گروه صنایع معدنی
 
مدیر بازرگانی آباسیک در گفت‌وگو با ماین نیوز مطرح کرد:
نصف شدن هزینه تولید کربورسیلیسیم در صورت داخلی‌سازی تولید کک نفتی
گروه صنایع معدنی - مدیر بازرگانی مجتمع تولید کربور سیلیسیم و اکسید آلومینیوم آبادان (آباسیک) با تاکید بر ضرورت سرمایه‌گذاری به منظور داخلی سازی تولید کک نفتی گفت: در صورت تولید شدن کک نفتی در کشور هزینه فعلی تولید کربور سیلیسیم نصف خواهد شد.
 
امیررضا ایلخان در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز با اشاره به اینکه صنایع متالورژی، نسوز و ساینده‌ها جزو بزرگترین مصرف‌کنندگان کربور سیلیسیم تولیدی در کشور هستند، اظهار کرد: کربور سیلیس در صنعت ریخته‌گری چدن به عنوان منبع سیلیسیم و کربن و در ذوب برای جوانه‌زدایی و اکسیژن‌زدایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین با توجه به اینکه این ماده تا 2200 درجه واکنشی نشان نمی‌دهد در صنعت نسوز نیز کاربرد دارد. کاربرد این محصول در صنعت ساینده نیز در موادی مانند سمباده‌ها، سنگ برش، سنگ ساب و غیره است.

او با بیان اینکه کربور سیلیس همانطور که از نامش پیداست از دو عنصر کربن و سیلیسیم تشکیل شده است، در پاسخ به این سوال که آیا مشکلی از نظر استخراج سنگ سیلیس در ایران وجود دارد یا خیر؟ عنوان کرد: مشکلی در این زمینه وجود ندارد و سنگ سیلیس به اندازه کافی در کشور تولید می‌شود. ضمن اینکه معدنداران سیلیس هم تعامل خوبی با مصرف‌کنندگان این سنگ دارند. بعد از فروسیلیس نیز یکی از بزرگترین مصرف‌کنندگان سنگ سیلیس در کشور ما محسوب می‌شویم و ماهانه دستکم بین 6000 تا 12 هزار تن مصرف سیلیس داریم که بسته به تولید این میزان مصرف متغیر است. ضمن اینکه بیشتر سیلیس موردنیاز خود را نیز از معادن همدان تامین می‌کنیم.

وی با بیان اینکه مشکلی در زمینه قیمت‌گذاری سیلیس در کشور وجود ندارد و عمدتا قیمت این ماده را عرضه و تقاضای بازار تعیین می‌کند که خیلی هم دچار تغییر نمی‌شود، در پاسخ به این سوال خبرنگار ماین نیوز که وضعیت صنایع بالادستی کربور سیلیسیم از جمله نسوزها چگونه است؟ توضیح داد: بررسی ما نشان می‌دهد که تقاضای نسوزها از حدود شش ماه پیش کاهش یافته که فکر می‌کنم دلیل آن به خاطر کمبود بودجه دولت باشد و با توجه به اینکه بیشتر شرکت‌های بزرگ فولاد و ریخته‌گری کشور دولتی هستند کمبود بودجه آنها تاثیر زیادی روی صنعت نسوز نیز گذاشته است و به طور طبیعی خرید آنها از کربور سیلسیم نیز کمتر شده است.

مدیر بازرگانی مجتمع تولید کربور سیلیسیم و اکسید آلومینیوم آبادان (آباسیک) افزود: رکود صنعت نسوز تاثیر مستقیم روی فعالیت تولید کربور سیلیسیم می‌گذارد. در حال حاضر حدود 25 درصد از کل فروش کربور سیلیسیم آبادان مربوط به صنعت نسوز است. قطعا اگر این صنعت و صنایع ریخته‌گری و فولاد دچار رکود شوند فروش ما نیز دچار افت می‌شود.

ایلخان با بیان اینکه در حال حاضر رابطه فروش داخلی و خارجی در کربور سیلیسیم آبادان معکوس شده است، عنوان کرد: اگر سال قبل 75 درصد فروش ما مربوط به بازار داخلی بود و تنها 30 درصد صادرات هم اکنون 60 درصد فروش ما به صادرات و 40 درصد به بازار داخلی اختصاص یافته است.

او در پاسخ به این سوال که کربور سیلیسیم آبادان محصولات تولیدی خود را به کدام کشورها صادرات می‌کند؟ عنوان کرد: ما محصولات خود را به صورت مستقیم به ترکیه و هند صادر می‌کنیم و به جنوب اروپا، ایتالیا، اسلوونی و اتریش صادرات داریم. دومین تولیدکننده بزرگ اروپا در حوزه متالورژی و ریخته‌گری از کربور سیلیس تولیدی ما به عنوان افزودنی به ذوب خود استفاده می‌کند.

مدیر بازرگانی مجتمع تولید کربور سیلیسیم و اکسید آلومینیوم آبادان (آباسیک) اضافه کرد: ما امسال رشد صادرات را تجربه کردیم به دلیل اینکه بازار داخل دچار افت شد و به طور کلی تامین نیاز بازار داخلی همواره در اولویت ما قرار داشته است. اگر صنایع فولاد و ریخته‌گری نتوانند مجددا رونق پیدا کنند ادامه همین وضعیت را پیش‌بینی و سعی می‌کنیم با افزایش صادرات رکود بازار داخلی را جبران کنیم.

ایلخان در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ماین نیوز مبنی بر اینکه آیا برای بازگشت ارز صادراتی خود مشکل ندارید؟ توضیح داد: از ما برای بازگشت ارز صادراتی تعهد گرفته می‌شود اما موضوع این است که ما در برابر صادراتی که داریم کک نفتی موردنیاز تولید خود را وارد می‌کنیم. ما در حال حاضر بزرگترین مصرف‌کننده کک نفتی از نوع خاص آن در کشور هستیم. متاسفانه این محصول هم‌اکنون در کشور تولید نمی‌شود و تنها شرکت پتروکک ایرانیان در حال کار روی تولید آن است که هنوز به نتیجه نرسیده است.

وی در پاسخ به این سوال که چرا کک نفتی در کشور به تولید نرسیده است؟ گفت: به نظر من سود بخش پالایشگاه پتروشیمی خیلی بیشتر از بخش تولید کک نفتی است. تسویه ته‌مانده پالایشگاه در واقع منجر به تولید کک نفتی می‌شود.

ایلخان با بیان اینکه کک نفتی در صنایع زیادی از جمله کربور سیلیسیم، آلومینیوم، الکترود گرافینی و ... کاربرد دارد، اضافه کرد: اطلاعی از آمار کل و دقیق واردات کک نفتی ندارم اما ما ماهانه بالغ بر 1000 تن مصرف کک نفتی داریم و الان هم این محصول بیشتر از هند، چین و ترکمنستان وارد کشور می‌شود. ضمن اینکه اگر واحد تولید این محصول در کشور راه‌اندازی شود، هزینه تولید کربور سیلیسیم نصف هزینه فعلی خواهد شد و صنایع زیادی از این بابت منتفع خواهند شد.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۲۳:۴۱
کد مطلب: 18021