گروه معادن فلزات گرانبها
 
نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس:
تکابی ها همنشین طلا یا بلا
گروه معادن >فلزات گرانبها - نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: مردم محروم شهرستان تکاب به رغم برخورداری از معادن غنی و عظیم طلا نه تنها سودی از آن نمی برند بلکه مشکلات این معادن نیز گریبانگیر آنان شده و بلای جان مردم شده است.
به گزارش ماين نيوز، روح الله بیگی در جریان بازدید از معادن طلای زره شوران شهرستان تکاب اظهار کرد: تکاب شهری است که مردم آن روی ده ها تن طلا نشسته اند اما همچنان غبار محرومیت بر چهره این منطقه سایه افکنده و تنها حاصل مردم این منطقه از این میزان ذخایر با ارزش خدادادی آلودگی های زیست محیطی و تخریب منابع طبیعی است.

وی گفت: تاکنون ۱۵۰ هزار میلیارد تومان طلا از معدن طلای آق دره این شهرستان استحصال شده که سهم این شهرستان از این مبلغ تنها ۳۰ میلیون تومان است.

نماینده مردم میاندوآب، تکاب و شاهین دژ در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از وزارت صنعت، معدن و تجارت در عدم تخصیص بخشی از درآمدهای این معادن به آبادانی این شهرستان افزود: روزانه حدود ۱۰ تا ۱۵ کیلوگرم طلا از این معدن بدست می آید که از درآمد این میزان طلا مردم این منطقه هیچ سودی نمی برند.

وی یادآور شد: مردم شهرستان تکاب به دلیل بهره مندی از معدن طلا انتظار دارند از رفاه مناسبی برخوردار باشند، اما با فقر و محرومیت دست و پنجه نرم کرده و تنها نصیب آنها زباله های صنعتی و آلودگی محیط زیست است.

حجت الاسلام بیگی گفت: علاوه بر معادن طلا در این شهرستان هم اکنون ۴۹ معدن سنگ فعال و قابل بهره برداری وجود دارد که بیشتر آنها را افرادی به ثبت رسانده و از آن بهره برداری می کنند که از اهالی این منطقه نیستند.

وی اضافه کرد: روزانه بیش از یکهزار و ۵۰۰ تن انواع مواد معدنی شامل سنگ، خاک و دیگر مواد معدنی از این شهر به صورت خام خارج می شود و این درحالی است که صاحبان آنها حتی از پرداخت مالیات و ارزش افزوده آن نیز خودداری می کنند.

نماینده مردم میاندوآب ، تکاب و شاهین دژ در خانه ملت اضافه کرد: بسیاری از این معادن حتی از نیروهای بومی منطقه نیز استفاده نکرده و اقدام به بکارگیری نیروهای غیربومی کرده اند.

وی گفت: معادن طلا و سنگ این منطقه تنها تاکنون تخریب راه های منطقه بویژه راههای روستایی، تخریب منابع طبیعی ، آلودگی زیست محیطی ناشی از فرآوری معادن طلا در عرصه های منابع طبیعی را برای این منطقه دربرداشته است.

در شهرستان تکاب علاوه بر معدن طلای آق دره که بیش از هشت سال در چرخه تولید طلای کشور فعال است و سالانه ۲.۲ تن طلای ۲۴ عیار در آن استحصال می شود، معدن طلای زره شوران بزرگترین معدن طلای خاورمیانه بوده و مهمترین و اصلی ترین ذخیره معدنی و غنی ترین نقطه طلاخیز کشور به شمار می رود که پیش بینی می شود بهره برداری از آن امسال آغاز شود.

معادن زره شوران و آق دره در ۳۰ کیلومتری شهرستان تکاب قرار دارد.

این شهرستان با ۷۸ هزار نفر جمعیت در ۳۳۰ کیلومتری جنوب آذربایجان غربی واقع است.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۲ ساعت ۱۸:۲۲
کد مطلب: 2006
 
مرجع : خبرگزاری ايرنا