گروه صنایع معدنی فولاد
 
مدیرعامل فولاد پایا در گفت‌وگو با ماین نیوز خبر داد:
بهره‌برداری از احیای مستقیم فولاد شادگان در نیمه نخست ۹۴
گشایش ال‌سی چین کمکی به 8 طرح فولادی نکرده است
گروه صنایع معدنی >فولاد - مدیرعامل شرکت فولاد پایا آخرین وضعیت پروژه های این شرکت و همچنین همکاری فولاد پایا با گروه پریت هند را تشریح کرد.
عباس تفضلی در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز با اشاره به اینکه شرکت فولاد پایا در سال 1373 به منظور بومی‌سازی تجهیزات صنعت فولاد در مجاورت فولاد خوزستان و با سرمایه‌گذاری شرکت آلمانی آسکوتک، ایریتک و اشخاص حقیقی تاسیس شد، افزود: فولاد پایا به تدریج حوزه ساخت داخل را توسعه داد و در سال 1382 وارد اجرای پروژه‌های کلید در دست به صورت EPC شد.

وی افزود: اولین پروژه فولاد پایا مربوط به احیای مستقیم فولاد هرمزگان بود که از 1385 تا 1387 اجرا شده و این واحد را به بهره‌برداری رساند. در سال 1385 بعد از تعریف 8 طرح فولادی در چهار طرح احیای مستقیم با نسبت‌های مختلف حضور داشتیم. فولاد شادگان که هم‌اکنون فولاد خوزستان آن‌را خریداری کرده و فعال شده است. همچنین احیای مستقیم فولاد بافت، فولاد میانه و فولاد نی‌ریز. در حوزه فولادسازی نیز در پروژه نی‌ریز و سپیددشت چهارمحال و بختیاری حضور داشتیم که با حضور ام‌سی‌سی چین به این طرح‌ها تغییراتی در نسبت سهام‌ها ایجاد شد.

وی گفت: در حال حاضر در پروژه فولاد سپیددشت که فولاد مبارکه آن‌را خریده درگیر اجرا هستیم. در بخش احیای مستقیم پروژه فولاد شادگان نیز با مالکیت فولاد خوزستان حضور داریم. ضمن اینکه در حوزه تامین تجهیزات داخل با اکثر فولادسازی‌های کشور در ارتباط هستیم.

مدیرعامل شرکت فولاد پایا در پاسخ به سوال خبرنگار ماین نیوز در خصوص همکاری‌های فولاد پایا با گروه پریت هند اظهار کرد: به عنوان همکار و نماینده شرکت پریت در ایران در حوزه نورد فعالیت می‌کنیم و حدود دو سال است با این شرکت ارتباطی برقرار کردیم که از سال قبل این ارتباطات گسترده‌تر شد. در همین راستا اولین قرارداد را با جهان فولاد سیرجان به منظور احداث یک خط 500 هزار تنی نورد میلگرد در سال منعقد کردیم که در حال اجرا است. این پروژه الان به صورت EP است و برای بخش ساخت باید کارفرما تصمیم بگیرد که چه شرکتی اجرا کند. قرارداد ما هشت ماهه بوده که از حدود یک ماه پیش کار ما کلید خورده است.


تفضلی با اشاره به اینکه با ورود ام‌سی‌سی چین به هشت طرح فولادی تغییراتی در سهامداری این طرح‌ها ایجاد شد، گفت: در حال حاضر در حوزه اجرای هشت طرح فولادی در یک طرح فولادسازی و در چهار طرح احیای این پروژه‌ها حضور داریم که در چهار طرح احیا نیز در دو طرح عضو کنسرسیوم و در دو طرح دیگر تامین کننده تجهیزات هستیم.

او درباره زمان بهره‌برداری از هشت طرح فولادی به خبرنگار ماین نیوز توضیح داد: در کارخانه‌های احیای مستقیم که ما در شادگان درگیر اجرا هستیم، احتمالا نیمه اول سال آینده قابلیت بهره‌برداری را پیدا می‌کند. اما در مورد فولادسازی‌ها زودترین زمان ممکن برای بهره‌برداری به شرط تامین منابع مالی اواخر سال 1395 است.

مدیرعامل شرکت فولاد پایا در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ماین نیوز مبنی بر اینکه مهمترین مشکل موجود بر سر راه اجرای هشت طرح فولادی چیست؟ عنوان کرد: مهمترین مشکل این طرح‎ها تامین منابع مالی است. پیشرفت این طرح‌ها متفاوت است و نمی‌توان عدد کلی را در این زمینه اعلام کرد. در طرح‌های مربوط به خودمان در شادگان با وضعیت نرخ ارز فعلی 150 تا 160 میلیارد تومان دیگر برای ادامه اجرای کار نیاز است. در پروژه سپیددشت نیز به 150 تا 160 میلیون یورو نیاز است.

او در پاسخ به این سوال خبرنگار ماین نیوز که آیا گشایش ال‌سی هشت طرح فولادی کمکی به اجرای آنها کرده است یا خیر؟ اظهار کرد: ال‌سی به ظاهر گشایش پیدا کرده اما هنوز در سیستم ما پولی تزریق نشده است. در فولاد شادگان که فولاد خوزستان آن‌را خریداری کرده مشکل تامین مالی کمتر است. به طور کلی باید بدانیم که هشت طرح فولادی هریک دارای دو بخش احیا و فولادسازی هستند و بیشتر مشکلات نیز مربوط به بخش فولادسازی‌ها است. در بخش احیا خود سرمایه‌گذار پول می‌آورد ولی فولادسازی‌ها باید از طریق گشایش ال‌سی چین تامین مالی شوند.


مدیرعامل شرکت فولاد پایا درباره پروژه های به اتمام رسیده فولاد پایا نیز گفت: چهار واحد احیای مستقیم هر یک به ظرفیت 825 هزار تن شامل دو واحد احیای مستقیم فولاد هرمزگان و دو واحد احیای مستقیم فولاد کاوه جنوب توسط شرکت فولاد پایا اجرا و به بهره‌برداری رسیده‌اند و بقیه طرح‌ها نیز در دست اجرا هستند.

تفضلی درباره کیفیت صنعت فولادسازی هند و اینکه آیا این کشور می‌تواند به ایران کمک کند تا سطح خود را در صنعت فولادسازی جهان بالا ببرند، عنوان کرد: در حوزه فولادسازی خیر اما در حوزه احیای مستقیم این امکان وجود دارد و هندی‌ها از فناوری خوبی برخوردارند. در حوزه فولادسازی می‌توانیم با شرکت‌های بهتری نیز همکاری داشته باشیم.

وی همچنین در خصوص رفت و آمد سرمایه گذاران هندی به ایران و ابراز تمایل آنها به سرمایه گذاری در صنعت آهن و فولاد ایران نیز گفت: مذاکرات زیادی در این زمینه صورت گرفته و از جمله اینکه ما مذاکراتی نیز با شرکت اسار هند داشته‌ایم و این شرکت نیز در حال بررسی میدانی موضوع همکاری با ایران است.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۴۴
کد مطلب: 17775