گروه معادن
 
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت کرمان عنوان کرد
استخراج سالانه ۵۶ میلیون تن مواد معدنی در کرمان
گروه معادن - معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: سالانه حدود 56 میلیون تن انواع مواد معدنی در سطح استان کرمان استخراج می شود.
به گزارش ماین نیوز، مهدی حسینی نژاد پیش از ظهر امروز در نشست خبری اظهار داشت: معمولا استان کرمان به عنوان بهشت معادن کشور تلفی می شود، اما من می گویم این اشتباه است.

وی افزود: استان کرمان بهشت زمین شناسی ایران است، اما هنوز بهشت معادن نشده و انشاالله باید بهشت معادن شود.

حسینی نژاد بیان کرد: ما در استان کرمان ظرفیت های معدنی ، زون های زمین شناسی و در مناطق کانی زایی خوبی داریم و به طور ویژه زون های ایران مرکزی که عمدتا زغال سنگ، سنگ آهن، سرب و روی است، در استان کرمان یافت می شود.

وی عنوان کرد: زون ارومیه دختر که امتداد آن در استان کرمان می گذرد، بیشتر ذخایر مس را شامل می شود و همچنین زون سنندج سیرجان که بیشتر کانی زایی آهن را در بر گرفته است.

معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: در حال حاضر 330 پروانه بهره برداری معدنی در سطح استان کرمان صادر شده است که حدود 56 میلیون تن انواع مواد معدنی را سالانه استخراج می کنند.

حسینی نژاد با اشاره به اینکه تقریبا 34 ماده معدنی شناخته شده در استان وجود دارد، بیان داشت: عمده ترین تولیدات مواد معدنی ما مس، سنگ آهن و زغال سنگ و کرومیت و بخشی سنگ های ساختمانی است.

وی با اشاره به اینکه معادن مس سرچشمه معدن گل گهر سیرجان و معادن زغال سنگ ما بیشترین مواد معدنی را استخراج می کنند، تصریح کرد: مس سرچشمه به طور میانگین سالانه 25 میلیون تن، گل گهر سیرجان سالانه 17 میلیون تن، زغال سنگ سالانه 600 هزار تن، سنگ آهن جلال آباد سالانه 4 میلیون تن و کرومیت در شمال استان سالانه 70 هزار تن استخراج دارند.

معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان افزود: حدود 99.6 ارزش تولیدات مواد معدنی مربوط به این چند شرکت بزرگ بوده و 4 دهم درصد مربوط مابقی معادن استان کرمان است.

حسینی نژاد خاطر نشان کرد: حدود 6 هزار محدوده معدنی در استان کرمان ثبت شده که شامل درخواست ثبت محدوده، ثبت اکتشاف و پروانه بهره برداری است.

وی گفت: مسائل و مشکلاتی در حوزه معدن داریم که مهمترین آنها بحث اکتشاف و دومین مشکل محدوده های ثبت شده است که در حال حاضر کار ما را بلوکه کرده و باید یک چاره ای برای آن اندیشیده شود.

حسینی نژاد بیان کرد: نداشتن صنایع فرآوری در زمینه کرومیت ها در جنوب استان کرمان یکی دیگر از مشکلات حوزه معدن است که باید در این زمینه چاره ای اندیشیده شود.

وی عنوان کرد: در استان کرمان بحث صنایع معدنی در زمینه آهن را شروع کرده ایم و در آینده نزدیک اتفاق خوبی در این زمینه برای استان رخ می دهد و کرمان با تولید بیش از 10 میلیون شمش، قطب فولاد کشور می شود.

معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان بیان کرد: در زمینه مس آند، کاتد و کنسانتره کارهای خوبی انجام شده است.

حسینی نژاد ادامه داد: با توجه به ایجاد کارخانه کک سازی با ظرفیت یک میلیون و 200 هزار تن، به حدود 4.5 میلیون زغال سنگ نیاز داریم و چیزی که الان به طور میانگین تولید می کنیم، تقریبا 500 هزار تن است.

وی بیان کرد: معادن زغال سنگ ما 55 درصد دولتی و 45 درصد آن خصوصی است و در معادن دولتی که عمده ترین شرکت زغال سنگ است، یکی از مشکلاتی بوده که گریبان گیر نیروی مازاد است.

حسینی نژاد افزود: یک از مشکلات ما در تولید زغال سنگ این است که به دلیل فرسوده بودن تجهیزات آن قیمت تمام شده بالای دارد و تک خریدار آن شرکت ذوب آهن اصفهان است که قیمت آن را تعیین می کند.

معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان تصریح کرد: وقتی قیمت تمام شده بالا بوده و سودی در استخراج وجود نداشته باشد، طبیعتا جذابیتی برای سرمایه گذار ندارد که کار سرمایه گذاری و توسعه را انجام دهد و این سبب شده مشکلات ما در این زمینه بیشتر شود.

حسینی نژاد گفت: شرکت زغال سنگ حدود 4 هزار نیرو دارد و در دنیا به ازای هر شیفت 95 تن تولید دارند و این در حالی است که در کشور ما به ازای هر شیفت نزدیک یک تن تولید زغال سنگ د اریم.

وی عنوان کرد: یکی از دلایل غیر فعالی معدن هجدک، نیروهای مازاد است و این افراد دارای سابقه بالای نزدیک بازنشستگی هستند و امکان کار سخت زیرزمینی برای آنها امکان پذیر نیست و به نحوی شرکت زغال سنگ این را به سمت غیر فعال بودن برده است تا در بحث نیروی آزاد تعیین تکلیف شود.

حسینی نژاد بیان داشت: معدن خمرود 38 میلیون تن ذخیره زغال سنگ داریم، اما تا کنون استفاده نشده است.
تاریخ انتشار : شنبه ۸ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۳۵
کد مطلب: 17067
 
مرجع : فارس