گروه اكتشاف و زمين شناسي
 
گسترش همکاریهای زمین شناسی و مطالعات اکتشافی ایران و روسیه
گروه اكتشاف و زمين شناسي - وزیر صنعت، معدن و تجارت در دیدار با وزیر محیط زیست و منابع طبیعی فدراسیون روسیه از علاقمندی ایران از حضور روسیه برای انجام مطالعات اکتشاف معادن تحت الارضی و تهیه طرح های بهره برداری و شناسایی معادن زیرزمینی به منظور استفاده بهینه از ظرفیتها و پتانسیل های کشور خبرداد.
به گزارش ماين نيوز، محمدرضا نعمت زاده تصریح کرد: دو کشور همواره در کنار هم بوده اند و گسترش همکاریها و تعاملات آنها بسیار حائز اهمیت خواهد بود چرا که در حال حاضر سطح مناسبات اقتصادی و فنی در سطح مطلوب و مورد رضایت دو طرف قرار ندارد.

وی این دیدار فرصت مناسبی برای بررسی زمینه های همکاری و ارائه راهکارها در راستای توسعه و تعمیق روابط اقتصادی، تجاری دو کشور ذکر کرد و گفت: در این خصوص با توجه به پتانسیل و توانمندی قوی کشور روسیه در زمینه مطالعات زمین شناسی و آشنایی با معادن م یتواند یکی از راههای مهم در افزایش تعاملات محسوب شود.

نعمت زاده با اشاره به امکانات و ظرفیتهای سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ایران که در طول سالهای اخیر پیشرفت مناسبی داشته است افزود: با توجه به برنامه های توسعه ای در نظر گرفته شده در بخش معادن کشور علاقه مندیم با سایر کشورها بویژه کشور روسیه بیش از پیش همکاری کنیم البته در گذشته همکاریهایی نیز صورت گرفته که خواهان گسترش آنها هستیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت به برخی تفاهمات اولیه که با شرکت ایمیدرو انجام شده است اشاره کرد و گفت: مذاکرات و تعاملاتی که در خصوص معدن زرشوران، انگوران و سنگان انجام صورت گرفته را تلاش می کنیم تا هرچه زودیتر اجرایی شود.

به گفته وی با توجه به ظرفیت و توانمندیهای کشور روسیه بویژه در معادن زیر زمینی و داشتن تجربه کافی در شناسایی این معادن و مورد بهره برداری قرار دادن آنها ، تمایل خود را برای همکاری دراین خصوص اعلام می کنیم .

نعمت زاده ادامه داد: ما تاکنون بیشتر از معادن سطح الارضی استفاد کرده ایم و چندان در زمینه معادن زیرزمینی به جز زغالسنگ تجربه زیادی نداریم که دراین راستا آمادگی خود را برای استفاده از تجارب کشور روسیه اعلام می کنیم.

وی اضافه کرد: همچنین در زمینه مطالعات اکتشاف معادن تحت الارضی و تهیه طرح های بهره برداری نیز علاقه مندیم تا با کشور روسیه همکاری داشته باشیم که دراین خصوص حتما باید مطالعات از نظر بعد اقتصادی و سودآوری مدنظر قرار بگیرد .

وی همچنین ضمن ابراز تمایل از برگزاری دوره های آموزشی و تبادل اطلاعات بین دو کشور ، استقبال خود را برای همکاری بیشتر با روسیه با توجه به محدودیت امکانات ایران در زمینه نقشه برداری و ژئوفیزیک هوائی برای بهره مندی از هلی کوپتر و هواپیما از طرف روسیه اعلام کرد.

مهندس نعمت زاده همچنین گسترش همکاریهای در زمینه های جدید را مورد تاکید قرار داد و گفت: توسعه تعاملات در خصوص شناسایی و بهره مندی از مواد نادر خاکی نیز از دیگر زمینه هایی است که می توان با تفاهم نامه بین سازمان زمین شناسی و طرف روس به آن پرداخت.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه به اقدامات ایران در خارج از کشور اشاره کرد و گفت: تا کنون توانسته ایم در کشورهای همسایه و آفریقا به صورت مشترک مطالعاتی را انجام دهیم که به طور مثال به می توان به همکاری و اقدامات مشترک با کشور قزقستان، ازبکستان و چند کشور آفریقایی اشاره کرد.

همچنین در این دیدار « دونسکوی» وزیر محیط زیست و منابع طبیعی فدراسیون روسیه ضمن ابراز تمایل برای تعمیق روابط تجاری ، صنعتی و معدنی با ایران ابراز امیدواری کرد،بتوان همکاریها را بویژه در زمینه زمین شناسی و استفاده از منابع زیر زمینی گسترش داد.

وی توسعه روابط بخش خصوصی و دولتی را مورد تاکید قرار داد و گفت: بهره مندی از توانایی های شرکتهای خصوصی در بخش معدن و صنایع وابسته از مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

دونسکوی به برخی همکاریهای ایران و روسیه در گذشته و هم اکنون که در حال اجرا است اشاره و ابرازامیدواری کرد سطح این مناسبات گسترش پیدا کند.

وی به ظرفیتها و پتانسیل های معادن و منابع طبیعی ایران به عنوان یکی از مزیتهای این کشور اشاره کرد و گفت: امیدواریم با همکاری مشترک در زمینه شناسایی و بهره برداری از این منابع بتوانیم به توسعه تعاملات دو کشور کمک کنیم.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۲۱:۲۴
کد مطلب: 21709