تنوع بیش از 39 ماده معدنی در استان خراسان جنوبی

16 دی 1393 ساعت 13:19

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: این استان با 360 معدن دارای پروانه بهره برداری معتبر، ذخیره قطعی بیش از 956 میلیون تن، سرمایه گذاری بیش از 4هزار و 558 میلیارد ریال و وجود بعضی معادن منحصر به فرد، جایگاه ویژه ای را در کشور به خود اختصاص داده و از استان های غنی ایران با تنوع بیش از 39 نوع ماده معدنی محسوب می شود.


به گزارش ماین نیوز؛ «سید نعمت اله حقیقی » افزود: در حال حاضر استان دارای پروانه های صنایع معدنی فعال در زمینه فرآوری و تولید سیمان، مس، اکسید منیزیم، کاشی وسرامیک، سنگ های تزئینی و نما و فرآوری خاک های صنعتی است به علاوه تعدادی واحد فرآوری و صنایع معدنی در زمینه سیمان سفید، فلز منیزیم، فولاد و... نیز در استان در حال احداث است.

وی خاطر نشان کرد: علاوه بر سرمایه گذاری برای ظرفیت های فلزی استان مانند آهن، مس، نیکل و...، سرمایه گذاری در صنایع معدنی غیر فلزی نظیر منیزیت، دولومیت، پرلیت، فلدسپات، خاک های صنعتی، آندالوزیت و ... نیز توجیه پذیر است.

حقیقی درادامه سرمایه گذاری برای احداث واحد فرآوری و تولید آجرهای نسوز کروم –منیزیت با توجه به ذخایر عظیم منیزیم در استان ، احداث واحد تولیدی آجرهای مگدول منیزیت – دولومیتی به خاطر وجود بیش از 200 میلیون تن ذخایر دولومیت در استان و استحصال فلز منیزیم از ذخایر دولومیتی با بیش از 200 میلیون تن ذخیره را از جمله این موارد عنوان می کند.

رئیس سازمان صنعت ،معدن و تجارت خراسان جنوبی احداث واحد زغالشویی و همچنین کک سازی و cwm با وجود ذخایر عظیم زغال سنگ در منطقه طبس که در کشور مقام اول را از نظر ذخیره به خود اختصاص می دهد.

وی ادامه داد: همچنین احداث واحدهای فرو آلیاژ مانند واحدهای تولید فرو سیلیس ، فرو کروم ،فرو منگنز و احداث واحد تولید کربنات سدیم با وجود بیش از 700 هزار تن ذخیره سولفات سدیم در استان را نیز جهت سرمایه گذاری پیشنهاد می دهد.

حقیقی معادن مس قلعه زری ،کک و زغال سنگ طبس را از جمله معادن مهم خراسان جنوبی می داند و با توضیح این که حدود 76 درصد ذخایر زغال های ایران در محدوده طبس واقع شده است تصریح کرد: در وسعت 30هزار کیلومتر مربعی منطقه زغال دار طبس تاکنون در چهار ناحیه پروده ، نایبند ،مزینو و آبدوغی 2.7 میلیارد تن ذخایر اکتشاف شده است.

به گفته وی در حال حاضر اولین معدن تمام مکانیزه زغال سنگ کشور با ظرفیت 1.5 میلیون تن و بزرگ ترین کارخانه زغالشویی با ظرفیت 300تن در ساعت در پروده طبس واقع شده است و براساس طرح جامعی که تا سال 99برنامه ریزی شده در سال 93 حدود 450هزار تن تولید کنسانتره خواهد داشت و تا سال 99نیز تولید 2میلیون و 600هزار تن در برنامه خواهد بود.

حقیقی، قرارگرفتن استان در مسیر بزرگراه آسیایی و محور شرق به غرب و موقعیت ویژه استان و مرکز آن در برقراری تعادلهای منطقه ای شرق کشور، پوشش گیاهی ناچیز و کم بودن محدودیتهای زیست محیطی، بالابودن سهم دانش آموختگان در رشته های معدن، زمین شناسی ومتالوژی در سطوح عالی دانشگاهی و وجود شهرکها و نواحی صنعتی ویژه صنایع معدنی جهت استقرار واحدهای صنایع معدنی را ازمزایای استان برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه پتانسیل های معدنی خراسان جنوبی دانست.


کد مطلب: 19059

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/19059/تنوع-بیش-39-ماده-معدنی-استان-خراسان-جنوبی

ماین نیوز
  http://www.minews.ir