گروه معادن ساير حوزه ها
 
معدن فسفات چرام ممکن است اقتصادی نباشد
گروه معادن >ساير حوزه ها - رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به عیار 8/5 درصدی معدن فسفات چرام گفت: این معدن ممکن است توجیه اقتصادی نداشته باشد.
به گزارش ماین نیوز، داریوش دیودیده افزود: عیار معادن فسفات کهگیلویه و بویراحمد کمتر از عیار معدن های دارای توجیه اقتصادی است.

وی اظهار کرد: باتوجه به شرایط اقتصادی این ماده معدنی، عیار معدن فسفات باید بین 25 تا 30 درصد باشد تا توجیه اقتصادی داشته باشد.

دیودیده بیان کرد: جمع تقریبی معدن فسفات چرام نزدیک به 80 میلیون تن هست که در یک محدوده طولی 13 کیلومتری قرار دارد.

وی عنوان کرد: در آینده نزدیک نشست هایی با کارشناسان اقتصادی و معدن شناسان برگزار خواهد شد تا تصمیم نهایی درباره این معدن گرفته شود.

دودیده با بیان اینکه این معدن ممکن است در حال حاضر توجیه اقتصادی برای سرمایه گذاران نداشته باشد گفت: نباید انتظار بیهوده برای مردم درست کرد.

وی گفت: اگر همه کارشناسان به این نتیجه برسند که این معدن توجیه اقتصادی نداشته باشد از برنامه های سازمان حذف خواهد شد.

ماده معدنی فسفات و محصولات شیمیایی حاصل از آن شامل اسید فسفریک ،کودهای فسفاته، دی کلسیم فسفات، تری پلی فسفات، اسید فسفریک خوراکی و فسفر از جمله محصولات استراتژیک و ارزشمند در چرخه صنعتی کشور به ویژه صنعت پتروشیمی و پالایشگاهی است.

ذخایر فسفات کهگیلویه و بویراحمد شامل شش محدوده معدنی است که ذخیره احتمالی این شش محدوده معدنی 282 میلیون و 94 هزار تن است.

این محدوده ها شامل کوه لار چرام با ظرفیت 213 میلیون و 800 هزار تن، کوه زراورد با ذخیره احتمالی 23 میلیون و 500 هزار تن ،کوه کومه 22 میلیون تن ، کوه نیل 3 میلیون و 696 هزار تن و کوه شیخ هابیل یک میلیون و 298 هزار تن ذخیره احتمالی ماده معدنی فسفات است.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۹:۰۴
کد مطلب: 21757
 
مرجع : خبرگزاری ايرنا