گروه معادن
 
تاثیربهره‌وری در رشد و توسعه اقتصادی معادن
افزایش بهره‌وری با مدیریت نوین
به گزارش ماین نیوز، بحث بهره‌وری در معادن و صنایع معدنی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و به عنوان یکی از رکن‌های اساسی در توسعه و پیشرفت این حوزه به شمار می‌آید.

حال برای رسیدن به بهره‌وری رو به رشد لازم است تا برنامه‌ریزی‌هایی در جهت فعالیت‌های معدنی انجام شود. به عقیده کارشناسان و فعالان این حوزه داشتن یک مدیریت قوی و مسلط به دانش روز دنیا از جمله مواردی است که می‌تواند بهره‌وری را افزایش داده و با تکمیل چرخه تولید نسبت به تامین نیاز صنایع داخلی زمینه را برای ایجاد ارزش افزوده فراهم کند.

اما برخی دیگر از فعالان این عرصه معتقدند تغییر در قوانین حاکم بر معادن و تسهیل کردن امور برای تهیه مواد اولیه مورد نیاز افزایش بهره‌وری و رونق گرفتن معادن را در پی خواهد داشت.

نایب رییس خانه معدن در خصوص بهره‌وری در معادن کشور می گوید: علم مدیریت به عنوان یکی از فاکتورهای مهم و اساسی در جوامع مختلف شناخته شده و تاثیر بسزایی در افزایش بهره‌وری ایفا می‌کند. در واقع بهره‌وری به کارگیری علم مدیریتی برای استفاده از تمام توانایی‌های موجود بوده و این موضوع نیز در باره معادن کشور که نقش تاثیرگذاری در توسعه و پیشرفت اقتصادی دارند از اهمیت بالایی برخوردار است. چرا که با توجه به شرایط موجود در معادن و در اختیار داشتن نیروهای متخصص و فنی قوی، ذخایر غنی معدنی در اعماق زمین و همچنین در اختیار داشتن بخشی از تجهیزات و فناوری‌ها می‌توان با ارتقا دادن سطح مدیریتی و ورود یک فکر نوین در این حوزه زمینه را برای استفاده بهینه و کامل از موارد یاد شده فراهم کرده و به این ترتیب افزایش بهره‌وری در معادن را برای این بخش به ارمغان خواهد آورد.

علوم مدیریتی روز دنیا
محمدرضا بهرامن در ادامه به رشد و توسعه در حوزه معادن اشاره کرد و گفت: برای رسیدن به رشد و توسعه معادن لازم است تا مدیریتی جدید مطابق با علم روز دنیا را به کار گرفت. از این رو خانه معدن که به عنوان یکی از فعالان این عرصه به شمار می‌آید تصمیم گرفته تا با انجام برنامه‌ریزی در این حوزه زمینه را برای ارتقای مدیریت بخش معادن فراهم کند.

وی افزود: برای آموزش مدیران اجرایی در بخش خصوصی مذاکراتی با دانشگاه مک کیل کانادا که به عنوان یکی از دانشگاه‌های معتبر معدنی دنیا محسوب می‌شود انجام شده به این ترتیب که با برگزاری دوره‌های مشترک آموزشی در ایران زمینه را برای ارتقای سطح مدیریت اجرایی فراهم کنیم.

آشنایی مدیران با علم مدیریتی دنیا در حوزه‌های مختلف معدنی می‌تواند کمک بزرگی در جهت توسعه و پیشرفت این صنعت به همراه داشته باشد. چرا که درحال‌حاضر شرایط حاکم بر معادن وضعیت بهتری نسبت به گذشته داشته و می‌توان از طریق اجرای مدیریت نوین زمینه را برای استفاده بهینه از معادن و افزایش بهره‌وری فراهم کرد.

این در حالی است که هم‌اکنون به دلیل نبود مدیریت مناسب و در اختیار نداشتن دانش‌های روز دنیا شاهد کاهش بهره‌وری معادن هستیم در صورتی که می‌توان با استفاده از علوم مدیریتی روز دنیا و تکیه بر توانایی مدیران زمینه را برای افزایش بهره‌وری فراهم کرد.

