گروه صنایع معدنی فولاد
 
نعمت زاده خواستار ادغام فولادسازان شد
گروه صنایع معدنی >فولاد - تعيين چشم انداز آينده بازار فولاد در کوتاه مدت، ميان و بلندمدت را مي توان يکي از اهداف پنجمين همايش بين المللي فولاد دانست، هدفي که وزير صنعت، معدن و تجارت نيز بر آن تاکيد کرده و معتقد است اين پيش بيني ها مي تواند نقشه راه مناسبي پيش روي برنامه ريزان و سياست گذاران و سرمايه گذاران داخلي و خارجي در ايران قرار دهد.
 
به گزارش ماین نیوز، در چهارمين جلسه كميته راهبردي پنجمين همايش بين المللي فولاد و معدن که با حضور محمدرضا نعمت زاده برگزار شد، وي اعلام کرد که براساس برنامه ريزي هاي صورت گرفته در صدديم تا طرح هاي معدن، كنسانتره، گندله و فولاد سازي در حال اجرا را به طور دقيق پالايش كرده و برنامه هاي بهره برداري آن را اعلام كنيم.

نعمت زاده برگزاري چنين همايشي را نشانه بالندگي و پويايي بخش خصوصي در كشور دانست و گفت: با توجه به حضور بزرگان صنعت فولاد در ايران، وزارت صنعت گزارشي كامل از تمامي پروژه هاي فولادي و معدني كشور ارائه خواهد داد تا شركت كنندگان داخلي و به ويژه خارجي حاضر در اين همايش در جريان روند توسعه صنعت فولاد ايران قرار گيرند.

او گفت: يكي از مهم ترين مسائلي كه بايد اين همايش به آن بپردازد چشم انداز آينده بازار فولاد در كوتاه مدت، ميان مدت و بلندمدت است كه اين پيش بيني ها مي تواند نقشه راه مناسبي پيش روي برنامه ريزان و سياست گذاران و سرمايه گذاران داخلي و خارجي در ايران بگذارد. بنابراين اگر تحليلگراني در اين همايش بتوانند بازار فولاد را تحليل كنند مي توانند اطلاعات مناسب و كاربردي زيادي را در اختيار طيف هاي مختلفي كه در صنعت فولاد ايران فعال هستند، قرار دهند.

نعمت زاده تصريح كرد: اگر شركت هاي پژوهشي در اين رابطه در ايران به وجود آيد حاضر هستيم از آنان پشتيباني كنيم تا مركزي براي پيش بيني قيمت انواع فلزات و آينده آنها در ايران و جهان به وجود آيد و اطلاعات منسجمي توليد شود.

وزير صنعت با بيان اينكه حداقل تا 20 سال آينده نبايد نگران توسعه فولاد بود، افزود: بررسي ها نشان مي دهد هيچ كاهشي در زمينه توليد فولاد اتفاق نخواهد افتاد و بازار هنوز نيازمند اين محصول است چرا كه عرضه كفاف تقاضاي موجود را نمي دهد.

نعمت زاده گفت: كار كردن روي بازارهاي صادراتي يكي ديگر از مقولاتي است كه بايد مورد توجه قرار گيرد چرا كه بازارهاي صادراتي علاوه بر اينكه نيازمند كشف هستند بايد از آنها مراقبت كرده و جايگاه خود را در اين بازارها حفظ كرد.

وزير صنعت با انتقاد از بومي نشدن ساخت كارخانه هاي فولاد در كشور و وابسته بودن اين صنعت به واردات تجهيزات گفت: غفلتي كه متوليان صنعت فولاد كرده اند باعث شده با اينكه نزديك به نيم قرن در توليد فولاد سابقه داريم هنوز براي ساخت كارخانه هاي فولاد دست به دامن كشورهاي خارجي باشيم در حالي كه اگر مديران صنعت فولاد ما بنا را بر خودكفايي مي گذاشتند امروز مي توانستيم در اين صنعت به يكي از صادركنندگان دانش فني و تجهيزات بومي تبديل شويم از اين رو بايد به سمت برند سازي پيش رويم و خود را در كنار بزرگان صنعت فولاد دنيا قرار دهيم.

نعمت زاده خواستار ادغام كارخانه هاي فولاد ايران با يكديگر شد و افزود: شركت هاي كوچك با ظرفيت پايين نمي توانند دست بازي براي مذاكره و عرض اندام در بازار فولاد داشته باشند از اين رو بهتر است كارخانه هاي بزرگ و كوچك فولاد در ايران يكي شوند تا بتوانند با قدرت بيشتري در مذاكرات حضور يابند و بازارها را از آن خود كنند.

وزير صنعت با بيان اينكه در سال 1400 بايد به ظرفيت 50 ميليون تني فولاد دست يابيم، افزود: پيش بيني مي شود تا سال 1400 ظرفيت توليد فولاد در دنيا به 2ميليارد تن برسد كه ايران بايد 2.5 درصد توليد اين محصول را به دست بگيرد و تا پايان سند چشم انداز توسعه اين ظرفيت را به 60 ميليون تن نيز برساند.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۷ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۰۳
کد مطلب: 19666
 
مرجع : روزنامه دنیای اقتصاد