مدیرعامل حفار ماشین شیراز به ماین نیوز خبر داد:

ورود تخصصی ماشین‌آلات لیوگانگ چین به معادن ایران

14 دی 1392 ساعت 8:28

مدیرعامل شرکت حفار ماشین شیراز (نماینده فروش ماشین‌آلات راهسازی و معدنی لیوگانگ در ایران) از رویکرد تخصصی این شرکت به حوزه معدن در سال جاری خبر داد و گفت: از حدود 10 سال پیش محصولات خود را به صورت آزمایشی در بخش معدن آزمایش کردیم و از امسال با توجه به مثبت بودن این آزمایشها به صورت تخصصی وارد حوزه معدن شدیم.


حمیدرضا افراسیابی در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز با اشاره به اینکه شرکت لیوگانگ بزرگترین تولیدکننده لودرهای چرخ لاستیکی در جهان است، افزود: این شرکت در حال حاضر تعداد زیادی از مهندسان و کارشناسان برندهای معروف دنیا از جمله کاترپیلار را گرد هم آورده و با همکاری همین برندها محصولات خود را تولید و روانه بازار می کند.

او با اشاره به اینکه شرکت لیوگانگ آینده روشنی در بازار تجهیزات و ماشین آلات دارد، افزود: با توجه به مشکلات به وجود آمده برای برندهایی مانند کاترپیلار و کوماتسو پیش بینی می شود طی سالهای پیشرو از سهم این برندها در بازار جهانی ماشین آلات کاسته شده و بر سهم برندهای چینی از جمله لیوگانگ افزوده شود.

وی درباره قیمت محصولات لیوگانگ در بازار گفت: قیمت محصولات لیوگانگ نسبت به سایر محصولات چینی بالاتر بوده اما از قیمت محصولات اروپایی و آمریکایی پایین تر است و همین پایین تر بودن قیمت باعث ایجاد مزیت رقابتی در بازار ماشین آلات و تجهیزات شده است.

افراسیابی با اشاره به اینکه شرکت حفار ماشین شیراز به عنوان نماینده فروش ماشین آلات راهسازی و معدنی لیوگانگ در ایران به تازگی به صورت تخصصی وارد حوزه معدن شده است، خاطرنشان کرد: تا پیش از این کسی در حوزه معدن به ماشین آلات چینی اعتماد نمی کرد، چرا که استهلاک ماشین آلات در این حوزه بالا بود و همچنین سرمایه گذاری موردنیاز در بخش معدن نیز بسیار بالا است.

به همین دلیل کسی جرات نمی کرد چندان از ماشین آلات چینی در پروژه های معدنی استفاده کند. ما از حدود ۱۰ سال پیش محصولات لیوگانگ را به صورت آزماشی در معادن مختلف مورد آزمایش قرار دادیم و با توجه به نتایج و بازخوردهای مثبت حاصله چند ماهی است که به صورت تخصصی و انبوه وارد بازار ماشین آلات و تجهیزات معدنی ایران شده ایم.

وی درباره شرایط فروش ماشین آلات و تجهیزات معدنی لیوگانگ در بازار معدنی ایران توضیح داد: شرایط فروش ماشین آلات و تجهیزات بستگی به وضعیت خریدار و معدندار دارد. به طور طبیعی هرچه معدن بزرگتر باشد شرایط بهتری نیز برای فروش ماشین آلات به آن در نظر می گیریم. از سوی دیگر کلیه ماشین آلات و تجهیزات لیوگانگ در ایران دارای گارانتی یک ساله و ضمانت ۱۰ ساله هستند.

مدیرعامل شرکت حفار ماشین شیراز با اشاره به سرمایه گذاری سنگین انجام شده توسط این شرکت در حوزه خدمات پس از فروش عنوان کرد: سایر شرکتهای مشابه سرمایه گذاری چندانی در این حوزه نکرده اند؛ به طوری که هم اکنون برخی ماشین آلات دارای برندهای معروف زمانی که دچار مشکل می شوند به نمایندگی های خدمات پس از فروش لیوگانگ برای تعمیر مراجعه می کنند.

افراسیابی درباره وضعیت برندهای موجود در بازار ماشین آلات و تجهیزات معدنی ایران گفت: هم اکنون در بخش معدن ایران رقابت چندانی بین برندهای ماشین آلات و تجهیزات وجود ندارد. در بین شرکتهای چینی تنها ما در بازار ایران حضور داریم. ولوو در حال خروج از بازار است. البته هنوز به کوماتسو اعتقاد وجود دارد اما این برند هم به دلیل مشکلاتی مانند گران شدن محصولاتش، ضعف در بخش خدمات پس از فروش و غیره در حال از دست دادن سهم خود در بازار است.

