گروه صنایع معدنی آلومینیوم
 
تازه‌ترین اخبار از طرح نفلین سینیت سراب
گروه صنایع معدنی >آلومینیوم - یکی از بزرگترین طرح های معدنی قاره آسیا موسوم به مجتمع عظیم نفلین سینیت سراب در آذربایجان شرقی واقع شده و طبق اعلام سازمان نظام مهندسی معدن ذخایر آن حدود 200 میلیون تن پودرآلومینیا است که تمامی این معادن در کمربند نفلین سینیت شمال غرب کشوربه ویژه آذربایجان شرقی قرار گرفته و این معادن بعد از معادن مشابه روسیه دومین ذخیره گاه معادن نفلین سینیت جهان است. هم اکنون سازمان توسعه و نو سازی معادن ایران موسوم به ایمیدرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت متولی اصلی راه اندازی این پروژه ملی تعیین شده اند.
 
به گزارش ماین نیوز، صادق مراحم - مدیر فنی و توسعه طرح آلومینیای نفلین سینیت سراب - گفت: شناسایی و اکتشاف این معادن سال 66 آغاز شد و طبق آخرین اکتشافات فنی و علمی هم اکنون کمربند ذخایر این معادن 200 میلیون تن پودر آلومینیا، 150 میلیون تن کربنات سدیم و پتاسیم و سولفات و 2.6 میلیون تن گل بیلت وجود دارد که ساخت این صنایع سال 86 آغاز شد که به دلیل مشکلات تحریم ها وعدم تخصیص بودجه لازم تا اندازه ای این طرح ملی مسکوت مانده بود که پائیز امسال با مشارکت یک شرکت معتبر آلمانی - فنلاندی عملیات احداث این پروژه ملی ازسرگرفته شد.

وی گفت: هم اکنون 44 در صد زیر ساخت ها شامل ساختمان های صنعتی ، آب و برق و گاز و راه و مخابرات انجام شده است و در مراحل زیر بنایی نیز پیشرفت این طرح 17 در صد است.

وی گفت: تاکنون 660 میلیارد ریال برای این پروژه هزینه شده و طبق براورد های کارشناسی برای اتمام آن در سه سال آینده به 380 میلیون یورو اعتبار نیاز است.

وی گفت: طبق مصوبات وزارت صنایع و همچنین هیئت دولت در جوار این مجتمع 560 هکتاری ، منطقه ویژه اقتصادی سراب نیز راه اندازی خواهد شد.

مراحم گفت: براورد های کارشناسی نشان میدهد صنایع نفلین سینیت سراب امکان برخورداری از مواد معدنی اولیه در 150 سال آینده را خواهد داشت.

نیرومند اسکویی، قائم مقام سازمان صنعت معدن و تجارت آذربایجان شرقی نیز گفت: دولت مصوبات خوبی برای ایجاد صنایع پائین دستی در جوار مجتمع نفلین سینیت در دست اجرا دارد که ایجاد یک کارخانه معظم ذوب آلومینیوم ، صنایع مربوط به شیشه و سرامیک ، نساجی و بهداشتی و لوازم خانگی از آن جمله است.

وی افزود: طرح احداث کارخانه تولید سیمان با ظرفیت 10 میلیون تن در سال نیز در پویایی و رونق اقتصادی نقش مهمی خواهد داشت.

وی تلاش برای بومی کردن تولید آلومینیوم در کشور، تولید انبوه نمک های سه گانه، تبدیل منطقه به قطب تولید سیمان و بومی سازی این صنایع و همچنین ایجاد اشتغال و پویایی منطقه را از اهداف راه اندازی مجتمع عظیم مذکوراعلام کرد.

امامی، مدیر روابط بین الملل طرح ملی نفلین سینیت نیز گفت : تاکنون هیئت های اقتصادی و فنی زیادی از کشورهای اروپایی و آسیایی از این پروژه ملی بازدید کرده اند و کارشناسان فنی صنایع کشورهایی چون آلمان، روسیه و چین بر اقتصادی بودن اجرای آن اذعان دارند.

