گروه معادن زغال‌سنگ
 
حقیقی:
توليد زغال‌سنگ خراسان جنوبی به ۵ میلیون تن مي‌رسد
گروه معادن >زغال‌سنگ - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: براساس مصوبات مقرر شده است میزان استخراج زغال سنگ از معادن این استان به پنج میلیون تن در سال افزایش می یابد که با اجرای این طرح اشتغال در بخش معادن زغال سنگ و صنایع مرتبط با آن به حدود ۱۲ هزار نفر افزایش خواهد یافت.
 
به گزارش ماین نیوز، سیدنعمت‌الله حقیقی در نشست خبری افزود: استان خراسان جنوبی یک استان معدنی و برخوردار از نعمت های الهی در زمینه معدن بوده که امروز این موضوع به یک گفتمان در سطح کشور تبدیل شده و نیاز است که تبدیل به یک استراتژی تصمیم گیری در استان شود.

وی با بیان اینکه بیش از 70درصد از استخراج زغال سنگ کشور در خراسان جنوبی انجام می شود، تصریح کرد: در حال حاضر سالانه حدود ۱.۵ میلیون تن زغال سنگ از معادن استان استخراج و حدود چهار هزار و ۳۰۰ نفر در بخش معادن زغال سنگ و صنایع مرتبط با آن اشتغال ایجاد شده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی تصریح کرد: بر اساس مصوبه ای که در این سفربه تصویب رسیده، مقرر شده این میزان استخراج به پنج میلیون تن در سال افزایش یابد که با اجرای این طرح اشتغال در بخش معادن زغال سنگ و صنایع مرتبط با آن به حدود ۱۲ هزار نفرافزایش خواهد یافت.

حقیقی با تأکید بر اینکه این استخراج در بازه زمانی کوتاه انجام نمی شود، عنوان کرد: اگر استخراج در یک بازه زمانی کوتاه افزایش یابد نمی توانیم صنایع پایین دست آن را ایجاد کنیم لذا این طرح در یک بازه زمانی سه ساله صورت می گیرد وقرار است که صنایع زغالشویی وکک سازی نیز در این منطقه ایجاد وتوسعه یابند.

وی با اشاره به اجرای برنامه ویژه در ارتباط با زغال سنگ حرارتی منطقه مزینو و کوچیک علی شمالی و جنوبی، بیان کرد: در برنامه ای که هم اکنون در دست مشاور است در نظر است که نحوه استخراج بصورت کاملاً مکانیزه وزیر زمینی طراحی واجرا گردد.

حقیقی افزود: اگر بتوانیم زغال سنگ حرارتی که در اصل وزارت نیرو متولی اجرای آن است با سرمایه گذاری دو هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان و ظرفیت تولید ۶۰۰ مگاوات برق انجام دهیم، نقش بسیار موثری در اقتصاد استان خواهد داشت.
وی با بیان اینکه این نیروگاه بیش از یک هزار نفر در بخش معدن ونیروگاه اشتغال ایجاد می کند، یادآور شد: راه اندازی این نیروگاه هم به لحاظ ایجاد اشتغال و هم به لحاظ تولید نیروی برق نیروگاه ها تأثیر زیادی دارد واقتصاد استان را متحول می کند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی در بخش دیگری از سخنانش به مصوبه ای که برای صنعت بازالت استان مطرح شده است اشاره کرد و افزود: پتانسیل های استان در بخش معدن طی یک بازه زمانی کوتاه مدت احصاء و صنایع پایین دست آن مشخص شده است لذا بر همین اساس صنعت تولید الیاف بازالتی در شهرستان سربیشه را به تصویب رسانده ایم.

سید نعمت اله حقیقی با بیان اینکه این الیاف مصرف زیادی از جمله در تولید میلگرد بازالتی به عنوان جایگزین فولاد دارد، عنوان کرد: خراسان جنوبی ظرفیت های خوبی در بخش الیاف بازالتی دارد که در حال حاضر بالغ بر ۱۰۰ میلیون تن دخیره زمین شناسی بازالت در استان داریم.

حقیقی ادامه داد: در جریان این سفر مصوب شد سازمان های توسعه ای با مشارکت بخش خصوصی نسبت به ایجاد واحد سه هزار تنی الیاف بازالتی در یک بازه زمانی یک ساله در شهرستان سربیشه اقدام کند .

