گروه معادن ساير حوزه ها
 
سياسي‌راد خبر داد:
اتمام فاز بومي‌سازي دانش فني و خط توليد شمش آنتيموان
ايران به جمع 8 كشور توليدكننده شمش آنتيموان پيوست
گروه معادن >ساير حوزه ها - سرپرست مركز تحقيقات فراوري مواد معدني از اتمام فاز بومي‌سازي دانش فني استحصال آنتيموان در اين مركز خبر داد و گفت: خط توليد آنتيموان طراحي و ساخته شده در مركز تحقيقات فراوري مواد معدني آماده نصب و راه‌اندازي در معدن آنتيموان سفيدابه در استان سيستان و بلوچستان است.
به گزارش خبرنگار ماين نيوز، سيدشمس‌الدين سياسي‌راد امروز در نشستي خبري در محل مركز تحقيقات فراوري مواد معدني با اشاره به اينكه از تير ماه 1392 براساس برنامه پژوهش و فناوري ايميدرو ماموريت بومي‌سازي دانش فني و فناوري استحصال شمش آنتيموان از منابع داخلي به مركز مركز تحقيقات فراوري مواد معدني واگذار شد، افزود: كليه بخش‌هاي اين برنامه از انجام مطالعات اوليه و رسيدن به فرايند استحصال در مقياس آزمايشگاهي و پايلوت تا تحويل خط طي 18 ماه و با سرمايه‌گذاري 2 ميليارد توماني اجرا شد و در پايان آذر ماه امسال نيز كل خط توليد آماده نصب و راه‌اندازي در معدن آنتيموان سفيدابه سيستان و بلوچستان شده است.

او با بيان اينكه فعاليت در زمينه آنتيموان در راستاي سياست‌هاي ايمدرو در زمينه استحصال فلزات با قيمت بالا صورت گرفت، خاطرنشان كرد:‌ توسعه واحدهاي كوچك و متوسط سيار و موبايل معدني در مناطق محروم و غيربرخوردار از جمله سياست‌هاي ايميدرو محسوب مي‌شود كه در همين راستا نيز بهره‌برداري از معدن آنتيموان سفيدابه سيستان و بلوچستان به زودي عملياتي خواهد شد.

وي گفت: خط توليد ساخته شده در مركز تحقيقات فراوري مواد معدني اين قابليت را دارد كه از سنگ معدن با عيار 15 درصد توليد كند. هم‌اكنون قيمت جهاني شمش آنتيموان تني 960 تا 980 دلار است و هشت كشور در دنيا نيز شمش آنتيموان توليد مي‌كنند كه ايران توانسته به جمع اين هشت كشور بپيوندد.

سرپرست مركز تحقيقات فراوري مواد معدني افزود: در حال حاضر چين بزرگترين توليدكننده آنتيموان در جهان است و روسيه و بوليوي نيز در رده‌هاي بعدي قرار دارند. كشورهايي مانند تاجيكستان، آفريقاي جنوبي و استراليا نيز در اين حوزه فعاليت دارند.

سياسي‌راد كل ذخاير جهاني آنتيموان را بالغ بر 2 ميليون تن اعلام كرد و گفت:‌ توليد جهاني آنتيموان به 140 هزار تن مي‌رسد. از سوي ديگر آنتيموان در صنايع مختلفي مانند پتروشيمي، نساجي، باتر‌ي‌سازي، حمل و نقل، الكترونيك، شيميايي، سراميك و شيشه، لوازم آرايشي و صنايع دفاعي كاربرد دارد.

سرپرست مركز تحقيقات فراوري مواد معدني با بيان اينكه شركت تهيه و توليد مواد معدني ايران در حال كارهاي اكتشافي روي آنتيموان در منطقه سفيدابه سيستان و بلوچستان به منظور تامين خوراك موردنياز خط توليد شمش آنتيموان است،‌ اظهار كرد:‌ ظرفيت توليد اين خط 200 تن در سال است و امكان توليد روزانه 500 كيلوگرم شمش آنتيموان توسط اين خط وجود دارد. خوراك ورودي اين خط توليد نيز روزانه حدود 5 تن سنگ آنتيموان است. اين ميزان سنگ با عيار 15 درصد ارزشي در حدود 600 هزار تومان دارد.

وي گفت: در حال حاضر سنگ آنتيموان تني 913 دلار از كشور صادر مي‌شود و در همين حال ماده فراوري شده با قيمتي بالغ بر 1230 دلار وارد كشور مي‌شود.

او با اشاره به وجود ذخاير آنتيموان در ساير استان‌هاي كشور مانند خراسان جنوبي و خراسان شمالي عنوان كرد: خط توليد طراحي و ساخته شده توسط مركز تحقيقات فراوري مواد معدني قابليت نصب و راه‌اندازي در ساير ذخاير و معادن آنتيموان كشور را دارد. البته ما از برخي از معادن آنتيموان متعلق به بخش خصوصي نمونه‌هايي را گرفته و در مقياس آزمايشگاهي شمش توليد كرده‌ايم. در همين حال آماده نصب اين خط توليد در معادن آنتيموان بخش خصوصي نيز هستيم.

سرپرست مركز تحقيقات فراوري مواد معدني خبر داد: طبق برنامه‌ريزي‌هاي انجام شده بهره‌برداري از خط توليد شمش آنتيموان معدن سفيدابه سيستان و بلوچستان تا پايان امسال انجام خواهد شد. همچنين در صورت توافق با شركت تهيه و توليد مواد معدني آماده هستيم براي فازهاي بعدي پلنت پيش فراوري را در معدن راه‌اندازي كنيم كه از طريق آن خواهيم توانست از سنگ‌هاي با عيار كمتر از 10 درصد نيز شمش آنتيموان توليد كنيم كه در واقع اين كار همان پرعيارسازي سنگ معدني آنتيموان است.

سياسي‌راد همچنين ارزش كل توليدات شمش آنتيموان معدن سفيدابه را سالانه بالغ بر 7 ميليارد تومان اعلام كرد و افزود:‌ اين پروژه براي 10 نيز اشتغال ايجاد خواهد كرد.

سرپرست مركز تحقيقات فراوري مواد معدني در ادامه بومي‌سازي دانش فني مربوط به استحصال نيكل، تنگستن و تيتانيوم را از برنامه‌هاي پيشروي مركز تحقيقات فراوري مواد معدني دانست و افزود: در اين زمينه اخبار خوشي در سال آينده اعلام خواهد شد.

به گفته سياسي‌راد در حوزه عناصر نادر خاكي نيز مركز تحقيقات فراوري مواد معدني تا پايان امسال جوينت خارجي خود را انتخاب خواهد كرد و تا اواسط سال 1394 نيز مطالعات و كار مقياس آزمايشگاهي استحصال اين پروژه انجام خواهد شد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۴ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۵۷
کد مطلب: 18885