 
نژاد
بنام خدا
ضمن تشکر،باید ابتدا بفرمایید :
1-ظاهرا این کارشناس مجهول الهویه برآورد تولید هر تن سنگ آهن پلاسری را از روی اطلاعات طرحهای بهره برادری مربوط به سال 1386 اعلام کرده اند و فراموش کرده اند که با توجه به گذشت 6 سال از سال مورد اشاره و تورم سالیانه بالای 50% (بدون توجه به تورم 300% سال 91) افزایش هزینه تولید تفاوت کرده و مرجع این برآورد از کجاست؟
2-علت ناراحتی ایشان از درآمد سرمایه گذار که ریسک بالای سرمایه گذاری در منطقه بشدت امنیتی(همجوار مرز افغانستان) را بجان خریده است ، چیست؟
3-بفرض دولت محترم به پیشنهاد ایشان عمل کند و معادن مذکور را تعطیل نماید، خیل هزاران بیکار بجا مانده از این تصمیم را ایشان در کدام صنعت بکار خواهد گرفت؟و مشکلات امنیتی حاصل از بیکار شدن آنها را با چه تعداد نیروی امنیتی و با چه هزینه ای جبران خواهد کرد؟و.............
در نهایت به مسئولین سایت محترم متان با توجه به نوپا بودن آن توصیه میکنم از درج مطالب کارشناسی نشده و ثبت مطالب کارشناسان بی اطلاع و مجهول الویه اجتناب نمایید. (21)
با سلام و عرض ادب خدمت جناب "نژاد"
ضمن تشکر از شما برای اظهارنظر درباره خبر سود میلیاردی سنگ‌آهنی‌ها و فاجعه زیست محیطی در سنگان لازم است چند مطلب را به عرض شما برسانيم:
1- در مورد برآورد کارشناس مربوطه براساس آمارهای سال 1386 باید بگویم که این موضوع قابل بررسی بوده و می‌توانید در صورتی که هم‌اکنون برآوردی از هزینه هر تن استخراج سنگ‌آهن از معادن پلاسری خواف را دارید برای ما ارسال نمایید که حتما از آن استفاده می‌کنیم.
2- علت ناراحتی كارشناس مربوطه نیز مربوط به تخریب شدید محیط زیست منطقه توسط بهره‌برداران معادن پلاسری است که در اظهارات ایشان به وضوح قابل رویت است. ضمن اينكه ايشان تاكيد كرده كه مشكلي براي برداشت ذخاير توده‌اي سنگ‌آهن وجود ندارد و مي‌توان با درآمد حاصل از آن منطقه سنگان و خواف را نيز توسعه داد.
3- اینکه بگوییم صنعتی چون اشتغالزا است پس باید به هر ترتیب ممکن به کار خود ادامه دهد حرف درستی نیست. به عنوان مثال الان صنعت خودروسازی با استفاده از همین حربه به حیات گلخانه‌ای خود ادامه داده و همچنان که مستحضرید خودروهای بي‌کیفیت را به مردم داده و با جان آنها بازی می‌کند. بنابراین نباید به بهانه صرفا حفظ اشتغال محیط زیست منطقه و زندگی مردم آن منطقه را نابود کرد. ضمن اینکه در جلسه‌ای آمارهایی از اشتغال چند هزار نفری در معادن پلاسری سنگان مطرح شد که این موضوع از سوی یک مقام ارشد دولتی زیر سوال رفت. بنابراین مشخص هم نیست که اشتغال زیادی در معادن پلاسری منطقه وجود دارد. اگر آماری در این زمینه دارید خوشحال می‌شویم آن را در اختیار ما قرار دهید. مشکلات امنیتی منطقه را نیز مسئولان مربوطه باید حل کنند. اینکه این مشکلات را بخواهیم به بهای نابودی محیط زیست بدست آوریم به نظر بنده راه حل درستی نیست.
با تشکر فراوان از حسن توجه شما
۱۳۹۲-۱۰-۲۳ ۱۱:۳۳:۴۶
 
نژاد
چرا اظهار نظر اینجانب را منعکس نکردید ؟؟؟ سایت شما بیطرف نیست؟ (23)

مخاطب گرامي و دوست ارجمند
باسلام
نظرات شما با ذكر توضيحاتي از طرف تحريريه ماين نيوز منتشر شد از اين كه نظرات سازنده خويش را براي ما ارسال مي فرماييد كمال تشكر به عمل مي آيد. ضمنا خوشحال خواهيم شد كه از مطالب، نظرات و ... شما در آينده نيز بهره مند شويم.
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۱۰-۲۳ ۱۵:۰۸:۴۰
 
ملاک - کارشناس اقتصادی معادن خواف
نویسنده و کارشناس محترم سنگ آهن : لطفا آدرس جنگلهای نابود شده منطقه خواف را به ما هم بدهند. تصاویر موجود از مناطق پلاسری سنگ آهن قبل از بهره برداری حتی یک تک درخت را هم در منطقه نشان نمیدهد چه رسد به جنگل ؟؟؟
تخریب محیط زیست یک کلمه کلی است و مبهم . اگر منظورتان پوشش گیاهی منطقه یعنی بوته زارهای کویری است ،نباید از کلمه جنگل استفاده کنید.
اگر مردم منطقه به جای چوپانی و دامپروری محدود در منطقه کویری و بدون آب و علف خواف که از حداقل بارندگی سالانه در کشور برخوردار است ، در معادن کار کنند و درآمد بالاتری داشته باشند بهتر نیست؟
پوشش گیاهی ضعیف موجود پس از یکی دو سال دوباره احیا میشود. ولی تعطیلی معادن بدلیل دادن اطلاعات غلط در مورد آنها و دور کردن اذهان مسئولین و خوانندگان از واقعیت ،خطرناک و غیر قابل جبران است.
اطلاعات داده شده در مورد درآمدها و هزینه تولید و استحصال کاملا غیر واقعی است و جای تعجب دارد !!!!؟استحصال از معادن نیاز به بولدوزر و بیل مکانیکی و لودر و کامیون و تجهیزات دانه بندی و سایز بندی و ... دارد به نظر شما با ده هزار تومان حتی یک ساعت لودر میشود اجاره کرد؟ بقیه پیشکشتان....
آقا شما را به خدا اگر نمیدانید نگویید و تشویش اذهان نکنید.به مسئولیت آخرتی گفتار هم فکر کنید. (26)
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۱۰-۲۵ ۱۱:۲۵:۵۸