گروه معادن مس
 
با حضور وزير صنعت، معدن و تجارت تصويب شد
طرح هاي توسعه مس سونگون
گروه معادن >مس - نماينده مردم ورزقان در مجلس شوراي اسلامي اعلام كرد: درجلسه اي با وزير صنعت، معدن و تجارت، معاونان و مديرعامل شرکت ملي صنايع مس ايران، مديرعامل شرکت مس آذربايجان و اعضاي هيات مديره اين شرکت، تقويم زماني اجراي طرح هاي توسعه کارخانه هاي مس در ورزقان تصويب شد.
 الله وردي دهقاني گفت:تا نيمه نخست سال 96 کارخانه هاي توليد مس کاتد در اين شهرستان راه اندازي شده و براي شتاب بخشيدن به روند فعاليت اين شرکت براي توليد مس کاتد دو واحد 50 تني توليد مس کاتد با سيستم E.M.P.G که يک مکانيزم به روز با فناوري جديد زيست محيطي است، احداث مي شود.

دهقاني افزود: با اين روش ناخالصي هايي با ارزش کنسانتره همچون طلاو نقره هم در کنار اين فرآيند در ورزقان توليد مي شود.

وي با بيان اينکه سالانه 300 هزار تن کنسانتره مس در مجتمع مس سونگون توليد مي شود و خوراک قابل توجهي براي کارخانه هاي توسعه اي در اين مجتمع مي باشد، خاطر نشان کرد: با سرمايه گذاري 400 ميليون يورويي، کارخانه هاي مس کاتد طي سه سال آينده طبق تقويم زماني مصوب شده احداث و راه اندازي خواهد شد.

دهقاني همچنين يادآور شد: با طراحي که هم اکنون در حال اجرا است، مس توليد شده کاتد در مجتمع مس سونگون در شهرک صنعتي مس توسط بخش خصوصي و با احداث صنايع جانبي به کار گرفته مي شود و از اين فرآيند سهم بسزايي در ايجاد اشتغال و رونق اقتصادي آذربايجان شرقي و شهرستان ورزقان ايفا مي کنند، البته براي رسيدن به ذخيره نهايي مس در اين مجتمع مصوب شده تا پايان سال آينده 15 هزار مترمربع حفاري در محل معدن يک و دو انجام و در صورت نياز و وجود خوراک ورودي، احداث کارخانه تغليظ سوم هم نهايي شود.

عضو کميسيون صنايع و معادن مجلس نهم در ادامه از احداث کارخانه لچينگ توليد مس کاتد در مس سونگون خبر داد و با اعلام اينكه اين کارخانه علاوه بر دو کارخانه توليد مس کاتد ياد شده مي باشد، گفت: خوراک ورودي اين کارخانه هم مواد باطله و خاک اسيدي از توليد کنسانتره مس در سونگون است که با فناوري منحصربه فرد خود احداث و سالانه سه هزار تن مس کاتد توليد مي كند.

دهقاني تصريح كرد: براي تکميل مطالعات معادن شمال استان در منطقه ارسباران با محوريت شهرستان ورزقان يک طرح اکتشافاتي و ژئوفيزيک با هماهنگي سازمان ايميدرو به زودي در اين منطقه اجرا مي شود تا تمام معادن اين نقطه براي سرمايه گذاري هاي آينده شناسايي شوند.

وي افزود: البته با پيگيري ها و توجه وزير صنعت، معدن و تجارت و مسوولان شرکت مس ايران قرار است ماهانه ميزان پيشرفت احداث کارخانه هاي توسعه مس اعلام تا به تقويم زمان احداث و تکميل کارخانه ها دست يافت.

كنسانتره مس سونگون نبايد به شهر ديگري انتقال يابد

حجت الاسلام مسعود مهدوي امام جمعه شهرستان ورزقان نيز گفت: كنسانتره مس سونگون نبايد به خارج از شهرستان و استان انتقال يابد.

وي در نشست مديران اجرايي با انتقاد از تغيير نام مس سونگون ورزقان گفت: متاسفانه با بهانه هاي مختلف که ذوب و پالايش مس در ورزقان مقرون به صرفه نيست مي خواهند کنسانتره مس سونگون را به منطقه ديگري انتقال دهند که اين گونه حرکات و فکرها ظلم و خسارت بزرگ به مردم منطقه خصوصا ورزقان مي باشد.

مهدوي، از عدم حضور و شرکت مديرعامل و مسوولان مس سونگون در جلسه هاي شوراي فرهنگي شهرستان و همکاري نکردن وي با برنامه هاي فرهنگي به شدت انتقاد کرد و افزود: مسوولان شرکت مس وقت در زلزله اخير خدمات شايسته اي به مردم ارائه دادند، اما مسوولان فعلي براي طرح توسعه بيمارستان ورزقان که يکي از نيازهاي اساسي مردم است همچنين ايجاد ورزشگاه در اين شهرستان و نيز کمک در بازسازي آسيب هاي زلزله امتناع ورزيده اند.

مهدوي گفت: هم اکنون دفتر فرهنگي ورزشي مس سونگون ورزقان را در تبريز داير کرده اند و توجه و مساعدتي به شهرستان نمي کنند و هم اکنون نيز مي خواهند کنسانتره مس سونگون را به منطقه ديگري انتقال دهند كه اين نگراني ها نيازمند توجه ويژه اي است تا مردم اين شهرستان اميد خود را از دست ندهند.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۲۶
کد مطلب: 17168
 
مرجع : دنیای اقتصاد