گروه معادن مس
 
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران خبر داد:
دو طرح تغلیظ مس؛ آماده افتتاح
گروه معادن >مس - مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران از افتتاح دو طرح توسعه تغلیظ مس سونگون و سرچشمه طی ماه آتی خبر داد و افزود: اگر کشور تا سال 1400 روند صنعتی شدن را طی کند، میزان مصرف مس به حدود 180 تا 200 هزار تن خواهد رسید.
به گزارش ماين نيوز،‌ احمد مرادعلیزاده با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود تولیدات مس تا سال 1397 از 200 هزار تن فعلی به ظرفیت حدود 400 هزار تن افزایش یابد، تصریح کرد: در همین راستا با افتتاح دو واحد صنعتی فاز دو تغلیظ سونگون و سرچشمه در مجموع حدود 300 هزار تن به ظرفیت تولید کنسانتره مس افزوده می­‌شود.

مرادعلیزاده با بیان اینکه پس از سال 83 واردات کنسانتره متوقف شده، اظهار کرد: در حال حاضر رتبه ایران در تولیدات معدنی مس رتبه پانزدهم دنیاست و در تولید کاتد نیز رتبه 21 را به خود اختصاص داده­‌ایم. تولید کنسانتره طی سال­های اخیر افزایش یافته است و در حوزه کاتد نیز واردات نداشتیم چراکه تولید داخلی میزان مورد نیاز را تامین می­کند. همچنین میزان مصرف داخلی مس حدود 120 تا 130 هزار تن است و سرانه مصرف این فلز به ازای هر نفر 1.6 تا 1.7کیلوگرم است.

مدیرعامل شرکت ملی مس به نقش موثر انجمن­‌ها در بخش­های مختلف صنعت اشاره و تصریح کرد: سهم صنعت مس در GDP، معادل 0.35 درصد است.صنعت مس و انجمن­هایی که در حوزه علمی و دانش فرآوری کار می­‌کنند تعهد بزرگی دارند تا ارزش افزوده این فلز و سهم آن در GDP را افزایش دهند. تاثیرگذاری انجمن­ها در بخش­های مختلف صنعت باید بیشتر مدنظر قرار گیرد و این انجمن­ها نباید فعالیت­های خود را تنها معطوف به امور علمی و پژوهشی کنند.

وی با بیان اینکه مصرف مس نبض توسعه اقتصادی هر کشوری است، اظهار کرد: میزان تولید این فلز در مقایسه با فلزات فولاد و آلومینیوم خیلی کمتر است اما این فلز نقش مستقیم با توسعه زیرساخت­‌ها دارد. مس فلزی مقرون به صرفه و جذاب برای سرمایه­‌گذاری است.

بررسی وضعیت جهانی تولید و مصرف مس

مرادعلیزاده در ادامه به بررسی وضعیت جهانی تولید مس اشاره و اظهار کرد: تولید مس تا پایان سال 2014 میلادی 21 میلیون و 500 هزار تن مس خالص برآورد می­‌شود که از این میزان 5.4 میلیون تن از معدن با روش پیرومتالورژی، 3 میلیون تن از محل بازیافت قراضه و 5.3 میلیون تن از تولیدات کاتد مربوط به لیچینگ یا هیدرومتالورژی است که صنعت نوین متالورژی در دنیاست. همچنین 370 هزار تن از این میزان با روش هیدرومتالورژی از کنسانتره مس تولید می­‌شود که در 20 سال گذشته از مقیاس آزمایشگاهی به صنعتی تبدیل شده است.

وی افزود: 80 درصد تولید مس تصفیه شده به روش پیرومتالورژی است که طی سال­های اخیر سهم روش هیدرومتالورژی در تولید مس تصفیه شده مرتب در حال افزایش است.

مرادعلیزاده با بیان اینکه تغییر جغرافیایی مصرف مس طی سال­‌های اخیر از کشورهای توسعه یافته به سمت کشورهای در حال توسعه است، تصریح کرد: سرانه مصرف مس ژاپن 8 کیلوگرم، آمریکا 6 کیلوگرم، ترکیه و چین بین 6 تا 8 کیلوگرم، کره و آلمان 14 کیلوگرم و اندونزی زیر 2 کیلوگرم است.

وی تصریح کرد: در سال 2013 میلادی مصرف مس چین 8.5 میلیون تن بود که این رقم فاصله زیادی با سایر کشورها دارد. رشد اقتصادی چین از 11-10 درصد به 7.3 درصد رسیده و رشد اقتصادی این کشور با کاهش همراه بوده است. از سال 2008 میلادی مصرف مس رو به کاهش است. به همین دلیل برآورد می­‌شود که میزان مصرف مس در بازار جهانی از 3.2 درصد به 2.1 درصد برسد.

مرادعلیزاده با بیان اینکه عرضه مس در سال­های 2012 و 2013 میلادی از عرضه پیشی گرفت، اظهار کرد: همین امر باعث کاهش قیمت جهانی مس شد. اما پیش­‌بینی­‌ها نشان می­‌دهد در سال 2020 میلادی فاصله­‌ای در عرضه و تقاضا ایجاد می­‌شود و قیمت­‌ها رو به بهبود می­‌رود.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۵۶
کد مطلب: 17299