گروه صنایع معدنی سیمان
 
مدیرعامل هلدینگ سیمانی غدیر:
توقف تولید مازاد به نفع صنعت سیمان خواهد بود
گروه صنایع معدنی >سیمان - آنچه که مسلم است این است که وقتی موجودی بالایی در صنایع مختلف داشته باشیم و مازاد عرضه ایجاد شود برای تنظیم قیمت و جلوگیری از ضربه به صنایع، موجودی را کاهش می دهند.
 
به گزارش ماین نیوز، علی محمد بد، مدیرعامل هلدینگ سیمانی غدیر در خصوص تصمیم اخیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان اظهار داشت: در حال حاضر موجودی بالایی در صنعت سیمان داریم که اگر تولید کل و صادرات را 70 میلیون تن در نظر بگیریم و مصرف داخلی کل کشور را 51 الی 52 میلیون تن حساب کنیم در واقع 18 میلیون تن سیمان کلینکر مازاد خواهیم داشت.

وی بیان داشت: لذا موجودی باقی مانده زیاد است و مازاد عرضه داریم که این روند در کل دنیا به این صورت است که وقتی مازاد عرضه موجود باشد تولید را کاهش خواهند داد که مثال بارز آن تصمیمات اوپک برای کاهش تولیدات به منظور تنظیم قیمت نفت است.

بد در این خصوص خاطرنشان کرد: به این ترتیب اگر موجودی کاهش پیدا کند قیمت ها تنظیم خواهد شد و به نفع صنعت سیمان می شود چون در غیر این صورت اگر روال تولید ادامه داشته باشد رقابتی منفی ایجاد می شود و قیمت با روند کاهشی رو به رو خواهد شد.

مدیرعامل هلدینگ سیمانی غدیر در خصوص این تصمیم تصریح داشت: اگر کمی کوتاه نگری را کنار بگذاریم و از دید منطقی به این قضیه بنگریم خواهیم فهمید که این تصمیم نه تنها به ضرر صنعت سیمان نخواهد بود بلکه کاملا یک تصمیم مثبت است که اثر سودآوری بر این صنعت به جای می گذارد .

وی با بیان مثال دیگری از این گونه تصمیمات در جهان اعلام داشت: اگر به یاد داشته باشید آمریکا هم در برهه ای از زمان با مازاد عرضه گندم رو به رو شد که برای کاهش ضرر کشاورزان تمام گندم های مازاد را به دریا ریخت و عرضه و تقاضا را متعادل کرد.

بد با اشاره به کاهش بودجه های عمرانی توضیح داد: این تولید مازادی که در صنعت سیمان اتفاق افتاده است به دلیل کاهش بودجه های عمرانی و رکود صنعت ساختمان و کاهش تقاضا در این صنعت بوده است.

وی ادامه داد: مصرف سال گذشته صنعت سیمان با کاهش 3 درصدی همراه بوده است و هم اکنون هم 6.9 درصد تا ماه آذر سال جاری کاهش مصرف در این صنعت اتفاق افتاده است و اگر این روال ادامه پیدا کند کاهش مصرف در کل سال جاری به 6.9 درصد خواهد رسید و بدین ترتیب در دو سال گذشته با کاهش 10 درصدی مصرف در این صنعت رو به رو خواهیم بود که از اثرات کاهش بودجه های عمرانی و رکود حاکم بر جامعه است.

مدیرعامل هلدینگ سیمانی غدیر با توجه به کاهش تقاضا در صنعت سیمان ابراز داشت: اگر این تصمیم به موقع عملی نمی شد ممکن بود صنعت سیمان under value یا over value شود در حالی که هم اکنون ارزش جایگزینی صنعت خیلی بیشتر از ارزش بورس است .

وی در خصوص روند صادرات صنعت سیمان اعلام داشت: در حوزه صادرات، این کالا کما فی السابق به روند خود ادامه خواهد داد در حالی که کاهش صادرات سیمان به عراق اتفاق افتاده است در حالی که صادرات کلینکر افزایش یافته است و در مجموع وضع صادرات بهتر است.

وی در این خصوص عنوان داشت: اگر مجموع سیمان و کلینکر را در صادرات در نظر بگیریم تقریبا هیچ کاهشی نسبت به سال گذشته نداشتیم در حالی که سال گذشته 14 میلیون و 469 هزار تن صادرات این کالا بوده است و در سال جاری نیز این میزان به 14 میلیون و 542 هزار تن رسیده است.

مدیرعامل هلدینگ سیمانی غدیر با ارائه پیشنهادی در خصوص صنعت سیمان ابراز داشت: مشکل خاصی در صنعت سیمان وجود ندارد و به نظر اگر جلوی این تولید مازاد گرفته نشود این صنعت دچار مشکل خواهد شد. لذا، به سرمایه گذاران پیشنهاد می کنم منطقی برخورد کنند و این تصمیم ر دلیلی برای فروش سهام سیمانی خود در نظر نگیرند زیرا هیچ اتفاق غیر منطقی در این صنعت رخ نداده است و با این تصمیم مصرف داخلی کنترل خواهد شد.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۷ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۳۹
کد مطلب: 19692