گروه صنایع معدنی سیمان
 
دورخیز فولادی ها و سیمانی‌ها برای جام جهانی قطر
گروه صنایع معدنی >سیمان - سطح تعاملات تجاری و صنعتی ایران و قطر گسترش می‌یابد؛ این موضوعی است که به‌تازگی در دیدار محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت با عبدالله صالح‌الخلیفی، وزیر کار و امور اجتماعی قطر مطرح شده و در آن با توجه به روابط دیرینه و تاریخی دو کشور بر افزایش سطح مراودات اقتصادی و تجاری دو طرف تاکید شده است.
به گزارش ماين نيوز، نعمت‌زاده در این دیدار با بیان اینکه ۳۸ درصد تولید ناخالص داخلی ایران به بخش صنعت، معدن و تجارت تعلق دارد، از آمادگی این وزارتخانه برای همکاری در زمینه‌های مختلف اقتصادی و صنعتی با قطر خبر داده و گفت: در راستای افزایش همکاری‌های طرفین، نمایشگاه اختصاصی ایران در قطر نیز در روزهای ۲۶ تا ۳۰ بهمن (پانزدهم تا نوزدهم فوریه) برای نشان دادن ظرفیت‌های صنعت و معدن کشور برگزار خواهد شد. همچنین در این دیدار عبدالله صالح‌الخلیفی، وزیر کار و امور اجتماعی قطر با ابراز خرسندی از برقراری روابط تجاری و اقتصادی با ایران گفت: امیدواریم کشورمان بتواند از توانمندی‌های ایران در بخش‌های مختلف بهره‌مند شود. وی همچنین تاکید کرده در تلاش است تا مبادلات تجاری کشورش را در زمینه مصالح ساختمانی و فولاد افزایش دهد. درواقع اعلام تمایل طرف قطری برای افزایش سطح مبادلات تجاری با ایران به خصوص در زمینه مصالح ساختمانی و فولاد از آن جهت حائز اهمیت است که جام جهانی فوتبال در سال ۲۰۲۲م در قطر برگزار خواهد شد؛ موضوعی که باعث شده از هم‌اکنون مسئولان قطری برای برگزاری مطلوب و استفاده از فرصت‌های ایجادشده به فکر افزایش زیرساخت‌های ساخت‌وساز بیفتند.

البته باید توجه داشت که کشورهای حوزه خلیج فارس در برخی از صنایع همچون سیمان و فولاد قادر به تامین بخشی از نیاز خود هستند اما این میزان برای توسعه و رشد مورد نظر قطری‌ها مناسب نبوده و این در حالی است که فضای نه چندان رقابتی که هم‌اکنون در قیمت بازار سیمان و فولاد ایجاد شده، قطری‌ها را به فکر تهیه مصالح ساختمانی خود از بازار ایران انداخته است.

قیمت ایران، مزیت سیمانی‌ها

عبدالرضا شیخان، دبیر انجمن سیمان در رابطه با تاثیر افزایش تعاملات اقتصادی با قطر و کشورهای حوزه خلیج فارس و تاثیر آن در صنایع سیمان به عنوان بازار صادراتی بکر گفت: اینکه بخواهیم به قطر به عنوان بازار بکر صادراتی نگاه کنیم درست نیست و از سال‌های گذشته قطر یکی از خریداران سیمان سفید و کلینکر ایران بوده است. وی افزود: اما به‌طور قطع بهبود تعاملات اقتصادی به افزایش سهم سیمان ایران در بازار این کشور منجر خواهد شد.

