گروه معادن
 
بهرامن:
ايران ۱۵۰۰ زن معدنكار دارد
گروه معادن - نایب رئیس خانه معدن ایران گفت: امروز نیروی انسانی عامل رشد و پیشرفت کشورهای صنعتی است و بنابراین کشورهای در حال توسعه نیز با تکیه بر ابزار نیروی انسانی توانمند، می توانند ضامن تحقق اهداف مربوطه باشند.
به گزارش ماين نيوز، محمدرضا بهرامن در دومین گردهمایی کمیته بانوان معدنکار خانه معدن در محل اتاق ایران اظهار داشت: بانوان ایرانی در دوران جمهوری اسلامی ثابت کرده اند که در عرصه های مختلف می توانند نقش پشتیبان و مکمل مردان در زمینه های مختلف را ایفا کنند.

وی حضور بانوان موفق در بخش معدن را یادآور شد و گفت: بانوان قادرند در حوزه معدن نیز پله های ترقی را پشت سر گذارده و از مدیران موفق در این بخش محسوب شوند و آمارهای منتشر شده حاکی است امروز بیش از یک هزار و 500 نفر از بانوان در معادن کشور فعالیت دارند.

بهرامن با اشاره به اینکه فعالیت در معادن زغالسنگ به منزله معدنکاری خطرناک و حادثه خیز محسوب می شود، گفت: حدود 10 درصد از بانوان معدنکار کشور در معادن زغالسنگ فعالیت دارند و این امر حاکی است، دشواری فعالیت در این عرصه مانع از حضور آنان نشده است.

نایب رئیس خانه معدن ایران تاکید کرد: نگرش جنسیتی در بخش معدن و سایر صنایع نادرست و تنگ نظرانه ارزیابی می شود زیرا بانوان محدودیتی برای حضور خود در فعالیت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و وررشی جامعه قائل نیستند.

وی افزود: سند چشم انداز 1404 دستیابی ایران به عنوان جایگاه کشور اول منطقه را هدف قرار داده و در این مسیر تفکیک جنسیتی قائل نشده زیرا زنان و مردان پرتلاش کشور باید برای رسیدن به قله این هدف گام های جدی بردارند.

به اعتقاد بهرامن، تکمیل زنجیره های معدن و تولید در کشور وابسته به جنسیت خاص نیست، بنابراین چنانچه دستیابی به توسعه اقتصاد کشور را پی می گیریم ، باید زن و مرد همپای هم تلاش کرده و جدیت در کارها داشته باشند.

وی تحولات بازار جهانی و افت قیمت نفت را خاطرنشان ساخت و گفت: چنانچه هربشکه نفت به رقم 1000 دلار برسد، نمی تواند ضامن رشد و ترقی کشور باشد، زیرا مردان و زنان غیرتمند ایرانی با پشتکار می توانند الگوی 'ما می توانیم' را عینیت بخشند و نیروی انسانی توانمند می تواند اهداف پیش روی را قابل دستیابی سازند.

وی اعمال تحریم های ظالمانه بر ضد جمهوری اسلامی را یادآور شد و گفت: امروز مهمترین دوره امتحان برای نیروی انسانی کشور است، چنانچه به توانایی و قدرت زنان و مردان کشور ایمان داشته باشیم و حمایت آنها از یکدیگر ظهور و بروز پیدا کند، می توانیم از همه این موانع گذر کنیم.

در این نشست سیده فاطمه مقیمی رئیس کمیته بانوان معدنکار خانه معدن ایران اظهار داشت: توسعه پایدار با تاکید بر مشارکت آحاد جامعه و برخورداری از نیروی کار زبده و متخصص امکان پذیر است.

وی افزود: نادیده گرفتن نیمی از جمعیت کارآمد کشور به منزله تفکیک جنسیتی در امور محسوب می شود، درحالی که امروز جامعه جهانی تلاش زن و مرد را برای دستیابی به اهداف توسعه نیاز دارد.

به گفته مقیمی، استفاده از توانمندی بانوان ضمن افزایش درآمد، موجبات رشد آن را فراهم می سازد و این مهم در سایه از بین بردن تبعیض جنسیتی امکان پذیر است.

وی یادآور شد: گرایش غالب در بخش معدن مردانه است و سختی فعالیت در این عرصه موجبات به حاشیه رانده شدن بانوان می شود اما تلاش خانم ها در زمان کنونی می رود که این نگرش را تغییر دهد.

رئیس کمیته بانوان معدنکار خانه معدن ایران افزود: موضوع خروج از رکود امروز یکی از برنامه های دولت یازدهم است، بنابراین بهره گیری از جمعیت بانوان امکان آن را می دهد که از این شرایط خارج شویم و توسعه پایدار را دنبال کنیم.

گردهمایی نیمروزی بانوان معدنکار خانه معدن ایران با اهدای لوح تقدیر از هفت تن از بانوان موفق در عرصه های مدیریتی و معدنی به کار خود پایان داد.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۹:۴۲
کد مطلب: 20467