به روز رسانی مدیریت

بهرامن معتقد است که توسعه در بخش‌های مختلف بدون نگاه مدیریتی امکان‌پذیر نبوده و لازم است تا مدیران آگاهی لازم را داشته باشند تا به این ترتیب از تمامی امکانات بهره لازم را برده و بتوانند راه را برای توسعه و پیشرفت در معادن هموار کنند.

نایب رییس خانه معدن گفت: یکی از نکاتی که باید مورد توجه قرار گیرد تاثیر افزایش بهره‌وری در رشد و توسعه معادن است چراکه می‌تواند به کامل شدن چرخه ارزش افزوده بیانجامد.

درحال‌حاضر نیاز بخش معدن چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی به آشنایی با مدیریت جدید و روز دنیا بوده و در این راه سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران نیز که نقش توسعه‌ای در معادن و صنایع معدنی دارد با برگزاری دوره‌های آموزشی ژئومتالوژی نسبت به ارتقای سطح دانش مدیران در جامعه اقدام کرده و تاثیر بسزایی در رسیدن به توسعه و افزایش بهره‌وری از معادن را به همراه خواهد داشت.

بهرامن معتقد است که رشد توسعه در صنایع معدنی می‌تواند افزایش بهره‌وری در معادن را به دنبال داشته باشد و به این ترتیب بر روی تمام واحدهای تولیدی اثرگذار خواهد بود. در واقع به روز کردن دانش‌های علوم مدیریت به عنوان یکی از عوامل تاثیرگذار برای توسعه و افزایش بهره‌وری در معادن بوده تا به این طریق بتوان زمینه را برای استفاده کامل از شرایط و امکانات موجود فراهم کرد.

نبود سوخت عامل کاهش بهره‌وری

یکی از اعضای خانه معدن در خصوص کاهش بهره‌وری در معادن و دلایل آن می‌گوید: یکی از دلایل اصلی به وجود آمدن کاهش بهره‌وری در معادن بالا بودن هزینه تمام شده محصول است. چرا که درحال‌حاضر تهیه مواد مورد نیاز برای تولید محصولات معدنی با مشکلات بسیاری همراه بوده که از جمله مهم‌ترین آنها می‌توان به سوخت اشاره کرد چرا که مشکلات بسیاری برای تهیه سوخت یارانه‌ایپ وجود دارد.

شهناز نوایی به نقش وزارت صنعت، معدن و تجارت در این حوزه اشاره کرد و افزود: یکی از مواردی که باید مورد توجه قرار گیرد تسهیل روند فعالیت بهره‌برداران است تا آنها بتوانند با انجام فعالیت در حوزه معادن علاوه بر افزایش بهره‌وری در معادن زمینه را برای انجام وظایف خود در قبال وزارتخانه که همان پرداخت حقوق دولتی است فراهم کند.

چرا که درحال‌حاضر تا زمانی که حقوق دولتی توسط بهره‌بردار پرداخت نشود امکان دریافت مواد مورد نیاز برای تولید و فعالیت وجود نداشته و این در حالی است که هم‌اکنون شرایط نامطلوبی که در تهیه مواد مورد نیاز در این بخش وجود دارد امکان فعالیت را مشکل ساخته و موجبات تعطیلی معادن را به وجود آورده است.

وی با بیان اینکه بخش دولتی هم‌اکنون از رشد مناسبی برخوردار بوده افزود: معادن بزرگ همچون سرچشمه، گل گهر، چادرملو و... سود دهی مناسبی داشته و ۷۰درصد حمل‌ونقل محصولات معدنی انجام شده مربوط به این معادن بوده که رقمی بالغ بر ۷۰۰ میلیون تن است.

در واقع مشکلاتی که در این حوزه وجود داشته تعطیلی معادن کوچک مقیاس را به دنبال داشته است. اما این در حالی است که در کشورهای فعال معدنی همچون کانادا معادن کوچک نقش بسزایی در افزایش بهره‌وری معادن داشته و با انجام سرمایه‌گذاری زمینه را برای تولید هرچه بهتر محصولات فراهم می‌کنند.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۰۲
کد مطلب: 18006
 
مرجع : صمت