گروه معادن فلزات گرانبها
 
از معدن طلاي ساريگوني چه خبر؟
اخطار «طلایی» ایران به قزاق‌ها
گروه معادن >فلزات گرانبها - با وجود اینکه یک شرکت قزاقستانی در بهره‌برداری از پروژه معدن طلای ساریگونی تاخیر داشته و وزارت صنعت به دلیل این تعلل به قزاقی‌ها بارها اخطار داده، اما هنوز بهره‌برداری و استخراج طلا در این معدن کلید نخورده است.
 
به گزارش ماين نيوز، پس از همکاری با چین در بهره‌برداری از معدن طلای ساریگونی نوبت به قزاق‌ها رسید. این در حالی است که تاکنون این وعده شرکت خارجی محقق نشده است.

اگرچه ایران از ذخایر طلا برخوردار است اما در مقایسه با کشورهای منطقه به لحاظ دانش در حوزه اکتشاف و فرآوری به جایی نرسیده که خود به تنهایی در معادن طلا فعالیت کند، به همین دلیل پس از چینی‌ها به به قزاق‌ها اطمینان پیدا کرده و معدن طلای داشکسن را به دست فعالان معدنی این کشور سپرده است.

اما همه مسائل آنچنان که پیش‌بینی می‌شد پیش نرفت. تا جایی که اظهارات مسوولان حاکی از این است که قزاق‌ها هم در راه‌اندازی معدن طلای ساری‌گونی به وعده خود وفا نکردند و بررسی‌ها نشان می‌دهد که این پروژه از زمان اجرا تا به حال تنها حدود 20 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

در حالی که وعده‌ای که قزاق‌ها به ایرانی‌ها برای بهره‌برداری معدن طلای داشکسن (در منطقه کردستان) برای اولین بار داده بودند این بود که بهره‌برداری این معدن در شهریو رماه سال 92 آغاز شود اما این اتفاق نیفتاد.

دومین وعده مدیر قزاقستانی طرح طلای ساریگونی به وزارت صنعت ایران این بود که مرحله نخست فرآوری طلای معدن داشکسن ماه سپتامبر 2014 برابر با مهر ماه 1393 انجام شود اما همانطور که سرقینی، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت بهره‌برداری از این پروژه را در مهر ماه سال جاری بعید دانسته بود، این اتفاق همچنان صورت نگرفت.

برخی کارشناسان بر این باور هستند که اگر در این سال‌ها فعالیت جدی و مستمری در زمینه بهره‌برداری و اکتشاف توسط بهره‌برداران در این معدن صورت می‌گرفت شاید میزان ذخایر این معدن از ذخایر معدن طلای زرشوران که به تازگی افتتاح شده و یکی از بزرگ‌ترین معدن طلای ایران شناخته می‌شود، دست کمی نداشت.

در همین رابطه جعفر سرقینی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: معدن طلای ساری‌گونی همچنان در اختیارهمان شرکت ایرانی-قزاقی است و وزارت صنعت برای اینکه هر چه زودتر معدن به بهره‌برداری برسد، قزاقی‌‌ها را یاری کرده است اما از پیشرفت آنها راضی نیستیم.

او افزود: تعلل آنها در بهره‌برداری باعث شده به آنها اخطار بدهیم تا فعالیت‌هایشان را سرعت دهند تا شاید بتوانیم هر چه زودتر در آنجا استخراج طلا را ببینیم.

سرقینی با بیان اینکه خود قزاقی‌ها هم برای بهره‌برداری معدن طلای ساری‌گونی مشتاق هستند، افزود: طبیعتا شرکت قزاقی هم برای درآمدزایی تمایل دارد اما یکسری مشکلات در رفت و آمد اعضای هیات مدیره‌شان به ایران بوده است که بخشی از آن را حل کرده‌ایم و بخشی دیگر هم در حال پیگیری هستیم تا حل شود.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: انتظار داریم با اخطارهایی که داده‌ایم بیشتر از گذشته کار کنند و به فعالیت شان سرعت دهند تا معدنکاری در آن منطقه رونق بگیرد.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۰۰
کد مطلب: 18294
 
مرجع : اقتصاد نيوز