گروه صنایع معدنی فولاد
 
ملاحسين آقا خبر داد:
افتتاح فاز اول آهن اسفنجی گل‌گهر در آینده نزدیک
گروه صنایع معدنی >فولاد - مديرعامل شركت توسعه آهن و فولاد گل گهر از صنعت معادن و فلزات به عنوان صنعت پيشرو در بازار سرمايه ياد كرد و در بيان سرمايه گذاري هاي عظيم صورت گرفته در اين شرکت به يك واحد 3 ميليون تني آهن اسفنجي و يك واحد 3 ميليون تني فولادسازي اشاره كرد که فاز اول 1.5 ميليون تني آهن اسفنجي به زودي افتتاح خواهد شد.
به گزارش ماین نیوز، حسين ملاحسين آقا از مساله بهره مالكانه به عنوان نقطه ضعف اين صنعت نام برد كه به يك كشمكش 4 تا 5 ساله، ميان فعالان اين صنعت و دولت تبديل شده است. براين اساس وي به انتظار دولت براي كسب درآمد حدود 1000 ميليارد توماني از شركت هاي سنگ آهني اشاره كرد و اينکه هنوز شركت هاي سنگ آهني موفق به تسويه مطالبات خود از فولادسازها نشده اند.

اين کارشناس معدني مساله مهم اقتصاد كشور را سرمايه گذاري و توسعه در تمام بخش ها عنوان كرد كه از مدل فكري دولت قبل مبني بر توزيع پول، اكنون در اين دولت به جمع آوري پول تبديل شده است.

براين اساس ملاحسين آقا ماده 138 قانون ماليات ها را مورد اشاره قرار داد كه در آن تصريح شده است كه آن قسمت از سود ابرازي شرکت هاي تعاوني و خصوصي که براي توسعه و بازسازي و نوسازي يا تکميل واحدهاي موجود صنعتي و معدني خود يا ايجاد واحدهاي جديد صنعتي يا معدني در آن سال مصرف شود از 50 درصد ماليات متعلق موضوع ماده (105) اين قانون معاف خواهد بود؛ مشروط بر اينکه قبلا اجازه توسعه يا تکميل يا ايجاد واحد صنعتي يا معدني جديد در قالب طرح سرمايه گذاري معين از وزارتخانه ذي ربط تحصيل شده باشد. همچنين براساس اين ماده قانوني در صورتي که هزينه اجراي طرح يا طرح هاي ياد شده در هر سال مازاد بر سود ابرازي همان سال باشد يا از هزينه طرح سرمايه گذاري کمتر باشد شرکت مي تواند از معافيت مذکور در محاسبه ماليات سود ابرازي سال هاي بعد حداکثر به مدت سه سال و به ميزان مازاد مذکور يا باقي مانده هزينه اجراي کامل طرح بهره مند شود.

مديرعامل شركت توسعه آهن و فولاد گل گهر با بيان اينکه در منطقه گل گهر به ازاي كسب يك واحد سود، سه واحد سرمايه گذاري صورت مي گيرد، به ارزش 20 هزار ميليارد توماني طرح هاي توسعه اين منطقه اشاره کرد که شامل طرح توليد كنسانتره 8.5 ميليون تني است و در پي راه اندازي اين دو واحد كنسانتره ظرفيت توليد کگل به 14 ميليون تن افزايش مي يابد.

وي از ايجاد دو واحد نيروگاهي به منظور توليد برق به عنوان ديگر طرح توسعه در دست اجراي شرکت گهر انرژي واقع در منطقه گل گهر ياد كرد و افزود: در واقع در سرمايه گذاري هايي كه از سوي اين شركت صورت گرفته، تلاش ما بر مشاركت دادن ساير سرمايه گذاران بوده است؛ به گونه اي كه در اجراي اين طرح هاي توسعه تنها 35 تا 40 درصد از نقدينگي را خود تامين كرديم و طي فراخواني ديگر سرمايه گذاران را به مشاركت در اين طرح هاي توسعه تشويق كرديم.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۵۹
کد مطلب: 19362
 
مرجع : روزنامه دنیای اقتصاد