گروه صنایع معدنی فولاد
 
فرشاد خبر داد:
انتشار كتاب تاريخ صنعت فولاد ايران در آينده نزديك
بخش معدن مظلوم واقع شد
گروه صنایع معدنی >فولاد - مديرعامل شركت آهن فولاد غدير ايرانيان از انتشار كتاب تاريخ صنعت آهن و فولاد ايران در آينده نزديك خبر داد.
 
به گزارش خبرنگار اعزامي ماين نيوز به مجتمع معدني و صنعتي چادرملو، اسدالله فرشاد با اشاره به اينكه با با بيش از 100 نفر از بزرگان و مشاهير صنعت آهن و فولاد ايران مصاحبه شده و قرار است اين مصاحبه‌ها به زودي در قالب كتابي منتشر شود، افزود: اميدواريم انجمن آهن و فولاد ايران نيز به انتشار اين كتاب ارزشمند كه در واقع تاريخ صنعت فولاد و آهن كشور است كمك كند.

وي با بيان اينكه از سال 1346 كه الكسي كاسيگين به همراه رضا شاه پهلوي كلنگ ذوب آهن اصفهان را زدند صنعت فولاد كشور شكل گرفت، افزود: در همان سال‌ها بخش خصوصي و دولتي‌ ايران به موازات هم در صنعت فولاد با دو تكنولوژي متفاوت فعاليت خود را شروع كردند. كوره‌هاي كروپ در اهواز فولادسازي ذوب 1 شروع شد كه بعدا به فولاد خوزستان تبدل شد و در اصفهان نيز فعاليت فولادسازي آغاز و بعدا به ذوب آهن و فولاد مباركه پس از انقلاب تبديل شدند. در واقع اين موارد پايه‌هاي صنعت فولاد و آهن ايران را تشكيل دادند.

وي با بيان اينكه توليد فولاد ايران از حدود 650 هزار تن در 43 تا 44 سال پيش هم‌اكنون به زيرساخت‌هاي تحقق توليد 55 ميليون تن فولاد در افق 1404 رسيده است، اضافه كرد: جا دارد از مظلوميت بخش معدن ياد كنيم. يادم هست در معادن زغال سنگ كساني كه كار مي‌كردند به زور حقوقشان را مي‌گرفتند. البته در معادن سنگ آهن كمي وضع بهتر بود. بد نيست بدانيم مطالعات اكتشافي در چادرملو از سال 1315 آغاز شد. وقتي‌ روس‌ها به ايران آمدند و تصميم گرفتند با روش سنتي در ايران فولاد توليد كنند مطالعات معدني خود را در ايران مركزي انجام دادند كه از بافق نيز شروع شد. البته عزيزان و مديران فولادي بعضا ممكن است روي يك تكنولوژي تعصب داشته باشند اما بايد ما خالي از تعصب باشيم. بايد مجددا تاكيد كنم كه بخش معدني ما مغفول و مظلوم باقي مانده است.

فرشاد با بيان اينكه در حوزه صنعت فولاد بسياري از مديران و فعالان اين حوزه براي كسب علم و آموزش ديدن به كشورهايي مانند آلمان و ژاپن و غيره رفتند و دوره ديدند اما هرگز اين فرصت‌ها براي بخش معدن كشور محقق نشد، افزود: در ساختار بودجه كشور نيز اعدادي كه به بخش اكتشاف اختصاص مي‌يابد قابل توجه نيست. از سوي ديگر اگر قصد عبور از اقتصاد نفتي را داريم بايد به مطالعات اكتشافي اهميت زيادي بدهيم تا نتيجه اين مطالعات به تامين مواد اوليه صنعت فولاد و توسعه اين صنعت در كشور منجر شود. با اين حال الان نه در بودجه ملي به اكتشافات تخصيص زيادي مي‌شود و نه بخش خصوصي جرات سرمايه‌گذاري در اين حوزه پرريسك را دارد. قانون معادن هم اين حق را چندان قائل نيست كه اگر بخش خصوصي توانست ذخيره‌اي را پيدا كند بهره‌برداري از آن توسط همان بخش به راحتي انجام شود.

مديرعامل شركت آهن فولاد غدير ايرانيان با اشاره به وجود 66 عنصر از جدول مندليف در پهنه‌هاي معدني كشور و اينكه در اغلب اين عناصر هيچ كار اكتشافي صورت نگرفته است، عنوان كرد: تلاش كرديم با برگزاري سمپوزيوم فولاد 93 در چادرملو بار ديگر توجهات را به بخش پراهميت معدن سوق بدهيم.

وي توضيح داد: تمام سرمايه‌گذاري‌هاي انجام شده در صنعت فولاد كشور چه در فولاد مباركه، چه در ذوب آهن اصفهان، چه در فولاد آلياژي ايران و چه در فولاد خوزستان همه با ارز 7 توماني يا 6.3 توماني انجام شده و سال‌هاست در ساختار بودجه و فروششان مسائل مربوط به استهلاك سرمايه ديده نشده است در حالي كه سرمايه‌گذاري‌هاي جديد رخ داده در صنعت فولاد كشور عمدتا با ارز رسمي و مبادله‌اي و طي دو سه سال اخير بيشتر با ارز آزاد انجام شده است. از سوي ديگر آقاي وزير اصرار دارد بر تحقق 55 ميليون تن و البته من ديدم برخي دوستان در ويژه‌نامه "ماين نيوز" ابراز عقيده كرده‌اند كه اين هدف تحقق پيدا نمي‌كند. براي تحقق اين هدف بايد گلوگاه‌ها حل شود در غير اين صورت نمي‌توانيم به هدف 55 ميليون تن توليد فولاد برسيم. آرزوي ما تحقق اين هدف است و راه تحقق آن نيز توسعه خطوط بالادست صنعت فولاد يعني خطوط كنسانتره و گندله است.

مديرعامل شركت آهن فولاد غدير ايرانيان همچنين عنوان كرد كه رئيس ايميدرو جزو سخنرانان مدعو سمپوزيوم فولاد 93 در چادرملو بود اما به دليل جلسه مهم وزير با فولادسازان و ضرورت حضور در اين نشست نتوانست به سمپوزيوم فولاد بيايد.

به گزارش ماين نيوز، سمپوزيوم و نمايشگاه فولاد 93 طي روزهاي پنجم و ششم اسفند ماه سال جاري در مجتمع معدني و صنعتي چادرملو برگزار شد.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۲۱:۴۰
کد مطلب: 21920