گزارشي از بازار خريد و فروش ضايعات پلاتين

ضايعات پلاتين هند در جواهر فروشي هاي لوکس ايران

3 دی 1392 ساعت 17:15

پلاتين به علت استفاده درجواهر سازي يكي از فلزات مورد علاقه مردم به خصوص خانم ها محسوب مي شود.البته آقايان به علت معايب طلاي زرد ترجيح مي دهند حلقه هايي از جنس پلاتين خريداري كنند.


به گزارش ماين نيوز، بيشتر طلاهاي سفيد رنگ موجود در بازار از جنس پلاتين است. نبود معادن سنگ اسپريليت در ايران باعث رونق واردات اين فلز و ايجاد کسب و کار براي برخي افراد شده است. واردات ضايعات پلاتين و استفاده از آن در جواهر سازي يکي از مشاغل پر سود در بازار فلزات مي باشد.

پتانسيل پلاتين در کشور وجود ندارد
پلاتين معمولا به حالت خالص و يا در سنگ معدن اسپريليت (آرسنيدپلاتينPtAs۲) که بزرگترين منبع اين فلز است، يافت مي‌شود. به گفته فريبا كهن پور كارشناس بخش اكتشاف معادن فلزي، ايران فاقد معدن اسپريليت است.
وي اظهار كرد: ايران پتانسيل اين فلز را ندارد و تمام نياز هاي كشور از طريق واردات تامين مي شود.

كهن پور افزود:البته در جنوب ايران به همراه كروميت ها نشانه اي از اين فلز شناسايي شده است اما بر اساس تحقيقات ذخيره اين فلز در كشور وجود ندارد.

***ضايعات را از هند وارد مي کنيم
خريد طلا و جواهر براي بيشتر خانم ها لذت بخش است اما خوب است بدانيد آويز يا انگشتري که به نام پلاتين با قيمت زياد خريداري مي کنيد از ضايعات وارداتي اين فلز به کشور وارد ساخته مي شود.

در سال ۹۰ ايران ۱۷۲ کيلو گرم پلاتين به ارزش ۱۸۳۰۹۲ دلار از کشور چين براي تامين نياز داخلي وارد کرد. اين ضايعات عمدتا در ساخت جواهر استفاده مي شوند.در اين ميان افرادي به عنوان تاجران پلاتين به صورت شخصي ضايعات اين فلز را از هند و چين وارد کشور مي کنند.

غلامي يکي از وارد کنندگان ضايعات پلاتين به کشوردر مور نحوه کار خود به «کسب و کار»گفت:به دليل وجود زياد اين فلز بيشتر واردات ما از کشور هند صورت مي گيرد.

وي ادامه داد:اين ضايعات را به صورت شخصي از کارخانه هاي هندي يا چيني خريداري و وارد مي کنيم.
غلامي با اشاره به وضعيت اقتصادي خوب افراد فعال در اين بازار در مورد قيمت خريد و فروش ضايعات اظهار کرد:نحوه قيمت خريد بستگي به پلاتين دارد.هرچقدر پلاتين خالص تر باشد قيمت گران تر است اماتقريبا ضايعاتگرمي ۱۰۰ هزار تومان از کارخانجات هندي خريداري مي شود.

به گفته اين شخص بيشترين کاربرد ضايعات پلاتين در جواهر سازي بوده و نياز بخش صنعتي از طريق واردات شمش خالص اين فلز تامين مي شود.البته پلاتینپزشکیبه علت اينکه از جنس فولادزنگنزنمیباشدارزشریالیندارد.
وي تصريح کرد: در زمان فروش به طلا سازان، اين ضايعات با جداسازي به قيمت جهاني معامله و درحدود گرمي ۱۳۰ تا ۱۴۵ هزار تومان فروخته مي شود.البته گاها شمش پلاتين نيز براي استفاده از جواهر سازي خريد و فروش مي شود.

***سود بازار پلاتين بيشتر از طلا
غلامي در ادامه با اشاره به اينکه معادن پلاتين نسبت به طلا در جهان کمتر است، اظهار کرد: بدون شک سود فعاليت در بازار پلاتين بيشتر از طلا است.اگر شخصي در سال ۵ کيلو پلاتين معامله کند با همان ميزان سرمايه مي تواند ۱۰ تن طلا خريد و فروش کند.

***تجربه شرط اول کسب درآمد از واردات ضايعات است
غلامي تجربه کافي در زمينه شناخت فلزات گران بها را شرط اصلي ورود به اين کسب و کار دانست و گفت: براي اينکه فردي بتواند در اين بازار کسب درآمد کند بايد بيش از ۱۰ سال تجربه کاري در زمينه فلزات با ارزش داشته باشد.

وي افزود: درخيلي از موارد فروشندگان شمش تيتانيوم را به عنوان شمش پلاتين به تازه كاران اين بازار مي فروشند كه در نهايت موجب ضرر اقتصادي مي شود.

***بيش از ۱ ميليارد سرمايه براي ورود به بازار خريد و فروش پلاتين
سرمايه كافي يكي از شروط اصلي براي ورود به هر كسب و كار است.هرچند خريد و فروش ضايعات پلاتين سود خوبي وارد جيب تاجران اين فلز مي كند اما براي شروع اين كار بايد سرمايه اوليه را داشته باشيد.
غلامي در اين مورد اظهار كرد: اگر شخصي مي خواهد وارد اين بازار شود بايد براي حداقل ۱۰ شمش ۱ كيلو گرمي پلاتين بيش از يك ميليارد سرمايه داشته باشد.


کد مطلب: 1721

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/1721/ضايعات-پلاتين-هند-جواهر-فروشي-هاي-لوکس-ايران

ماین نیوز
  http://www.minews.ir