گروه معادن سنگ آهن
 
بازار سنگ آهن کشور در شرایط رکودی
گروه معادن >سنگ آهن - وزیر صنعت، معدن و تجارت ابراز امیداری کرد با راه اندازی واحدهای تولید کنسانتره و گندله، ادامه زنجیره ارزش در استان همدان تکمیل شود.
به گزارش ماین نیوز، محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت معدن و تجارت گفت: راه اندازی زنجیره از تولیدات معدن تا محصول نهایی، سبب کاهش هزینه های اضافی به خصوص حمل و نقل خواهد شد، گفت: کارخانه سنگ آهن صبانور به دلیل وجود معادن در استان همدان از شرایط خوبی برخوردار است و امید است که با راه اندازی واحدهای تولید کنسانتره و گندله، ادامه زنجیره ارزش در این استان تکمیل شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه این تصمیم که از تولید معدن تا محصول نهایی یک ماه گذشته برای استان کردستان گرفته شد، تصریح کرد: این اقدام سبب می شود تا هزینه های اضافی بابت حمل و نقل حذف شود.

نعمت زاده بر این باور است که استان همدان پیرو آمادگی لازم در تکمیل زنجیره ارزش در صنایع پتروشیمی و کشاورزی را نیز داراست و به دلیل دسترسی به مرز کشور قابلیت و زمینه های لازم را در جهت توسعه و اشتغالزایی در کنار جاذبه های گردشگری خاص این استان داراست.

وی تصریح کرد: امیدواریم تابستان آینده شاهد راه اندازی خط تولید گندله شرکت معدنی و صنعتی صبانور باشیم.

همچنین سعید تفضلی با اشاره به ظرفیت 600 هزار تنی این واحد، اظهار داشت: برای راه اندازی این واحد بالغ بر 35 میلیارد تومان و 7 میلیون یورو سرمایه گذاری ریالی و ارزی صورت گرفته است که خوراک واحدهای تولیدی کنسانتره صبانور از دو معدن بابا علی و گلالی قروه تامین می شود و هر دو معدن دارای سنگ آهن مگنتیت با feo به میزان 14 درصد است که تمامی این خوراک به محصول کنسانتره با عیار بالای 68 درصد تبدیل می شود.

وی یادآور شد: با توجه به فعالیت های اکتشافی در این شرکت، به ذخایر اطمینان بخشی در دو معدن رسیدیم که با اتکا به این ذخایر طرح توسعه کنسانتره و گندله را اجرا می کنیم. وی این نوید را داد که تا تیر ماه سال آینده واحد 550 هزار تنی گندله این شرکت نیز به بهره برداری برسد.

تفضلی با تاکید بر این امر که طرح های یادشده از محل درآمدهای صادراتی و از محل سود طلب نشده سهامداران عمده شرکت، یعنی صندوق بازنشستگی فولاد و توسعه معادن و فلزات تامین شده است، خاطر نشان کرد: در شرایطی که خام فروشی صرفه اقتصادی ندارد، این شرکت با ایجاد واحدهای فرآوری از این بن بست خارج شد و نتیجتا با حمایت سهامداران ، صبانور در مسیر توسعه روزافزون قرار گیرد.

وی به اولین واحد تولید کنسانتره در غرب کشور از زیرمجموعه های این گروه صنعتی اشاره کرد و گفت : این واحد با ظرفیت تولید به میزان یک میلیون تن در فاز نخست به میزان 325 هزار تنی در حال فعالیت است و فاز بعدی آن در شهریور ماه سال آینده با ظرفیت تولید به میزان 675 هزار تن آغاز به کار خواهد کرد .

تفضیلی در ادامه در خصوص شرایط حاکم بر بازار سنگ آهن، تصریح کرد: با توجه به کاهش شدید قیمت ها ، نمی توان فقط به تولید سنگ آهن دانه بندی امید داشت، بنابراین با برنامه ریزی های به عمل آمده از سال 89 در طرح های فرآوری مشغول به کار شد که یکی یکی در حال بهره برداری از آنها هستیم.

وی، عامل خروج از بن بست در شرایط رکودی بازار سنگ آهن را منوط به طرح های فرآوری دانست و افزود: تبدیل تهدید به فرصت در شرایط بحران با ایجاد کارخانه های فرآوری امری است که در این شرکت محقق شده است. پیش بینی کرده ایم با روند پیش رو، این مجموعه در سال 94 به 200 میلیارد تومان و در سال 97 به 340 میلیارد تومان سود دست یابد.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۳۲
کد مطلب: 17646