گروه معادن فلزات گرانبها
 
ماین نیوز گزارش می‌دهد:
صادرات طلا و سنگ‌های گرانبهای ایران خوابید!
گروه معادن >فلزات گرانبها - هفتمین نمایشگاه بین‌المللی طلا، نقره و جواهر، ساعت و صنایع وابسته در حالی دیروز در محل دائمی نمایشگاههای بین‌المللی تهران گشایش یافت که نگاهی به یک شاخص نشان می‌دهد که صنعت طلا و جواهر کشور اصلا حال و روز خوشی ندارد.
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، به گفته رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر و سنگ‌های قیمتی کشور تعداد شرکت‌های حاضر در نمایشگاه امسال طلا، نقره و جواهر، ساعت و صنایع وابسته نسبت به سال قبل 25 درصد رشد نشان می‌دهد. با این وجود عبادالله محمدولی نیز معترف است که هنوز بسیاری از برندهای مطرح صنعت طلا و جواهر کشور در این نمایشگاه حضور ندارند و بستر حضور آنها نیز در این نمایشگاه فراهم نیست.

وی اذعان می‌کند که صنعت طلا و جواهر ایران در حال حاضر با وجود پتانسیل‌های فراوان با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کند و این مشکلات به حدی زیاد بوده که فرصتی را برای انجام کارهای زیربنایی و اساسی باقی نگذاشته است.

در همین حال نگاهی به آمار گمرک ایران نیز نشان می‌دهد که صادرات محصولات به نمایش درآمده در هفتمین نمایشگاه بین‌المللی طلا، نقره و جواهر، ساعت و صنایع وابسته در 10 ماهه امسال با افت شدیدی مواجه شده است.

براساس آمار گمرک در 10 ماهه 1393 صادرات "مروارید طبیعی یا پرورده، سنگ‌های گرانبها یا سنگ‌های نیمه ‌گرانبها، فلزات دارای روکش یا پوشش از فلزات گرانبها و اشیاء ساخته شده از این مواد، زیورآلات بدلی و سکه" با کاهش بیش از 80 درصدی به حدود 22.3 میلیون دلار رسید. این در حالی است که صادرات این محصولات در مدت زمان مشابه در سال قبل بالغ بر 115.2 میلیون دلار شده بود.

نکته جالب اینجاست که با وجود کاهش شدید ارزش صادرات ایران اما وزن محصولات صادراتی در این حوزه از تنها حدود 6.2 تن در 10 ماهه سال قبل به 2462 تن در 10 ماهه امسال رسید. به این معنی که ایران محصولات با وزن بیشتری اما با ارزش پایین‌تری صادر کرده است که به هیچ‌وجه اتفاق خوبی محسوب نمی‌شود.

اگرچه شاید افت صادرات در حوزه طلا و مصنوعات طلا به دلیل مختلف قابل توجیه باشد اما با وجود پتانسیل‌های فراوان در حوزه سنگ‌های قیمتی و گوهرسنگ‌ها و معادن فراوانی که ایران در این زمینه دارد و در دنیا منحصربفرد هستند، قطعا کاهش صادرات سنگ‌های قیمتی و گوهرسنگ‌ها نمی‌تواند توجیهی داشته باشد. در یک مورد فیروزه ایران در دنیا زبانزد خاص و عام بوده و با وجودی که تبلیغات زیادی هم انجام نشده اما فیروز ایران در دنیا کاملا شناخته شده بوده و مشتریان داخلی و خارجی زیادی نیز دارد. در مورد دیگر انواع گوهرسنگ‌ها نیز ایران دارای معادن و ذخایر معدنی بسیار زیادی بوده که بخش قابل توجهی از آنها نیز تاکنون دست نخورده باقی مانده‌اند.

به نظر می‌رسد صنعت طلا و جواهر و گوهرسنگ ایران فراتر از برگزاری یک نمایشگاه به اقدامات اساسی‌تری نیاز دارد تا حال و روزش بسیار بهتر از وضعیت فعلی شود. به اعتقاد بسیاری از کارشناسان در صورت رونق گرفتن صنعت طلا و جواهر و گوهرسنگ ایران علاوه بر اینکه ارزش افزوده زیادی از این بخش نصیب کشور می‌شود، زمینه اشتغال هزاران نفر نیز در بخش‌های مختلف این صنعت فراهم خواهد شد.
تاریخ انتشار : جمعه ۲۴ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۰۰:۳۹
کد مطلب: 21285