او با اشاره به تغییر سیاست رخ داده در اقتصاد آمریکا طی چند دهه اخیر گفت: آمریکا به عنوان قطب اقتصاد دنیا از تولید محصولات سنگین و با حجم زیاد مانند ماشین آلات معدنی به سمت تولید محصولات کوچک اما با فناوری و ارزش افزوده بالا رفته است، به طوری که این کشور قصد دارد به جای صادرات محصولات سنگین محصولات کوچک اما با ارزش بیشتر صادر کند. به همین دلیل حتی اگر کارخانه کاترپیلار به طور کامل نیز تعطیل شود تاثیر چندانی روی اقتصاد آمریکا نخواهد داشت. کاترپیلار تنها از نظر اشتغالزایی برای آمریکا اهمیت دارد.

مدیرعامل شرکت حفار ماشین شیراز در پاسخ به این سوال که رکود اقتصاد جهانی چه تاثیری روی بازار ماشین آلات و تجهیزات معدنی گذاشته است؟ توضیح داد: شاید در برخی کشورها رکود وجود داشته باشد اما همزمان در برخی دیگر از کشورها شاهد رشد هستیم. همین الان کشورهای بی نام و نشانی هستند که اگر درهای خود را بر روی سازندگان تجهیزات معدنی باز کنند، شاهد تحول چشمگیری در بازار جهانی خواهیم بود. از جمله این کشورها می توان به شیلی اشاره کرد که عمده ماشین آلات معدنی موجود در این کشور مربوط به دهه ۷۰ هستند و نیاز به نوسازی دارند.

افراسیابی همچنین با اشاره به اینکه یکی از مشکلات فعالیت در اقتصاد ایران نبود آمار و اطلاعات دقیق و شفاف است، توضیح داد: بدون آمار نمی توان برای بلندمدت برنامه ریزی کرد. در حال حاضر آمار دقیقی درباره میزان واردات ماشین آلات معدنی به کشور و همچنین نیاز سالانه بازار به این ماشین آلات وجود ندارد. ما نیز براساس اطلاعات خودمان و تجربه ای که از سالهای قبل داریم در بازار فعالیت می کنیم.

وی افزود: علاوه بر نبود آمار، مشکل دیگر حوزه معدن تغییرات پی در پی سیاستها از سوی دولت است که باعث می شود سرمایه گذاران و فعالان مرتبط با این حوزه نتوانند برنامه ریزیهای بلندمدتی داشته باشند. به عنوان مثال دولت از سرمایه گذاری در پروژه های بزرگ معدنی خبر می دهد و در همین راستا شرکتها اقدام به واردات ماشین آلات موردنیاز این پروژه ها می کنند اما چندی نمی گذرد که سیاستهای دولت عوض می شود و در این بین شرکتهای ماشین آلات متضرر می شوند. با این حساب نمی توان چندان روی آمارهای دولتی حساب کرد و براساس آن برنامه ریزی و کار کرد.

مدیرعامل شرکت حفار ماشین شیراز درباره ایجاد تسهیلات برای واردات ماشین آلات دست دوم معدنی نیز توضیح داد: این کار بدترین کار ممکنی است که می توان انجام داد. کدام معدنداری حاضر می شود که از ماشین آلات دست دوم و کار کرده که مشکلاتی مانند نبود قطعات و خدمات پس از فروش دارند در معادن خود استفاده کند. ماشینی که ۵ سال کار کرده باشد باید ۶ برابر آن برای تعمیرات و نگهداریش هزینه کرد.

وی افزود: واردات ماشین آلات دست دوم معدنی در شان ایران نیست و با این کار شخصیت مملکت زیر سوال می رود و کسی هم نمی خواهد از این ماشین آلات در پروژه هایش استفاده کند. البته عده ای داستان درست کرده اند و فرهنگی ایجاد کرده اند، مبنی بر اینکه معدنداران بهتر است به جای خرید ماشین آلات نو چینی، ماشین آلات دست دوم و کارکرده آمریکایی را بخرند!

وی عنوان کرد: ماشین آلات دست دوم و کارکرده عمدتا از حراجی هایی که هر ساله در گوشه و کنار دنیا برگزار می شوند، خریداری شده و وارد ایران می شوند. جالب اینجاست که هدف عمده این نوع حراجی ها هم بازار کشورهایی مانند ایران است.

افراسیابی درباره عمر ماشین آلات معدنی هم توضیح داد: عمر ماشین آلات و تجهیزات معدنی به میزان زیادی بستگی به چگونگی استفاده از آنها دارد. به طور متوسط می توان حدود سه سال از ماشین آلات معدنی در فعالیتهای معدنی استفاده کرد و بعد از آن این ماشین آلات می توانند در فعالیتهای راهسازی و کشاورزی هم مورد بهره برداری قرار بگیرند. البته در صورتی که اپراتور ماشین آلات و تجهیزات معدنی آموزش لازم را دیده باشد قطعا این آموزش و نحوه استفاده درست باعث بالا رفتن عمر مفید این ماشین آلات می شود.


کد مطلب: 1956

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/1956/ورود-تخصصی-ماشین-آلات-لیوگانگ-چین-معادن-ایران

ماین نیوز
  http://www.minews.ir