گروه صنایع معدنی
 
حضور پررنگ شرکت‌های خارجی در نمایشگاه بین‌المللی متافو (فولاد، معدن و صنایع معدنی)
نگاه خیره خارجی‌ها به ظرفیت صنایع معدنی ایران
گروه صنایع معدنی - یازدهمین نمایشگاه بین‌المللی فولاد، معدن و صنایع معدنی (متافو) با حضور شرکت‌های ایرانی و خارجی افتتاح شد.
به گزارش ماین نیوز، این نمایشگاه در شرایطی که برنامه کشور افزایش جذب سرمایه‌گذاران خارجی در بخش معدن و فرآوری است می‌تواند زمینه انتقال فناوری را فراهم کند. زیرا به گفته یکی از مسئولان انجمن بازیافت فلز؛ چیدمان نمایشگاه به شکلی صورت گرفته است که سرمایه‌گذاران بتوانند با ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری آشنا شوند و محققان ایرانی نیز با شناخت فناوری‌های روز ارائه شده شرایط ساخت آن را در کشور فراهم کنند. از این‌رو کارشناسان معتقدند این نمایشگاه که با محوریت ارائه تجهیزات و فناوری‌های روز صورت گرفته است در ۳ موضوع کاهش مصرف انرژی در صنایع، کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی و افزایش بهره‌وری صنایع و معادن اثرگذار خواهد بود.

در یازدهمین نمایشگاه بین‌المللی متالوژی (فولاد، معدن و صنایع معدنی) حدود۴۰۰ شرکت داخلی و خارجی از جمهوری اسلامی ایران و ۱۷ کشور انگلیس، ایتالیا، بلژیک، سوئد، آلمان، ترکیه، چین، فرانسه، اسپانیا، اسلوانی، هند، استرالیا، امارات متحده عربی، چک، ایران، هلند و بلغارستان جدیدترین صنایع، تجهیزات، دستاوردها و تولیدات خود را ارائه و در معرض دید علاقه‌مندان قرار دادند.

یازدهمین نمایشگاه بین‌المللی متالوژی(فولاد، معدن و صنایع معدنی) امسال با استقبال چشمگیر کشورهای مختلف مواجه شده به‌طوری که در این نمایشگاه حدود ۲۵۰ شرکت داخلی و ۱۴۰ شرکت خارجی حضور و مشارکت دارند. در مجموع ۷۷درصد این نمایشگاه نسبت به سال گذشته رشد داشته است که در شرایطی که ایران هنوز نتوانسته است از چنگال تحریم‌ها بگریزد حضور کشورهای خارجی هم نسبت به دوره قبل ۳۵درصد افزایش را نشان می‌دهد و این نکته‌ای مثبت در بهبود شرایط فعالیت شرکت‌های معدنی در ایران باشد.

توسعه صنایع فلزی، استراتژی بلندمدت دولت
رییس ستاد برگزاری نمایشگاه متافو با نگاهی به اهمیت برگزاری این نمایشگاه در توسعه بخش معدن  اظهار کرد: ایران از ذخایر غنی معدنی برخوردار است که در کنار بهره‌مندی از انرژی ارزانقیمت و نیروی انسانی متخصص منجر شده است شرکت‌های خارجی برای حضور در ایران بسترسازی کنند، به‌طوری که در شرایط کنونی شرکت‌هایی از کشورهای آلمان، ایتالیا، هند و ترکیه به‌دنبال گرفتن شریک ایرانی هستند تا بتوانند راحت‌تر در معادن و صنایع فرآوری ایران حضور پیدا کنند. چراکه حوزه معدن و صنایع معدنی نیازمند سرمایه‌گذاری بلندمدت است که تنها در صورتی که تعاملات جهانی وجود داشته باشد و اقتصاد کشور از ثبات مناسبی برخوردار باشد می‌توانیم رونق بیشتر با جذب سرمایه و فناوری روز شرکت‌های بزرگ خارجی را به صنایع و معادن کشور هدیه دهیم.

این مسئله نشان می‌دهد که شرکت‌های خارجی در کمین باز شدن دروازه‌های سرمایه‌گذاری در بخش معدن و صنایع معدنی هستند.
حال با توجه به اینکه صنایع فلزی همواره از اولویت‌های توسعه استراتژیک دولت در درازمدت بوده است، با بهبود روابط بین‌المللی این امکان فراهم خواهد شد که ایران در منطقه به‌عنوان یک قدرت منطقه‌ای در بخش معدن مطرح شود. از این‌رو شرکت‌هایی که نیازمند اطلاعات سرمایه‌گذاری از بخش‌های معدنی و صنایع وابسته ایران باشند به سازمان‌های ذی‌ربط هم چون ایمیدرو معرفی خواهند شد.

