گروه معادن ساير حوزه ها
 
صنعتی در گفت‌وگو با ماین نیوز مطرح کرد:
انتقاد از صدور بی‌رویه جواز تاسیس در صنعت فروسیلیس
کارخانه‌هایی که به زودی ضررده می‌شوند!
گروه معادن >ساير حوزه ها - مدیرعامل شرکت فروسیلیس ایران با انتقاد از سیاست وزارت صنعت، معدن و تجارت در صدور مجوزهای بی‌رویه در حوزه تولید فروسیلیس اظهار کرد: در حال حاضر کل نیاز صنعت فولاد و ریخته‌گری کشور به فروسیلیس حداکثر 80 هزار تن در سال بوده این در حالی است که تنها دو کارخانه فروآلیاژ ایران و فروسیلیس بالغ بر 85 هزار تن تولید فروسیلیس دارند.
سیروس ابن رسول صنعتی در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز با اشاره به صدور جوازهای تاسیس در حوزه ساخت کارخانه‌های فروسیلیس در کشور بدون مطالعه و تحقیق انجام شده است، افزود: ما در همین زمینه با وزارت صنعت، معدن و تجارت نامه‌نگاری‌های زیادی انجام داده‌ایم اما پاسخ وزارتخانه این بود که جلوگیری از صدور جواز جزو سیاست‌های اصلی آنها نیست.

وی افزود: پیش از این نیز شاهد صدور جوازهای تاسیس بدون کارشناسی در صنایعی مانند ماکارونی بوده‌ایم که نتیجه آن‌را نیز بعد از چند سال مشاهده کردیم. متاسفانه صنعت فروسیلیس نیز دچار همین وضعیت شده است. هم‌اکنون نیاز صنعت فولاد کشور به فروسیلیس حدود 75 هزار تن و نیاز صنعت ریخته‌گری نیز حدود 5 هزار تن است. این در حالی است که تنها دو کارخانه فروسیلیس ایران و فروآلیاژ ایران مجموعا 85 هزار تن تولید فروسیلیس دارند که 5 هزار تن مازاد تولید خود را نیز صادر می‌کنند. متاسفانه هم‌اکنون شاهد صدور مجوزهای بدون مطالعه در صنعت فروسیلیس هستیم. 12 هزار تن مجوز در همدان، 12 هزار تن مجوز در شهرکرد، 35 هزار تن مجوز در آذربایجان شرقی و غربی و ... برای ساخت کارخانه فروسیلیس صادر شده است. حتی برای یک کوره 5 هزار تنی در اشتهارد و یک کوره مشابه در نزدیکی ذوب آهن اصفهان نیز مجوز صادر شده است. این در حالی است که هیچ‌یک از این کارخانه‌ها در صورت بهره‌برداری توجیه اقتصادی نخواهند داشت و به زودی ضررده می‌شوند.

صنعتی افزود: ایجاد این همه کارخانه فروسیلیس در کشور در آینده نزدیک این صنعت را دچار مشکل می‌کند و در بازارهای داخلی و حتی صادراتی شاهد رقابت منفی بین تولیدکنندگان خواهیم بود.

مدیرعامل شرکت فروسیلیس ایران در ادامه با بیان اینکه صنعت فروسیلیس در ایران صنعتی جوان بوده که حدود 20 ساله سابقه دارد، اظهار کرد: شرکت فروسیلیس ایران در ابتدا دارای 25 هزار تن ظرفیت تولید فروسیلیسوم بود که هم‌اکنون بدون افزایش ظرفیت اسمی کوره‌ها و تنها با اقداماتی مانند بهینه‌سازی مواداولیه و رفع تنگناهای تولید و با همان کوره و تجهیزات تولید این کارخانه 2200 تا 2300 تن بالاتر از ظرفیت اسمی آن است.

وی گفت: در تولید هر تن فولاد 5 کیلوگرم فروسیلیس استفاده می‌شود. همچنین این ماده در صنایع ریخته‌گری و چدن‌سازی نیز مورد مصرف دارد. به طور کلی صنایع فولاد بدون فروسیلیس قادر به ادامه حیات خود نیستند.

مدیرعامل شرکت فروسیلیس ایران از سهم 40 درصدی برق در هزینه تمام شده تولید صنعت فروسیلیس در ایران خبر داد و افزود: در صورت افزایش قیمت برق صنایعی مانند فروسیلیس، سیمان و آلومینیوم بیشترین ضربه را خواهند خورد. برای تولید هر تن فروسیلیس 10 مگاوات برق مصرف می‌شود. متاسفانه در حال حاضر هزینه تولید انرژی در کشور بالا بوده و ما به سمت استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر کمتر رفته‌ایم.

