گروه صنایع معدنی فولاد
 
آمادگی هند برای سرمایه‌گذاری در صنایع فولاد ایران
گروه صنایع معدنی >فولاد - هند قصد دارد نخستین سرمایه‌گذاری خود را در بخش فولاد ایران با احداث کارخانه ۲ میلیون تنی انجام دهد. این خبری است که روز گذشته از سوی روزنامه انگلیسی زبان ایندین اکسپرس اعلام شد و در آن تاکید شده بود شرکت فولاد هند قصد دارد تا با سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیارد روپیه‌ای نخستین کارخانه خود را در ایران احداث کند و در این زمینه از دولت ایران خواسته تا ۵۰۰ هکتار زمین در بندرعباس برای احداث فاز اول کارخانه و ۵۰۰ هکتار دیگر در کنار آن برای اجرای فاز دوم در اختیار شرکت فولاد هند قرار دهد.
به گزارش ماین نیوز، در واقع اعلام تمایل هندی‌ها برای سرمایه‌گذاری در بخش فولاد از آن جهت حائز اهمیت است که برخی از کارشناسان معتقدند در شرایطی که تولید فولاد کشور تحت تاثیر روند قیمتی بازار جهانی و رکود حاکم بر ساخت‌وساز کشور با چالش مواجه است ایجاد رقیبی فولاد ساز می‌تواند به افزایش چالش‌های فولاد سازان منجر شود. البته در مقابل این عقیده برخی از کارشناسان هم معقتدند وضعیت فولاد دائمی نیست و تا چند سال آینده و احتمالا پس از آغاز به کار کارخانه‌های جدید بهبود بازار را شاهد خواهیم بود ضمن آنکه در سند چشم‌انداز نیز تولید ۴۴ میلیون تن فولاد پیش‌بینی شده که برای دستیابی به آن جذب سرمایه‌گذاران خارجی نیز می‌تواند موثر باشد.

رضا شهرستانی عضو انجمن فولاد در خصوص وضعیت فولاد ایران در صورت سرمایه‌گذاری شرکت هندی گفت: قرار نیست وضعیت تولید فولاد به همین شکل باقی بماند و پیش‌بینی‌ها از بهبود شرایط در آینده خبر می‌دهند.

وی افزود: بر اساس بررسی‌های انجام شده پیش‌بینی ما بهبود بازار فولاد در ۴ سال آینده است بنابراین طبیعی است که شرکت هندی از هم‌اکنون به فکر سرمایه‌گذاری باشد تا بتواند پس از خروج از رکود به تولید دست یابد.

شهرستانی به سند چشم‌انداز در افق ۱۴۰۴ و دست یابی به تولید ۴۴ میلیون تنی فولاد اشاره کرد و گفت: کشور باید بر اساس سند چشم‌انداز بتواند ۴۴ میلیون تن فولاد تولید کند. از این رو باید از تمام ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در احداث کارخانجات جدید استفاده کند. ضمن آنکه باید توجه داشت تولید سالانه ۲ میلیون تن فولادی که از سوی شرکت هندی اعلام‌شده نمی‌تواند تاثیر بسزایی در بازار رقابتی ۴۴ میلیون تنی داشته باشد.

وی درباره نحوه سرمایه‌گذاری گفت: اطلاع چندانی از چگونگی قرار داد و سرمایه‌گذاری طرف هندی در دست نیست اما آنچه مسلم است هندی‌ها سعی دارند تا بدهی خود به کشور را از راه‌های مختلف پرداخت کنند که احداث کارخانه فولاد نیز می‌تواند بخشی از پرداخت این بدهی باشد.

کیفیت مناسب در میلگرد

وی در پاسخ به اینکه آیا فولاد هند از کیفیت مناسب برخوردار بوده و قابلیت رقابت با دیگر محصولات تولید را خواهد داشت گفت: هندی‌ها در چند سال اخیر همچون کشور چین در تولید فولاد با پیشرفت‌های خوبی مواجه بوده‌اند. هر چند کیفیت محصولات هندی قابل رقابت با اروپایی نیست اما در برخی از محصولات همچون میلگرد تولیدات هند از کیفیت مناسبی برخوردار است اما در بخش فولاد تخت و ورق حرف چندانی برای گفتن ندارد.

توسعه کارخانجات موجود

عضو انجمن فولاد در ادامه درباره روند سرمایه‌گذاریهای خارجی در بخش فولاد تصریح کرد: جذب سرمایه‌گذاری خارجی در بخش فولاد الزامی است اما معتقدم به جای احداث کارخانه‌های جدید بهتر است زمینه واگذاری و فروش کارخانجات کنونی که هم‌اکنون هزینه‌های زیادی را نیز بر دوش دولت گذاشته فراهم شود. چراکه با سرمایه‌گذاری و توسعه کارخانجات کنونی نه تنها از هزینه دولت کاسته می‌شود بلکه با افزایش تولید به بالا رفتن درآمدهای دولت نیز از این بخش منجر خواهد شد.

وی تاکید کرد: البته در جذب سرمایه‌گذار خارجی باید دولت برنامه‌ریزی و استرانژی مناسبی را تعریف کند تا درآمد حاصل از تولیدات کارخانجات برای سرمایه‌گذاری مجدد در داخل کشور استفاده شود.

همکاری مشترک ایران و هند

گفتنی است در نشستی که بین «نارندرا سینگ تومار» وزیر فولاد هند و غلامرضا انصاری سفیر ایران در هند در اواخر ماه میلادی گذشته مطرح شد.شرکت فولاد هند از دولت ایران خواسته است که ۵۰۰ هکتار زمین را در نزدیکی بندرعباس برای احداث این کارخانه و ۵۰۰ هکتار دیگر را در کنار آن برای گسترش آن در آینده فراهم سازد.

همچنین شرکت فولاد هند خواستار دسترسی اختصاصی به سنگ آهن، سنگ آهک و دولومیت از ایران برای تضمین موفقیت اجرای این طرح شده است که سفیر ایران با رفع نگرانی‌ها گفته که حجم ذخایر معادن سنگ‌آهن ایران به 2.5 میلیارد تن بالغ می‌شود و این کشور مشتاق اکتشاف مشترک منابع طبیعی با هند است.

براساس یک گزارش وزارت فولاد هند، شرکت فولاد هند پیشنهاد کرده که گاز طبیعی باید به همراه مسیرهای ارتباطی ریلی و جاده‌ای در کنار دیوار این کارخانه به منظور انتقال مواد اولیه فولاد به آن وجود داشته باشند.

شرکت فولاد هند پیشنهاد کرده که کریدوری برای لوله کشی آب برای کارخانه شیرین‌سازی آب تدارک دیده شود. وزارت فولاد هند می‌خواهد که یک گروه کاری مشترک متشکل از شرکت‌های دولتی هند و یک نهاد ایرانی برای بررسی امکان اجرای این طرح تشکیل شود.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۲۲:۵۴
کد مطلب: 20060
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت