بازار پیچیده فلزات رنگی

روزنامه دنیای اقتصاد , 10 دی 1393 ساعت 0:34

بازار فلزات پایه جهانی طی روز گذشته با نوسان شدید قیمت‌ها همراه بود. این در حالی است که نرخ داخلی این محصولات نیز با وجود افزایش ناشی از رشد قیمت ارز افزایشی شد، اما با این وجود همچنان تقاضای چندانی ندارد.


به گزارش ماین نیوز، از مهم‌ترین عوامل تاثیر‌گذار بر روند معاملاتی این محصولات در بازارهای جهانی می‌توان به مواردی همچون نرخ نفت، واردات چین به‌عنوان بزرگ‌ترین مصرف‌کننده فلزات جهان و تغییرات موجودی در انبارهای بورس فلزات لندن اشاره کرد. قیمت نفت، یکی از این عوامل است که رابطه مستقیمی با روند مبادلاتی فلزات رنگی دارد. عامل تاثیر‌گذار دیگری که وجود دارد، واردات برخی فلزات پایه از سوی چین است.

افزایش و کاهش واردات محصولات فلزی توسط چین به مفهوم رشد تقاضای مصرف جهانی است که منجر به نوسان قیمت‌ها می‌شود. از طرفی آمار منتشرشده در مورد کاهش موجودی انبارهای لندن بسياری از فعالان اقتصادی را نگران کرده، زيرا اگرچه با افت قیمت‌ها همزمان شده، اما چون بهبود مجدد تقاضا به‌عنوان يک حرکت بازار قابل پیش‌بینی است انتظار افزايش قيمت‌های بورس لندن را دامن زده است که اين مساله بر بازارهای داخلی در اواخر ماه جاری موثر خواهد بود. البته در کنار اين موارد شاهد افزايش حجم مصرف مواد اوليه هستيم که اين موارد حکايت از افزايش قيمت‌ها در کوتاه مدت و میان‌مدت دارد. با اين حال کارشناسان معتقدند نمی‌توان با اطمينان گفت که بازار فلزات داخلی نيز همانند بازارهای جهانی به سرعت تغيير مسير دهد؛ چرا‌که با توجه به دورنمای مبهم نرخ ارز قدرت تاثیر‌گذاری اين عامل، بيشتر از بهای فلزات اساسی در بورس لندن است هر چند در کوتاه مدت پیش‌بینی ثبات روند ارز وجود دارد.

مقاومت آلومینیوم در برابر نوسان مثبت نرخ ارز

با توجه به روند متفاوتی که آلومینیوم جهانی طی هفته اخیر در پیش گرفت، انتظار می‌رفت این فلز در بازار داخلی هم با افزایش نرخ رو‌به‌رو شود، اما کاهش تقاضای فلز نقره‌ای طی این مدت در بازار آزاد موجب افت بیشتر قیمت آلومینیوم شد. البته این در شرایطی است که انتظار می‌رفت این محصول با وجود شرایط سخت تولید با روند صعودی رو‌به‌رو شود.

ثبات موقتی قیمت قلع

با اینکه قلع مدتی است در بازار داخلی تغییر قیمت جدیدی را تجربه نکرده است، اما همچنان در بازار خریداری ندارد، حتی شایعات هم نمی‌تواند بازار این فلز را گرم کند و معامله‌گران همچنان در انتظار افت بیشتر بهای این فلز و نزدیک شدن آن به قیمت واقعی هستند، چرا که معتقدند این فلز با توجه به روند جهانی آن امكان ریزش بیشتری دارد.

نیکل روند نزولی در پیش گرفت

افت 165 دلاری قیمت نیکل روز گذشته در بازارها موجب کاهش 500 تومانی نرخ این فلز در بازارهای داخلی شد اما این در شرایطی است که در میزان تقاضای این فلز تغییری حاصل نشد، به گفته فعالان بازار فلزات، عامل اصلی این ریزش قیمت ریزش نرخ این فلز در بورس لندن بوده، البته فعالان اقتصادی در بازارهای جهانی به دنبال آن هستند که بهای این فلز را در محدوده قیمتی مشخص نگه دارند.


کد مطلب: 18643

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/18643/بازار-پیچیده-فلزات-رنگی

ماین نیوز
  http://www.minews.ir