عبدالکریم جلالی با بیان اینکه این نمایشگاه به افزایش بهره‌وری در تولیدات معدنی و صنایع وابسته کمک خواهد کرد، افزود: هم‌اکنون شرکت‌های بزرگ تجهیزات معدنی و فرآوری دنیا با ارائه تجهیزات مدرن در ۳ بخش بهره‌وری تولیدات، کاهش هدررفت انرژی و توسعه فعالیت‌های صنایع با حفاظت از محیط‌زیست به رونق این بخش کمک خواهد کرد.

توسعه پایدار با فرآوری و حفظ محیط زیست
مسئول انجمن بازیافت فلز در تهران در رابطه با نقش این نمایشگاه در توسعه فرآورده‌های معدنی ایران به صمت گفت: فولاد جزو صنایع مادر در هر کشوری است، به همین دلیل برگزاری نمایشگاه‌های مرتبط با آن می‌تواند در توسعه صنایع پایین‌دستی موثر باشد. زیرا فراهم کردن بستری در کنار عرضه محصولات روز دنیا برای بهبود سرمایه‌گذاری خارجی فاکتوری است که همواره می‌تواند دستاوردهای خوبی برای کشور به همراه داشته باشد، زیرا محققان ایرانی با اطلاع از تجهیزات روز معدنی و صنایع وابسته که دستیابی به آن خیلی دور از دسترس نیست، به رشد صنایع فلزی در کشور کمک خواهند کرد.ناصر بهزادفر با اشاره به نقش بازیافت فلزات در توسعه پایدار افزود: در همه کشورهای دنیا در کنار توسعه صنعتی به مسئله محیط‌زیست و بازیافت عناصر فلزی توجه می‌کنند، حال در شرایطی که کشور برای دستیابی به اقتصادی قدرتمند نیازمند تقویت صنایع وابسته به معدن است، حرکت به سمت پیشرفت در بازیافت فلزات می‌تواند علاوه بر بهبود وضعیت استقرار صنایع در جلوگیری از تخریب محیط به افزایش درآمدها با کاهش هدررفت انرژی و... کمک کند.

نگاهی به ظرفیت‌های نمایشگاه
در یازدهمین نمایشگاه بین‌المللی متالوژی (فولاد، معدن و صنایع معدنی) انواع آهن و فولاد، فناوری‌های ساخت فولاد، مهندسی، تهیه، نصب و اجرا EPC، تجهیزات و ماشین‌آلات (کوره‌ها، بوته آهنگری، پاتیل، غلتک، مشعل‌ها، گلوله‌های آسیابی، بلبرینگ‌ها، وسایل سنجش و اندازه‌گیری، ماشین‌آلات و تجهیزات گرمایش و سخت‌کننده، ماشین‌آلات لیزری) عرضه شده است.

همچنین آلومینیوم، فلزات غیرآهنی، معدن و صنایع معدنی، تجهیزات و ماشین‌آلات، خدمات پیمانکاری، کوره‌های صنعتی، سیمان، سیستم‌های اندازه‌گیری و دوربین‌های کنترل کوره و مشعل، نسوزهای شکل‌دار(آجرها، دیرگدازها)، نسوزهای بی‌شکل، جرم‌های ویژه نسوز، سرامیک‌های صنعتی، قطعات و تجهیزات نسوز، ریخته‌گری، قالب‌سازی، آهنگری، ماشین‌کاری، آبکاری، جوش و برش، شیرهای صنعتی و تجهیزات کنترل سیالات، پروژه‌های صنعت و معدن، سرمایه‌گذاری و پروژه‌های نیروگاهی و تولید برق، راهسازی، پروژه‌های طرح‌های تکمیل و توسعه‌ای، لوازم و قطعات شیر، عملگرها و محرک‌ها، مستقرکننده‌ها، لوازم و ابزارهای انتقال و کنترل سیالات از دیگر تجهیزات به نمایش گذاشته در این نمایشگاه است.

این نمایشگاه در فضایی بالغ بر ۱۵ هزار و ۵۰۰ مترمربع و در سالن‌های ۶-۷-۸-۹-۲۷ برپا شده است.تست‌های غیرمخرب جریان گردابی و بتن‌های نسوز در صنایع مادر، دو نوآوری تولیدی است که در یازدهمین نمایشگاه بین‌المللی فولاد، معدن و صنایع معدنی، فلزات غیرآهنی، ریخته‌گری و کوره‌های صنعتی، آهنگری، ماشین کاری و قالب‌سازی (ایران متافو) ارائه می‌شود.یازدهمین نمایشگاه بین‌المللی متالوژی (فولاد،معدن و صنایع معدنی) از دیروز تا ۱۰ آبان‌ماه هر روز از ساعت ۹ تا ۱۶ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران آماده بازدید علاقه‌مندان خواهد بود.
 
 
تاریخ انتشار : شنبه ۸ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۲۰
کد مطلب: 17063
 
مرجع : صمت