وی گفت: وزارت صنعت ، معدن و تجارت کشورمان تلاشهای وسیعی را برای اجرای به موقع این پروژه ملی بعمل می آورد و بخشی از بدنه این وزارتخانه برای تحقق این امر مهم بسیج شده اند.

مجید پورعطار، مدیر فلزات غیرآهنی سازمان توسعه و نوسازی معادن ایران نیز گفت: قرار بود روسها در اجرای این پروژه ملی به کشورمان کمک کنند ولی بعدها مقرر شد با استفاده از دانش فنی کشور آلمان و به همت متخصصان ایرانی این طرح اجرا یی شود که پاییز امسالجاری قرارداد طراحی پایه و انتقال دانش فنی طرح نفلین سینیت با حضور وزیر صنعت ، معدن و تجارت کشورمان به امضا رسید.

به گفته محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت ارزش این قرارداد حدود 9 میلیون و سیصد هزار یورو است که با یک شرکت آلمانی-فنلاندی بسته و مقرر شدد در 8 ماه آینده این طرح به مورد اجرا گذاشته شود.

به گفته نعمت زاده علاوه بر این قرارداد، سازمان توسعه و نوسازی معادن ایران نیز متعهد شد تا سال آینده با صرف هزینه ای معادل 650 میلیارد ریال نسبت به اجرای زیر ساخت های این پروژه اقدام کند.

به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت آمارهای رسمی نشان می دهد ایران سالانه به 800 هزار تن پودر آلومینا نیاز دارد و خوشبختانه بیش از 90 درصد این معادن در شمالغرب کشورمان بصورت توده های معدنی وجود دارد که باید با برنامه ریزی ملی و بین المللی برای بهره برداری از این معادن و شکوفایی صنایع کشورمان را در سرلوحه کارهایمان قرار دهیم.

مهدی کرباسیان، رئیس هیئت عامل سازمان ایمیدرو نیز گفت : اجرای طرح ملی نفلین سینیت سراب در سرلوحه برنامه های وزارت صنایع و همچنین سازمان توسعه و نوسازی معادن ایران قرار گرفته است و انشاء ا... اجرای این طرح ملی موجب می شود سالانه 200 هزار تن پودر آلومینا و 150 هزار تن نمک صنعتی بدست آید و با بهره برداری از این طرح بزرگ معدن در شمالغرب کشورمان 3 هزار نفر به طور مستقیم و 10 هزار نفر به طور غیر مستقیم مشغول بکار خواهند شد.

اسماعیل جبارزاده استاندار آذربایجان شرقی نیز گفت: همه دستگاههای استان موظف شده اند برای اجرای به موقع طرح های زیربنایی این مجتمع تلاش مضاعف کنند و اجرای یکی از بزرگترین طرحهای انتقال انرژی به مجتمع نفلین سینیت سراب با 600 میلیارد ریال اعتبار برق منطقه ای آذربایجان و سازمان توسعه و نوسازی معادن ایران از آن جمله است.

رئیس کمیسیون صنعت، معدن و تجارت مجلس گفت: با استفاده از دانش فنی متخصصان داخلی می توانیم در 3 سال آینده این پروژه ملی را به مرحله بهره برداری برسانیم.

رضا رحمانی گفت: در جلسات هماهنگی با دستگاههای اجرایی آذربایجان شرقی مقرر شده است که طراحی شهرک های اقماری برای ایجاد صنایع جنبی و پایه نیز صورت گیرد.

وی گفت: با اجرای این پروژه ملی که نماد اقتصاد مقاومتی است می توان علاوه بر اشتغالزایی به پویایی اقتصاد منطقه نیز کمک شایانی کرد و اشتغال دانش آموختگان فنی شهرستانهای اردبیل ، سراب ، بستان آباد و تبریز از یکسو و جلوگیری از مهاجرت روستاییان دامنه های سبلان به شهرهای بزرگ از فواید بی شمار این طرح ملی خواهد بود .
تاریخ انتشار : شنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۵۹
کد مطلب: 18152
 
مرجع : واحد مرکزی خبر