گروه معادن
 
گردهمایی تخصصی بین‌المللی فرآوری و معدنکاری زیرزمینی
روی خوش فناوری‌های نوین به معادن ایران
گروه معادن - معادن از جمله بخش‌هایی است که دولت از آن به عنوان پیشرانه خروج از رکود و کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی یاد می‌کنند. درواقع معادن درحالی ظرفیت لازم برای رشد اقتصادی کشور را دارند که در چند سال گذشته رکود حاکم بر اقتصادو همچنین شرایط تحریمی باعث شده نتوانند همگام با فناوری و فناوری‌های نوین حرکت کنند که کاهش تولید و افت کیفیت از مهم‌ترین عوامل این عقب‌ماندگی بوده است.
 
به گزارش ماین نیوز، حال با بهبود شرایط اقتصادی و سیاست خارجی کشور، بسیاری از کشورهای خارجی و صاحبان فناوری برای ورود و سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف معدنی ابراز تمایل کرده‌اند، درواقع این موضوع از آن جهت حائزاهمیت است که ورود شرکت‌های خارجی ضمن ضمن انتقال فناوری و دانش فنی موجبات افزایش تولید را نیز فراهم آورده که در نهایت به تسریع اهداف دولت در خروج از رکود با تکیه بر اقتصاد معدنی منجر خواهد شد.

در این رابطه می‌توان به نخستین گردهمایی یک‌روزه تخصصی بین‌المللی که در زمینه فرآوری مواد معدنی و معدنکاری زیرزمینی و تونل برگزار شده، اشاره کرد.

این گردهمایی روز گذشته با حضور مدیران و کارشناسان ارشد از موسسه‌ها و شرکت‌های معتبر آلمانی، اتریشی و افریقای جنوبی و به واسطه سازمان نظام مهندسی معدن برگزار شده است.

هرمز ناصرنیا، رییس سازمان نظام مهندسی معدن ایران درباره این گردهمایی اظهار کرد: برنامه‌ریزی برای آشنایی با فناوری‌های جدید در بخش معدن و صنایع معدنی ایران از طریق نشست‌های رودررو و ارتباط با صاحبان فناوری‌ها به عنوان یکی از برنامه‌های این سازمان به‌شمار می‌رود.

وی افزود: آگاهی نسبت به تازه‌های علم و فناوری از طریق برپایی اینگونه گردهمایی‌ها برای فعالان بخش معدن و صنایع معدنی و همچنین اعزام کارشناسان ذی‌ربط به کشورهای پیشرفته امکانپذیر می‌شود.

ضمن آنکه سازمان نظام مهندسی معدن ایران به‌منظور ارتقای آگاهی دست‌اندرکاران بخش معدن و صنایع معدنی کشور از روش‌های مختلف برای اطلاع‌رسانی استفاده می‌کند. وی درباره این گردهمایی گفت: این گردهمایی یک‌روزه در دو بخش فرآوری مواد معدنی، معدنکاری و حفر تونل با همکاری مشترک شرکت اشمیت کراتس آلمان برپا شده و کارشناسان و متخصصان دولتی و بخش خصوصی کشورمان در آن مشارکت دارند.

به گفته این مقام مسئول، موضوع حفر تونل علاوه بر فعالیت معدنی در پروژه‌های عمرانی کشور نیز از اهمیت برخوردار است و اطلاعات تخصصی و حرفه‌ای در این زمینه می‌تواند راهگشا باشد.

وی اظهار کرد: موضوع فرآوری و کانه‌آرایی از مقوله‌های مهم در بخش معدن به‌شمار می‌آید و با توجه به اینکه کمتر به آن پرداخته شده، باید نسبت به سرمایه‌گذاری در این زمینه ـ ازجمله تیتانیوم و مواد معدنی که فعالیت شاخصی نداشته‌ایم ـ برنامه‌ریزی شود.

ناصرنیا گفت: سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) اقداماتی را در زمینه توسعه فعالیت‌های بخش معدن و صنایع معدنی در قالب تحقیقات و پژوهش در دستورکار خود دارد و طرح‌هایی را به اجرا گذارده، اما سازمان نظام مهندسی معدن ایران نیز به سهم خود برای ارتقای آگاهی فعالان این بخش تلاش می‌کند.
وی یادآور شد: برپایی سومین همایش و نمایشگاه بین‌المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در معدن و صنایع معدنی ایران که مهرماه امسال در مصلای تهران برپا شد، فرصتی بود تا ضمن ارتباط با شرکت‌های فعال خارجی در این بخش، زمینه‌های همکاری مرور شود.

رییس سازمان نظام مهندسی معدن ایران خاطرنشان کرد: برپایی همایش و نمایشگاه بین‌المللی یادشده با هدف توسعه سرمایه‌گذاری در معدن و صنایع معدنی ایران دنبال می‌شود و هلدینگ‌هایی که شرکت‌های حاضر در این گردهمایی از سوی آنان به تهران آمده‌اند، برای همکاری در بخش معدن و صنایع معدنی ایران با سازمان ایمیدرو سرگرم رایزنی‌های لازم هستند.

ناصرنیا گفت: آثار و اشیای برجای مانده از پیشینیان در نقاط مختلف کشور نشان می‌دهد که از یک‌هزار سال قبل ایران دارای سابقه معدنکاری بوده، اما شرایط بین‌المللی و مسئله تحریم‌ها سبب شده که نسبت به بهره‌گیری از فناوری‌های روز در این بخش مقداری فاصله ایجاد شود.

وی افزود: حضور کارشناسان و متخصصان ارشد موسسه‌های خارجی به مناسبت این گردهمایی در تهران می‌تواند برای همتایان ایرانی آنها به‌منظور آشنایی با تازه‌های این بخش و تبادل اطلاعات بسیار سودمند باشد. ناصرنیا در پاسخ به نتایج گردهمایی گفت: در این برنامه ۱۱ شرکت خارجی از آلمان، اتریس و افریقای جنوبی حضور داشتند که از شرکت‌های قدرتمند در بخش فرآوری و استخراج هستند.

وی ادامه داد: هدف سازمان نظام مهندسی معدن زمینه‌سازی برای ورود فناوری‌های مدرن به معادن ایران بوده که در این زمینه و در طول برگزاری مدیران و کارشناسان شرکت‌های داخلی با مدیران و نمایندگان شرکت‌های خارجی جلسات و مذاکراتی را داشتند که به نظر می‌رسد به‌زودی نتایج خوبی را در این زمینه شاهد خواهیم بود.

وی افزود: به عنوان مثال مکانیزه کردن معادن زغال‌سنگ یکی از دغدغه‌های فعالان این بخش است که در این زمینه نیز جلساتی با شرکت‌های حاضر در برنامه برگزار شد. ناصرنیا خاطرنشان کرد: امروز دولت یازدهم سیاست‌های جدید برای خروج از رکود را در دستور کار دارد و این‌گونه نشست‌های تخصصی برای کارآفرینان و همچنین برقراری همکاری مشترک می‌تواند راهگشا باشد.

گفتنی است این گردهمایی تخصصی که در هتل المپیک برپا شد در نشست صبح به موضوع فرآوری مواد معدنی و در جلسه بعدازظهر به مسئله معدنکاری زیر زمینی و تونل پرداخت.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۵۷
کد مطلب: 19553
 
مرجع : صمت