گروه معادن
 
هرمزگان يکي از مناطق مستعد معدني کشور
گروه معادن - کشورمان ایران به لحاظ بهره مندی از مواهب خدادادی از معدود کشورهای جهان است که ضمن موقعیت ویژه در منطقه و جهان از ظرفیت های فراوانی در حوزه معادن برخوردار است.
 
به گزارش ماین نیوز، رئیس سازمان نظام مهندسی معدن هرمزگان می گویـد: اکنون بیش از 60 میلیارد تن ذخایر قطعی و احتمالی ید در استان های مختلف کشور برآورد شده است که این میزان می تواند جایگزین صادرات نفت در اقتصاد کشور شود.

عسکری سیاهویی می افزاید: از آن جا که این بخش تاثیر کمتری از تنش های سیاسی و بین المللی می گیرد منبعی پایدار برای تامین ارز مورد نیاز کشور است.

استان هرمزگان نیز یکی از مناطق نسبتاً غنی معدنی بوده و بیش از 10 نوع ماده معدنی در این استان شناسایی شده است.
سنگ گچ، سنگ نمک، سنگ آهک، خاک سرخ، گل سرشوی، سنگ آهن، دولومیت ، مس، سنگ های نما و ساختمان ، تیتان، گرونا و سیلیس نسوزها، تالک، منیزیم، منگنز، کرومیت و گوگرد در سه پهنه زمین شناسی هرمزگان قرار دارند.

بیشترین ذخایر معدنی استان در شهرستان های بندرعباس ، حاجی آباد، میناب، رودان، بندرخمیر و بندرلنگه قرار گرفته است.
اما خاک سرخ جزیره هرمز شهرت جهانی دارد. در این جزیره 90 طیف رنگی از خاک وجود دارد که زمین شناسان این جزیره را جزیره رنگین کمانی نامگذاری کردند و در جهان نظیر ندارد.

کارشناسان بر این باورند که هرمزگان، از نظر ذخایرمعدنی توانمندی خوبی دارد که در صورت شناسایی، اکتشاف و بهره برداری می تواند در توسعه اقتصادی این استان و حتی منطقه نقش اساسی داشته باشد.

سرپرست امور صنایع ومعادن سازمان صنعت معدن تجارت هرمزگان می گوید:197معدن در سطح استان فعال است که 25 میلیون تن مواد معدنی از آنها استخراج می شود.

صالح زاده می افزاید: هم اکنون بیش از60 فقره گواهی نامه کشف با ذخیره ای حدود 340 میلیون تن و 129 فقره پروانه اکتشاف در استان وجود دارد که پس از طی مراحل قانونی آماده بهره برداری می گردند .

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان می گوید:میزان سرمایه گذاری در بخش معادن استان بیش 131 هزار و 4 میلیون ریال است .

قاسمی می افزاید:از ابتدای سال نیز 11 فقره پروانه بهره برداری جدید با ذخیره قطعی 27 هزار و 131 تن و اشتغالزایی 179 نفر و 12 فقره گواهی نامه کشف معدن با ذخیره قطعی 28 هزار و 513 تن مواد
معدنی صادر شده است.

حدود 3هزارنفر به طور مستقیم در معادن استان فعالیت می کنند.
وی می افزاید: 30معدن هم در هرمزگان غیرفعال است که در این زمینه فراخوان عمومی دو پهنه اکتشافی مصوب استان آغاز شده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان می گوید :این پهنه های اکتشافی در کوهشاه احمدی با مساحت 2 هزار 177 کیلومتر مربع و بشاگرد با وسعت 5 هزار و 669 کیلومترمربع واقع هستند.

قاسمی می افزاید: فعال سازی معادن راکد، سلب صلاحیت از بهره برداران معادن غیر فعال و واگذاری به متقاضیان از طریق مزایده، برخورد قاطع و قانونی با برداشت کنندگان که به شکل غیر مجاز از معادن بهره برداری می نمایند و همچنین توسعه مطالعاتی معدنی از اقدامات مهم این سازمان است.

وی با بیان اینکه این سازمان همواره به دنبال جذب سرمایه گذاری در بخش فرآوری مواد معدنی است تا از این طریق بتوان ارزش افزوده مناسبی را دربخش کانی های معدنی به وجود آوردمی گوید: امیدواریم با برنامه های تدوین شده و با مشارکت بخش خصوصی و مساعدت دولت شاهد جهش قابل توجهی در حوزه معادن استان باشیم .

رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت هرمزگان می گوید:اخیراً کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس در قامت مدعی وارد عرصه صادرات مواد معدنی به ویژه سنگ گچ شده اند که این امر زنگ خطری برای تولیدات معدنی استان است.

جادری استاندار هرمزگان نیز می گوید: وجود معدن کرومیت ، سنگ آهن ، سنگ های تزئینی و کانی های غیر فلزی به ویژه گچ و آهک بستر مناسب سرمایه گذاری در بخش صنایع معدنی هرمزگان بوجود آورده است.

یزدانی معاون توسعه مدیریت منابع و امور استان ها وزارت صنعت، معدن و تجارت کشور هم می گوید: دولت حمایت از تولید داخلی و خروج از رکود با هدف رونق بخشی و سرعت دادن به بخشهای صنعت و معدن درکشور را در برنامه خود قرار داده است.

با توجه به نزدیکی این استان به مرزهای آبی ، صادرات هر نوع ماده معدنی می تواند توجیه اقتصادی داشته باشد زیرا استانهای دیگر مجبورند برای حمل و نقل ماده معدنی تا بنادرجنوبی کشور هزینه زیادی پرداخت کنند.

علیدادی ناظر گمرکات هرمزگان می گوید: در ده ماه گذشته بیش از 8 میلیون و 358 هزار تن مواد معدنی به ارزش 162 میلیون و 908 هزار دلار به کشورهای امارات، هند، بحرین ،پاکستان،آلمان و چین صادر شده است.

وجود منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس با دارا بودن اسکله اختصاصی 12میلیون تنی مواد فله معدنی مجهز به نوار نقاله تخلیه و بارگیری به طول 32کیلومتر و واگن برگردان ویژه صادرات و واردات و همچنین اختصاص بخشی از مجموعه بندری شهید رجایی به صادرات مواد فله معدنی از دیگر مزایای هرمزگان در زمینه فعالیت های معدنی است که استانهای دیگر کشور فاقد آن هستند.

آنچه مسلم است جهت دادن مناسب ساختار اقتصادی به سمت و سوی استفاده بهینه از ظرفیت های معدنی می تواند توسعه را بیشتر از همیشه رقم بزند.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۵۶
کد مطلب: 21331