وی با اشاره به ذخیره هفت میلیون تنی سیلیس در استان، بیان کرد: دراین استان بحث فروآلیاژها از اهمیت ویژه ای برخوردار است به همین دلیل یک طرح به نام سیلیکون متال یا تولید فلز سیلیسیوم که در پنل های خورشیدی مصرف دارد با سرمایه 60 میلیون یورو مصوب شد.

وی خاطر نشان کرد : درکنار این صنعت می توانیم محصولات دیگری مانند فروکروم،فرومنگنز و سیلیکو منگنز داشته باشیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یکی دیگر از مصوبات را مربوط به انجام مطالعات ژئوفیزیکی هوایی منطقه آهنگران زیرکوه عنوان کرد وافزود: حدود 2 هزار و 400 کیلومتر مربع از مساحت این منطقه توسط سازمان زمین شناسی و اکتشاف معدنی کشور مورد برسی وپژوهش قرار خواهد گرفت که با ذخیره قطعی یک و نیم میلیون تنی این محصول وپژوهش صورت گرفته می توانیم تمام ذخایر پنهان فلزی آهن و تمام عناصر فلزی این منطقه که هنوز ناشناخته است کشف کنیم.

سید نعمت اله حقیقی اختصاص اعتبار ۶۰ میلیارد تومان سرمایه در گردش برای واحدهای تولیدی استان را از دیگر مصوبات سفر هیئت دولت اعلام کرد و گفت: این اعتبارات به صورت پرداخت تسهیلات در اختیار واحدهای تولیدی قرار داده می شود.

حقیقی همچنین از ایجاد فضای ۳۹۰ میلیون یورو فایننس از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت برای فولاد قاینات وطرح توسعه کویر تایر خبر داد و افزود: همچنین در این سفر حدود ۲۷۴ میلیارد تومان برای تأمین سرمایه ثابت واحدهای تولیدی از جمله سیمان باقران ودیگر واحد های تولیدی در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به اجرای طرح توسعه کویر تایر بیرجند گفت: طبق این طرح میزان تولید ۲۵ هزار تن لاستیک در سال به پنجاه و پنج هزار تن افزایش می یاید که اجرای آن نیاز به ۱۰۰ میلیون یورو اعتبار ارزی داشته که قرار شد این اعتبار از طریق فایننس در اختیار سرمایه گذار قرار بگیرد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی از ایجاد مرکز آموزش و نمایشگاه عرضه مواد اولیه فرش دستبافت و پشتیبانی از برندسازی و صادرات این محصول خبر داد و گفت: سازمان توسعه تجارت با همکاری شرکت نمایشگاهها موظف شده که ظرف یک سال آینده این طرح را انجام دهد.

حقیقی با اشاره به وجود ۳۹ نوع ماده معدنی با استخراج اسمی ۱۶ میلیون تن در استان، عنوان کرد: به منظور معرفی پتانسیل های معدنی استان به صورت متمرکز مقرر شد نمایشگاه و مرکز تجاری محصولات معدنی در مرکز استان ایجاد و سازمان ایمیدرو موظف به راه اندازی این مرکز است.

وی توسعه تجارت زرشک و عناب وحل مشکل تعدادی از واحد های تولیدی را، را از دیگر مصوبات سفر هیئت دولت در خراسان جنوبی برشمرد.

در ادامه سرپرست معاونت امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی نیز گفت: با صدور 41 فقره گواهینامه کشف در سال جاری، حدود 100 میلیون تن به ذخایر قطعی اکتشافات بخش معدن استان اضافه شد.

سیدمهدی موسوی با بیان این که طی 10 ماهه امسال 58 فقره پروانه اکتشاف معدن در خراسان جنوبی صادره شده است، افزود: این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته 13 درصد افزایش دارد.

موسوی وضعیت موجود پروانه اکتشاف را 385 مورد در سطح استان ذکر کرد.

وی با اشاره به این که اکنون 366 پروانه بهره برداری معدن در استان وجود دارد، بیان کرد: در 10 ماهه امسال 26 فقره پروانه بهره برداری معدن صادر شده است.

تاریخ انتشار : شنبه ۴ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۲۰
کد مطلب: 20136