گروه صنایع معدنی فولاد
 
مدیرعامل فولاد شرق کاوه به ماین نیوز خبر داد:
پیشرفت ۱۹ درصدی پروژه احداث کنسانتره‌سازی سنگان
ایجاد زنجیره کامل فولاد در سنگان و تربت حیدریه
گروه صنایع معدنی >فولاد - مدیرعامل شرکت فولاد شرق کاوه از پیشرفت 19 درصدی پروژه احداث کارخانه 2.5 میلیون تنی کنسانتره سنگان خبر داد و گفت: این کارخانه قرار است در سال 1395 به بهره‌برداری برسد.
مجتبی فرونچی در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز با اشاره به اینکه براساس مصوبه‌ای که ستاد بنیاد داشته ایجاد زنجیره کامل فولاد در منطقه سنگان و تربت حیدریه در دستور کار هلدینگ گسترش صنایع معدنی کاوه پارس قرار گرفته است، افزود: در خصوص احداث کارخانه کنسانتره 2.5 میلیون تنی در منطقه سنگان کارهای اجرایی شروع شده و پیمانکار گرفته‌ایم و ماشین‌آلات را نیز خریداری کردیم و پیشرفت فیزیکی پروژه هم‌اکنون حدود 19 درصد است.

وی افزود: براساس برنامه زمان‌بندی این پروژه در سال 1395 به بهره‌برداری خواهد رسید و سرمایه‌گذاری آن به صورت ارزی 85 میلیون یورو و به صورت ریالی حدود 180 میلیارد تومان است که البته با توجه به افزایش نرخ تورم در کشور و به‌روزرسانی FS پروژه این ارقام حدود 20 درصد افزایش پیدا کرده است.

وی درباره برنامه احداث کارخانه‌های گندله‌سازی، احیا و فولادسازی در منطقه سنگان نیز عنوان کرد: در همین راستا زمینی در تربت حیدریه خریدای شده و زیرساخت‌های آن تامین شده است و قبل از پایان امسال سال کارهای عملیاتی کارخانه گندله‌سازی نیز آغاز می‌شود.

مدیرعامل شرکت فولاد شرق کاوه ترکیب سهامداری شرکت فولاد شرق کاوه را به صورت 70 درصد هلدینگ گسترش صنایع معدنی کاوه پارس و 30 درصد گروه مالی ملت اعلام کرد و افزود: با توجه به اینکه احداث کارخانه های گندله و احیا هنوز مصوبه ستاد بنیاد را ندارد هنوز جزئیات مربوط به اجرای آنها مشخص نیست اما تا پایان امسال کارهای مربوط به آنها نیز انجام می‌شود.

فرونچی در پاسخ به سوال خبرنگار ماین نیوز مبنی بر اینکه سنگ آهن موردنیاز کارخانه کنسانتره 2.5 میلیون تنی سنگان چگونه تامین خواهد شد؟ گفت: هلدینگ گسترش صنایع معدنی کاوه پارس قراردادی با ایمیدرو دارد که براساس آن سالانه 5 میلیون تن از سنگ آهن منطقه سنگان در اختیار این کارخانه قرار خواهد گرفت.

او درباره اشتغالزایی این پروژه اظهار کرد: فقط کارخانه کنسانتره بالغ بر 400 نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی خواهد داشت و با توجه به اینکه منطقه سنگان و خواف بسیار محروم هستند، یکی از اهداف مهم ما در خصوص اجرای این پروژه بحث ایجاد اشتغال پایدار و جلوگیری از خام فروشی است که با فراوری سنگ آهن موجود در منطقه زمینه اشتغال پایدار نیز فراهم می‌شود.

مدیرعامل شرکت فولاد شرق کاوه درباره اینکه کارخانه کنسانتره 2.5 میلیون تنی سنگان نیاز کدام‌یک از گندله‌سازان و فولادسازان را تامین خواهد کرد؟ توضیح داد: اولویت تامین نیاز با واحدهای گندله سازی و فولادسازی در دست احداث و احداث شده هلدینگ گسترش صنایع معدنی کاوه پارس است و هلدینگ هم‌اکنون احداث 5 میلیون تن گندله‌سازی را در دستور کار دارد.

فرونچی درباره برخی از مشکلات در روند احداث کارخانه کنسانتره 2.5 میلیون تنی سنگان نیز اظهار کرد: با توجه به تحریم‌ها مشکلاتی برای اجرای این پروژه وجود داشت اما خوشبختانه بخش عمده‌ای از قراردادهای این پروژه بسته شده است و تجهیزات آن نیز در حال تامین از شرکت‌های عمدتا اروپایی است. از نظر تامین تجهیزات داخلی نیز بخش عمده‌ای از عملیات ساخت تجهیزات آغاز شده و مشکلی از این بابت وجود ندارد.

وی افزود: زمین در نظر گرفته شده برای احداث این کارخانه 400 هکتار بوده و البته مشکلاتی در زمینه تامین زیرساخت‌هایی مانند آب، برق و گاز وجود دارد که مسئولان استانی به ویژه استاندار در جلسات اخیر قول مساعد را برای حل مشکل تامین زیرساخت‌ها داده است.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۹:۲۶
کد مطلب: 17795