گروه صنایع معدنی فولاد
 
خرده فروشي فولاد در بورس كالامحقق شد
اتخاذ تصميمات جديد براي رونق مبادلات محصولات فولادي
گروه صنایع معدنی >فولاد - امکان عرضه خرد محصولات فولادي در بورس کالاي ايران به اشخاص حقيقي و حقوقي که در نشست مشترک مسوولان سازمان بورس و اوراق بهادار با مديران عامل شرکت هاي بزرگ فولادي ذوب آهن، فولاد مبارکه و فولاد آلياژي مقرر شد، خبر خوبي بود که بيش از همه شايد رئيس اتحاديه کشوري آهن و فولاد را خوشحال کرد.
 
به گزارش ماین نیوز، محمد آزاد پيشتر بروز مشکلات مالياتي صنف آهن فروش را ناشي از نبود فاکتورهاي رسمي خريد و فروش محصولات فولادي در بازار آزاد دانسته و بارها در جلساتي که با مسوولان بورس کالابرگزار کرده بود مهم ترين خواسته اعضاي صنف را براي برطرف شدن اين مشکل، امکان خريد فولاد از سوي اشخاص حقيقي از بورس کالادر تناژهاي سبک و پرداخت ماليات بر ارزش افزوده در همان زمان معامله عنوان کرده بود.

بنابراين با تصميم جديدي که در اين خصوص گرفته شده از اين پس علاوه بر انجام معاملات شفاف و قانونمند فولاد در فضاي رسمي مبادلات بورس کالاکه براي اشخاص حقيقي هم فراهم شده، آن طور که يک مقام مسوول شرکت فولاد خوزستان عنوان کرده است اين امر کمک مي کند تا خريداران خرد فولاد ديگر مجبور به خريد اين محصولات از طريق واردات يا اشخاص حقوقي نباشند، ضمن اينکه براي کارخانه هاي فولاد نيز اين فرصت فراهم مي شود که کالاي بيشتري را توليد و به دست مصرف کننده برسانند.

در همين خصوص مديرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان هم معتقد است: اين مصوبه چرخه کاملي از توليد تا مصرف کننده را بدون واسطه فراهم مي کند به اين معنا که اين اقدام باعث مي شود متقاضيان محصولات نهايي فولاد بتوانند بدون واسطه محصولاتي مانند ميلگرد و تيرآهن را از بورس کالاتهيه کنند که اين امر علاوه بر کاهش هزينه براي مصرف کننده، زمينه افزايش تقاضا در صنعت فولاد هم در بخش بالادستي (توليدکننده محصولات اوليه) و هم در صنعت پايين دستي (محصول نهايي) را فراهم مي آورد.

از طرفي در جلسه مذکور همچنين تصويب شده است قيمت پايه عرضه محصولات فولادي در بورس کالابراساس ميانگين قيمت معاملات در آخرين روز عرضه قبلي تعيين شود، به اين ترتيب که ارائه محصول با قيمت اعلامي عرضه کننده در مرحله مظنه يابي (زرد)، متناسب با قيمت تقاضاي ثبت شده انجام خواهد شد. مديرعامل شرکت بورس کالاي ايران نيز  درخصوص اين مصوبه گفت: مصوبات اين جلسه مي تواند علاوه بر ايجاد تعادل در بازار و کاستن از نگراني هاي توليد کنندگان فولادي، از اختلال در عرضه و تقاضاي اين محصول بکاهد.

حسين پناهيان با بيان اينکه از اين پس، اشخاص حقيقي و حقوقي و شرکت هاي کوچک تر امکان ورود به معاملات فولاد را در بازار خواهند داشت، گفت: اين جلسه به دنبال نگراني شرکت هاي فولادي نسبت به عرضه هاي بيش از حد توليدکنندگان رده هاي پايين تر در خارج از بورس برگزار شد، چرا که مدتي است بازار فولاد به دليل اين عرضه هاي بيش از حد دچار اختلال شده است.

وي تصريح کرد: اگرچه هم اکنون بخش عمده اي از فولاد توليدي در کشور در بورس کالادادوستد مي شود، اما عرضه 15 تا 20 درصد از انواع محصولات فولادي در خارج از بورس توسط توليد کنندگان رده چهارم و پنجم، اختلالات زيادي را در بازار ايجاد مي کند. مديرعامل بورس کالاي ايران با تاکيد بر اينکه بسياري از اين توليدکنندگان براي فروش محصولات خود در بازار دست به دامپينگ مي زنند، تصريح کرد: بر اساس مصوبه دولت، فولاد از آن دسته کالاها است که بايد در بورس کالادادوستد شود و هرگونه عرضه اين کالاخارج از بورس مشمول کالاهاي تعزيراتي مي شود. بر همين اساس؛ بورس کالابراي ترغيب اين توليد کنندگان براي ورود به بورس تصويب کرد تا عرضه خرد محصولات فولادي در بورس کالاي ايران توسط اشخاص حقيقي و حقوقي فراهم شود.

وي با اشاره به مصوبه دوم اين جلسه ابراز کرد: در اين جلسه حجم عرضه لازم براي کشف قيمت کاهش داده شد، به عنوان مثال در گذشته براي بعضي از محصولات فولادي بايد 110 تن به بالامعامله انجام مي شد تا کشف قيمت صورت مي گرفت اما هم اکنون اين ارقام در ميان انواع محصولات فولادي کاهش يافته است.

پناهيان يادآور شد: از ديگر مصوبات اين جلسه اعلام قيمت رسمي در شروع معاملات تالار است تا به اين ترتيب نگراني توليد کنندگان از اين بابت برطرف شود. وي تاکيد کرد: امکان خريد و فروش انواع محصولات فولادي در بورس کالاتوسط اشخاص حقيقي و حقوقي، جلوگيري از عرضه فولاد در خارج از بورس کالابر اساس قانون و الزام کردن توليدکنندگان به رعايت آن، دو راهکار مهم براي بازگشت رونق به بازار فولاد است و از سوي ديگر با چنين مصوباتي اختلال در عرضه و تقاضاي اين محصول از بين مي رود.

به هر طريق در شرايطي که بازار فولاد دو سالي است روزهاي معاملاتي خود را با رکود معناداري پشت سر مي گذارد و حجم دادوستدها در بازارهاي رسمي و غيررسمي اين محصول به ارقام بسيار پاييني تنزل کرده است، تاثيرات بلندمدت اين مصوبه را در بهبود جريان قانونمند معاملات فولاد، کاهش واسطه ها و افزايش حجم توليد کارخانه هاي فولادي بايد بسيار پررنگ و موثر قلمداد کرد که با گذشت زمان اثرات آن براي فعالان بازار و صنعت فولاد بيشتر آشکار خواهد شد.

تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۴۲
کد مطلب: 21399
 
مرجع : دنیای اقتصاد