گروه اكتشاف و زمين شناسي
 
در جلسه كميته اكتشاف خانه معدن مطرح شد:
ضرورت اصلاح قانون نظام مهندسي معدن
گروه اكتشاف و زمين شناسي - جلسه کمیته اکتشاف خانه معدن در حالی امروز برگزار شد که در آن مباحثی مانند ضرورت اصلاح قانون نظام مهندسی معدن ایران، واقعی نبودن حقوق دولتی پیش‌بینی شده در لایحه بودجه ۹۳ و جزئیات برگزاری سی‌ودومین کنگره علوم زمین مطرح شد.
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، محمدجعفر صادقی پناه – رئیس کمیته اکتشاف خانه معدن – در این جلسه با اشاره به اینکه قانون نظام مهندسی معدن ایران دارای اشکالات متعدد بوده و این قانون نیاز به اصلاح دارد، گفت: یکی از سوالات ما این است که سازمان نظام مهندسی معدن سازمانی دولتی است یا غیردولتی و حیطه وظایف این شامل کدام یک از این دو بخش می‌شود. این سوالی است که رئیس سازمان نظام مهندسی معدن باید پاسخگوی آن باشد.

نادعلي اسماعیلی، عضو شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی معدن در این جلسه با بیان اینکه من نیز اعتقاد دارم که قانون نظام مهندسی معدن باید بازنگری شده و به روز شود، گفت: این قانون سابقه‌ای ۱۰ ساله داشته و از روی قانون نظام مهندسی مسکن نوشته شده است و قطعا نیاز به اصلاح نیز دارد. البته هنوز جمع‌بندی نهایی درباره اصلاح این قانون انجام نشده است.

او با اشاره به اینکه مسئولان فنی در معادن مسئول وقوع هرگونه سانحه‌ای در معدن هستند، اظهار کرد: در لایحه بودجه ۹۳ درآمد ۱۸۰۰ میلیارد تومانی از بابت حقوق دولتی پیش‌بینی شده اما تحقق این هدف بسیار دشوار به نظر می‌رسد. با توجه به اینکه در ۸ ماهه امسال حدود ۴۰۰ میلیارد تومان از حقوق دولتی درآمد کسب شد و تا پایان سال نیز این رقم حداکثر به ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیارد تومان خواهد رسید.

وی تاکید کرد: اینکه مسئولان فنی از صاحبان معدن حقوق می‌گیرند که اتفاق خوبی نیست چرا که باعث می‌شود میزان نظارت آنها بر معدن کاهش یابد. همان‌طور که قانون معادن اصلاح شد قانون نظام مهندسی معدن هم نیاز به اصلاح دارد.

اسماعیلی تاکید کرد: ما ۱۴۰ معدن آهن در کشور داریم اما فقط ۴،۵ معدن بزرگ هستند و بقیه معادن کوچک در سیاستگذاری‌ها چون همین معادن بزرگ را می‌خورند. تحقق حقوق دولتی ۱۸۰۰ میلیارد تومانی در سال آینده تنها در صورتی ممکن است که دولت نظارت جدی و دقیقی روی فعالیتها و درآمدهای کسب شده معادن بزرگ داشته باشد.

وی همچنین با اشاره به پایین بودن حقوق دریافتی مسئولان فنی معادن گفت: همین باعث شده تا مسئولان فنی به صورت ثابت در معادن حضور نداشته باشند.

ناصر عابدیان، عضو کمیته اکتشاف خانه معدن با اشاره به اینکه سازمان مهندسی معدن ایران به ترمز اکتشاف در کشور تبدیل شده است، اظهار کرد: بسیاری از کسانی که به عنوان مسئول فنی و نگارنده طرح‌های معدنی به معدنکاران معرفی می شوند دارای صلاحیت انجام این امور نیستند اما سازمان نظام مهندسی عملا ما را مکلف به استفاده از این افراد کرده است.

به گفته وی سازمان نظام مهندسی باید فقط در حوزه سیاستگذاری عمل کند و نباید وارد حوزه اجرا شود. متاسفانه در حال حاضر اکتشاف‌گران کشور مشکلات و معضلات زیادی در ارتباط با سازمان نظام مهندسی معدن دارند.

جليل قلمقاش، معاون سازمان زمین‌شناسی و اكتشافات معدني كشور نیز در این جلسه با اشاره به اینکه ما اعتقاد داریم باید ترمزی در کشور برای حوزه اکتشاف وجود داشته باشد، گفت: به همین دلیل است که اجازه برداشت مواد معدنی از الوند و دماوند داده نمی‌شود، چرا این که مناطق دارای ارزش گردشگری و زیست محیطی بیشتری نسبت به معدنکاری دارند. البته ما نیز اعتقاد داریم که قانون نظام مهندسی معدن قانون به نسبت جوانی بوده و نیاز به اصلاحاتی دارد.

او با اشاره به اینکه همزمان با کنگره علوم زمین در تهران در برخی دیگر از مراکز استانی و شهرهای کشور نیز همایش‌های زمین‌شناسی تخصصی برگزار می‌شود، افزود: در تهران همایش اکتشاف و ژئومتیکس، در مشهد زمین‌شناسی محض، در اهواز زمین‌شناسی نفت، در یزد همايش عناصر نادر خاکی، در چابهار همايش زمین‌شناسی دریایی، در تبریز همايش لرزه زمین ساخت، در ارومیه همایش دریاچه ارومیه، در مازندران همایش مخاطرات، در شیراز همایش زمین‌شناسی آب و در گیلان همایش زمین‌شناسی کشاورزی برگزار می‌شود. در کنار این کنگره نیز نمایشگاه جانبی برگزار می‌شود.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۷ دی ۱۳۹۲ ساعت ۱۷:۲۸
کد مطلب: 2088