شیخان با اشاره به قیمت پایین‌تر سیمان ایرانی نسبت به محصولات سایر کشورهای منطقه گفت: قیمت ارزان‌تر یکی از مزیت‌هایی است که باعث شده تا تمایل قطری‌ها برای استفاده از مصالح ساختمانی ایران بیشتر شود. وی افزود: اقدامی که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمینه افزایش تعاملات اقتصادی دو کشور صورت گرفته، کار خوبی است که می‌تواند با حمایت دولت به افزایش صادرات بینجامد البته من معتقدم این اقدام می‌تواند در قالب پروتکلی متشکل از بخش خصوصی و دولتی صورت گیرد اما تعیین قیمت بر عهده تشکل‌های بخش خصوصی باشد. دبیر انجن سیمان در ادامه به رونق بازار در آینده اشاره کرد و گفت: معتقدم با توجه به تحولات منطقه و همچنین در پیش داشتن جام جهانی فوتبال در قطر در دو سال آینده بازار سیمان از رونق بالایی برخوردار خواهد شد و می‌توان شاهد رشد و ارتقای صنایع سیمانی کشور بود.

استقبال قطری‌ها از میلگرد ایران

اما یکی دیگر از صنایعی که تحت تاثیر افزایش تعاملات اقتصادی ایران و قطر روزهای به نسبت پر رونقی را انتظار خواهد کشید، صنایع فولادی است چراکه یکی از الزامات افزایش ساخت‌وسازها، استفاده از صنایع فولادی است. در این رابطه حمیدرضا طاهری‌زاده، نایب رییس انجمن فولاد گفت: قطر در سال ۲۰۲۲م میزبان جام جهانی فوتبال خواهد بود بنابراین لازم است برای میزبانی، زیرساخت‌های خود را در بخش‌های مختلف هتل‌سازی و ساخت ورزشگاه افزایش دهد؛ موضوعی که می‌تواند به‌عنوان فرصتی برای صنایع ایران به‌خصوص صنایع فولادی محسوب شده و به افزایش صادرات محصولات فولادی به این کشور منجر شود.

وی در این راستا به برگزاری نمایشگاه تخصصی صنایع و محصولات ایران در قطر اشاره کرد و گفت: برای ارائه دستاوردها و ظرفیت‌های صنایع ایران، نمایشگاهی در اواخر بهمن ماه جاری در قطر برگزار خواهد شد که در این نمایشگاه شرکت‌های دولتی و بخش خصوصی زیادی به ارائه توانمندی‌های خود اقدام خواهند کرد. به گفته وی این نمایشگاه می‌تواند به عنوان محلی برای بازاریابی محصولات ایران به کشورهای منطقه تلقی شود.

نایب‌رییس انجمن فولاد در خصوص راهکارهای پیش روی برای افزایش سهم ایران از بازار محصولات فولادی قطر گفت: اعمال تحریم‌های امریکا علیه محصولات روسی از یک سو و کاهش ارزش پولی کشور اوکراین و روسیه از سوی دیگر باعث شده تا این کشورها به فکر بازار جایگزین برای فروش محصولات فولادی خود باشند. بنابراین قطر بازاری است که مورد توجه کشورهای تولیدکننده فولاد خواهد بود در نتیجه باید در تلاش برای ارتقای کیفیت محصولات فولادی باشیم تا بتوانیم سهم بیشتری از بازار منطقه و قطر را به خود اختصاص دهیم.

وی در پاسخ به اینکه به‌تازگی فولادی‌ها از دولت خواستار وضع تعرفه واردات فولاد برای جلوگیری از دامپینگ چین هستند، با این وضعیت چگونه قادر به رقابت در بازار بین‌المللی خواهیم بود؟ گفت: اینکه گفته می‌شود وضع تعرفه واردات برای جلوگیری از دامپینگ چین است درواقع سیاستی است که فولادسازان برای پیشگیری از زمان کاهش قیمت محصولات چینی در پیش گرفته‌اند و این در حالی است که هنوز هیچ‌گونه کاهش قیمتی را از سوی چینی‌ها شاهد نبوده‌ایم.

طاهری‌زاده افزود: فولادسازان ما هم از لحاظ کیفیت و هم از لحاظ قیمتی، قابلیت رقابت با سایر کشورها را دارند و باید توجه داشت که خواسته وضع تعرفه واردات بیشتر برای حمایت تولیدکنندگان داخلی به‌منظور ارتقای کیفیت و صادرات بیشتر و همچنین جلوگیری از سیاست دامپینگ چین است.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۲۱:۴۷
کد مطلب: 17497
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت