مس گران می‌شود؟

روزنامه دنیای اقتصاد , 18 دی 1393 ساعت 2:05

این روز‌ها رکود بازار فلزات پايه داخلی ناشی از عوامل متعددی همچون ریزش شدید نرخ نفت، روند نزولی این محصولات در بازارهای جهانی، پایین بودن نقدینگی در گردش بازار در کنار ضعف شدید صنایع مشابه، افزایش قیمت تمام‌شده اجناس وارداتی به دلیل افزایش نرخ ارز از 3 هزار و 200 تومان به بیش از 3 هزار و 500 تومان در ماه‌های اخیر بوده که برخی از آنها به‌صورت مستقيم و برخی ديگر به‌صورت غير‌مستقيم بر بازارهای داخلی آنها تاثير گذاشته است. البته در اين بين انتشار شايعاتی مبنی بر افزایش مجدد قيمت فلزاتی همچون مس در بازار داخلی به دليل ثبات نسبی قیمت دلار و احتمال رسیدن آن به 3 هزار و 600 تومان، نزدیک شدن به پایان سال و افزایش خرید به‌صورت سنتی نیز دور از ذهن نیست.


به گزارش ماین نیوز، البته فعالان بازار معتقدند اين رکود ناشی از نبود تقاضا بوده و تنها افزايش قيمت‌ پارامترهای تاثير‌گذار بر روند فلزات رنگی می‌تواند بر بهبود معاملات تاثير بگذارد، چرا که رکودی که در حال حاضر بر بازارهای داخلی سايه افکنده ناشی از اميد و انتظار تجار برای رسيدن به قيمت‌های پايين‌تر است. از سوی ديگر سياست‌های نادرست حمايتی از توليدکنندگان و خروج سرمايه سرمايه‌گذاران از بازار مصرف و صنايع پايين‌دستی فلزات پايه کشورمان باعث شده تا بازار اين محصولات بيشتر از سال‌های گذشته اين سکوت را احساس کند.

همچنين توليدکنندگان فلزات پايه با هزينه‌های سنگين توليد همچون مواد اوليه، انرژی، حقوق و دستمزد، کمبود نقدينگی، مشکلات ارزی، بانکی و تاثيرات حاصل از محدودیت‌های بین‌المللی و همچنين ماليات بر ارزش افزوده و ماليات شغلی دست و پنجه نرم می‌کنند و راه گريزی برای آنها نيست.

اين در حالی است که رفع نياز توليدکنندگان فلزات پايه به مواد اوليه و تجهيزات، بالاترين سهم هزينه توليد را به خود اختصاص داده که باز هم مواد اوليه را می‌توان مهم‌ترين‌ بخش هزينه‌ها دانست.

به گفته کارشناسان بازار فلزات پايه، توجه به کاهش تقاضای مشتريان در بازار داخل به دليل فشارهای مضاعفی که بر اثر کمبود مواد اوليه بر توليدکنندگان داخلی وارد می‌سازد، ضروری است، چرا که در كنار اين موانع کاهش پی در پی تقاضا براي محصولات توليدی را شاهد خواهيم بود.

علاوه بر اين توليدکنندگان نيز با توجه به رکود حاکم بر بازار و با در نظر گرفتن نيازهای ارزی خود، برای جلوگيری از کاهش توليد و اشتغال به ناچار توجه به بازارهای خارجی را در دستور کار قرار داده و با اخذ مجوزهای لازم با حضور در بازارهای مناسب و عرضه محصولاتی که کمترين تقاضا در بازارهای داخل را به خود اختصاص داده، اقدام به صادرات توليدات خود به‌صورت محدود می‌کنند.

البته برخی ديگر از فعالان آگاه معتقدند، خروج فلزات از کشور به نفع توليد‌کننده خواهد بود؛ چرا که به افزايش تقاضای داخلی کمک کرده و همين، افزايش نرخ تقاضا در بازار داخلی را افزايش خواهد داد.


کد مطلب: 19155

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/19155/مس-گران-می-شود

ماین نیوز
  http://www.minews.ir