گروه معادن
 
معادن آذربايجان غربي فرصتي براي رونق
470 واحد معدني در حال بهره برداري
گروه معادن - رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان غربي گفت: اين استان داراي ۴۵۰ تا ۴۷۰ واحد معدني در حال بهره برداري يا در آستانه بهره برداري است.
به گزارش ماین نیوز، جعفر صادق اسکندري در همايش تخصصي نقشه راه علوم زمين و توسعه معدني آذربايجان غربي در اروميه با بيان اينکه متاسفانه هم اکنون تنها از ۱۰ درصد معادن استان بهره برداري مي شود، اظهار کرد: کل واحدهاي داراي پروانه اکتشاف نيز ۲۵۰ تا ۲۷۰ واحد است که مرتب در حال تغيير است. وي ادامه داد: اين استان جزو پنج استان برتر کشور در ذخاير و تنوع ذخاير معدني بوده ولي از نظر کاري اقدامات چنداني در اين حوزه صورت نگرفته است.

اسکندري اظهار کرد: هم اکنون سهم استان از ارزش افزوده بخش معدن کمتر از يک درصد است، اين درحالي است که اين رقم در کل کشور 9/16 درصد است و ما نيازمند توجه بيشتر به اين بخش هستيم.

رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان غربي گفت: اين سازمان تاکنون سه هزار و ۵۰۰ تا سه هزار و ۷۰۰ محدوده معدني را ساماندهي کرده و کليه کارگاه هاي دستي و سنتي را نيز جمع آوري کرده است.
وي با بيان اينکه آذربايجان غربي آمادگي کاملي براي اجراي طرح کاداستر معدني دارد، اضافه کرد: تمام اقدامات در حوزه معادن استان و درخواست هاي رسيده به اين سازمان در اسرع وقت پاسخگويي مي شود و تمام کارها در آذربايجان غربي در اين حوزه به صورت نرم افزاري صورت مي گيرد.

توقف کاداستر معدني به دليل بوروکراسي
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت گفت: با وجود اجراي ۶۰ درصدي طرح کاداستر معدني در کشور به دليل طولاني شدن روند انجام کار و بوروکراسي موجود اين طرح متوقف شد.

محمدتقي کره اي با بيان اينکه بخشي نگري باعث دوباره کاري شده و موجب مي شود تا در برخي موارد به نقطه مطلوب نرسيم، عنوان کرد: ايران طرح کاداستر معدني را در کشورهاي ديگر به دليل همکاري و تسريع روند اجراي طرح توسط دستگاه هاي اجرايي آن کشور به راحتي انجام داده است.

وي ادامه داد: اما به دليل بوروکراسي اداري و طولاني بودن روند اجراي کارها اين طرح پيشرفت چندان مطلوبي در کارها نداشته و اجراي آن مستلزم همکاري دستگاه هاي اجرايي است.

کره اي با بيان اينکه ايران به ۳۰ کشور جهان خدمات فني و مهندسي در اين زمينه ارائه مي کرد، افزود: روند کار در کشورهاي هدف به گونه اي بود که در مدت زماني کوتاه دستگاه ها، اطلاعات مورد نياز کارشناسان ايراني را آماده و ارائه مي کردند و موجب تسريع در انجام کارها توسط کارشناسان ايراني مي شد.

معاون وزير صنعت، معدن و تجارت گفت: اين بيانگر مطالعه در اين زمينه نبود و ناشي از سرعت دستگاه هاي داخل کشور در ارائه مطالب بوده که به آنها داده شده است.

معاون توسعه مديريت و منابع انساني استاندار آذربايجان غربي نيز در اين نشست با اشاره به ظرفيت غني و پتانسيل هاي نهفته در دل خاک اين استان گفت: اميدواريم با همکاري و کمک همه افراد کارشناس و خبره در شناسايي، اکتشاف و بهره برداري از ذخاير معدني استان آذربايجان غربي قدم برداريم و به سمت رونق اقتصادي حرکت کنيم.

نادر صفرزاده با تاکيد بر لزوم استفاده صحيح از ذخاير معدني استان افزود:اگر ما بتوانيم ذخاير معدني موجود در استان را به درستي و به شکلي صحيح مديريت و فرآوري کنيم مي توانيم بزرگ ترين معضل کشور و استان را که همانا بيکاري است حل کنيم.

وي ادامه داد: ايجاد اشتغال، فعال شدن چرخ هاي صنعت، توليد، رونق اقتصادي و خروج از رکود در استان در سايه شناسايي معادن و استفاده صحيح از معادن استان امکان پذير خواهد بود. صفرزاده با اشاره به گسترش علوم زمين شناسي و ايجاد رشته هاي تخصصي مرتبط با آن در دانشگاه هاي کشور افزود: تربيت متخصصان در رشته هاي مرتبط با صنايع معدني مي تواند موجب ارتقاي سطح کيفي توليدات و بهره گيري بهينه از ظرفيت هاي معدني موجود در استان شود.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۹ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۲۵
کد مطلب: 17112
 
مرجع : دنیای اقتصاد