او با بیان اینکه برای ایجاد یک کارخانه 25 هزار تنی فروسیلیس به سرمایه‌گذاری اولیه دستکم 100 میلیارد تومانی نیاز است، اظهار کرد: هم‌اکنون چین با تولید 6 میلیون تن فروسیلیس بزرگترین تولیدکننده این محصول در جهان است و بعد از آن نیز کشورهایی مانند برزیل، آمریکا، آرژانتین، اوکراین و روسیه قرار گرفته اند. ایران در منطقه خاورمیانه بعد از مصر دومین تولیدکننده بزرگ فروسیلیس محسوب می‌شود.


مدیرعامل شرکت فروسیلیس ایران در پاسخ به سوال خبرنگار ماین نیوز درباره اینکه تولید شرکت فروسیلیس در سال جاری چقدر بوده است؟ عنوان کرد: در شش ماهه نخست امسال شرکت فروسیلیس ایران 14 هزار تن تولید داشت و تا پایان سال تولید این شرکت به 28 هزار تن خواهد رسید. شرکت فروآلیاژ ایران نیز توانسته به ظرفیت ماهانه تولید 4800 تنی برسد و اگر اتفاق خاصی رخ ندهد این شرکت نیز امسال بالغ بر 50 هزار تن تولید خواهد داشت.

به گفته صنعتی شرکت فروسیلیس ایران عمده صادرات خود را به ترکیه انجام می‌دهد اما به بازارهای ارمنستان، امارات، اسپانیا و ایتالیا نیز صادرات دارد. از سوی دیگر صادرات سال 93 نسبت به سال 92 از نظر وزنی 30 درصد رشد داشت. در شش ماهه امسال نیز صادرات رشد 12 درصدی را نسبت به سال قبل تجربه کرده است. پیش‌بینی می‌شود مجموع صادرات امسال به بیش از 6 میلیون دلار برسد.

وی درباره برنامه‌های توسعه شرکت فروسیلیس ایران نیز به خبرنگار ماین نیوز گفت: یک واحد فروسیلیس 25 هزار تنی را در برنامه داریم که مجوز محیط زیستی آن‌را نیز گرفته‌ایم. همچنین احداث دو کارخانه 25 هزار تنی فرومنگنز در سمنان در برنامه قرار دارد که هنوز محیط زیست با احداث آنها موافقت نکرده است. ضمن اینکه احداث یک کارخانه فروسیلیکومنگنز 16 هزار تنی نیز در برنامه قرار دارد. هم‌اکنون تمام فرومنگنز و همچنین فروسیلیکومنگنز مصرفی در کشور وارداتی بوده و ما تولیدی در این زمینه نداریم.

صنعتی افزود: در تولید یک تن فولاد 13 کیلوگرم فرومنگنز استفاده می‌شود و با این حساب سالانه بین 100 تا 150 هزار تن فرومنگنز واردات داریم که عدد زیادی است.
تاریخ انتشار : جمعه ۲۸ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۴۶
کد مطلب: 18084
 
۴ نظر
 


عادل
آخه یکی به این بگه تو که واحد های دیگه رو میگی توجیه اقتصادی ندارند و الان بگفته خودت 85 هزار تن فروسیلیس تولید داریم و 80 هزار تن ظرفیت مصرفه پس چرا شرکت فروسیلیس اینهمه طرح توسعه داره و یکی نیست بگه پس افزایش تولید فقط برای شما توجیه داره و اقتصادیه نه برای بقیه!!!!!! (2483)
۱۳۹۴-۱۰-۰۸ ۱۳:۵۵:۳۵
 
حاجی
چرا ما انسانها فقط به بیشرفت اهداف شخصی توجه داریم نه به سربلندی کشورمان فقط برای بعضی ها باید گفت متاسفم (2941)
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۰۸:۱۵:۲۷
 
حاجی خ
چرا ما انسانها فقط به بیشرفت اهداف شخصی توجه داریم نه به سربلندی کشورمان فقط برای بعضی ها باید گفت متاسفم (2942)
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۰۹:۰۶:۴۴
 
از یک طرف میگه مازاد تولید داریم و نباید مجوز جدید بدن و از طرف دیگه میگه برنامه احداث واحد ۲۵ هزار تنی جدید داریم. آره مجوز فقط به اینا بدن به بقیه ندن!! (3820)
۱۳۹۷-۰۱-۲۵ ۰۰:۳۵:۰۱