گروه معادن
 
اتابک در گفت‌وگو با ماین نیوز خبر داد:
ارزش ۷۰۰۰ میلیارد تومانی پروژه‌های معدنی و صنایع معدنی بنیاد مستضعفان
نگاه ویژه رئیس بنیاد به معدن
گروه معادن - مدیرعامل شرکت گسترش صنایع معدنی کاوه پارس ارزش سرمایه‌گذاری پروژه‌های در دست اجرای این شرکت را بالغ بر 7000 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: با به نتیجه رسیدن این میزان سرمایه‌گذاری شرکت گسترش صنایع معدنی کاوه پارس به یکی از بازیگران اصلی حوزه معدن و صنایع معدنی کشور در کنار ایمیدرو و میدکو تبدیل می‌شود.
محمد اتابک در غرفه شرکت گسترش صنایع معدنی کاوه پارس در یازدهمین نمایشگاه بین‌المللی متالورژی (ایران متافو) در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز با اشاره به اینکه این شرکت مجموعه‌ای 16 شرکت فعال در حوزه‌های مختلف معدن و صنایع معدنی است، گفت: بنياد مستضعفان انقلاب اسلامي سرمایه‌گذاری‌های خود را از طریق شرکت گسترش صنایع معدنی کاوه پارس انجام می‌دهد و در بنیاد دیدگاه بسیار مثبتی نسبت به سرمایه‌گذاری در این حوزه وجود دارد.

او با اشاره به سرمایه‌گذاری 2000 میلیارد تومانی انجام شده در شرکت فولاد کاوه جنوب کیش متعلق به شرکت کاوه پارس اظهار کرد: همچنین در پروژه فولاد کاوه شرق زنجیره کامل از سنگ آهن تا فولاد پیش‌بینی شده است. در حال حاضر معضل فعلی صنعت فولاد کشور این است که توازن در زنجیره این صنعت به هم خورده و در بخش‌هایی مانند گندله دچار کمبود جدی هستیم.

اتابک افزود: در پروژه فولاد کاوه شرق مجموعه‌ای از معدن، کنسانتره، گندله و فولادسازی مدنظر بوده که اجرایی خواهند شد.

مدیرعامل شرکت گسترش صنایع معدنی کاوه پارس در پاسخ به سوال خبرنگار ماین نیوز مبنی بر اینکه نظر شما درباره سیاست دولت در خصوص جلوگیری از خام‌فروشی در حوزه سنگ آهن و ایجاد واحدهای فراوری چیست؟ اظهار کرد: ای کاش این سیاست زودتر پیگیری و اجرا می‌شد. در سال قبل بالغ بر 22 میلیون تن سنگ آهن از کشور صادر شد که رقم قابل توجهی بود. با توجه به برنامه دولت و کشور برای رسیدن به تولید 55 میلیون تن فولاد در سال 1404 باید زودتر سیاست جلوگیری از خام‌فروشی و فراوری سنگ آهن در کشور اجرایی می‌شد. در طرح جامع فولاد نیز دیده شده که جلوی صادرات محصول خام گرفته شود و سنگ در چرخه فراوری مورد استفاده فولاد قرار بگیرد. اگر این سیاست اجرا نشود در آینده کارخانه‌های فولادسازی کشور ماده اولیه موردنیاز کافی نخواهند داشت و سنگ کم عیار هم اگر در اختیار آنها قرار بگیرد پرعیارسازی این سنگ‌ها اقتصادی نخواهند بود.

مدیرعامل شرکت گسترش صنایع معدنی کاوه پارس با بیان اینکه در سال 1393 بیشترین کمبود گندله را داشتیم اما در حال رفتن به سمت کاهش کمبود این گندله هستیم، افزود: زنجیره تولید فولاد توازن و تعادل خود را از دست داده و باید تلاش کنیم با ایجاد واحدهای فراوری این توازن را مجددا ایجاد کنیم.

او در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ماین نیوز مبنی بر اینکه آیا گسترش صنایع معدنی کاوه پارس در حال تبدیل شدن به سومین غول معدنی ایران است؟ گفت: بنیاد سرمایه‌گذاری‌های معدنی و صنایع معدنی خود را از طریق شرکت گسترش صنایع معدنی کاوه پارس با 16 شرکت زیرمجموعه انجام می‌دهد. ما هم در حوزه معدن و هم در حوزه صنایع معدنی سرمایه‌گذاری‌های سنگینی انجام داده‌ایم و نگاه جدی به این حوزه وجود دارد. از سوی دیگر مدیریت جدید بنياد مستضعفان انقلاب اسلامي، آقای سعیدی‌کیا و مدیریت سابق، آقای فروزنده نیز نگاه جدی به سرمایه‌گذاری در بخش معدن و صنایع معدنی داشتند و با این روند به زودی به یکی از بازیگران اصلی این حوزه تبدیل می‌شویم. البته اگر سیاست‌های اصل 44 کامل و درست اجرا شود ممکن است جلوتر از اهداف تعیین شده نیز برویم.

اتابک در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ماین نیوز مبنی بر اینکه نگاه مدیریت جدید بنياد مستضعفان انقلاب اسلامي نسبت به بخش معدن و صنایع معدنی چگونه است؟ عنوان کرد: آقای سعیدی‌کیا نسبت به بخش معدن و صنایع معدنی نگاه کامل و جامعی دارد و آشنایی بالایی نسبت به این حوزه دارد و سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در این حوزه را تشویق کرده و به آنها اولویت داده است.
تاریخ انتشار : شنبه ۸ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۱۳
کد مطلب: 17062
 
۱ نظر
 


حسینی
با سلام . خواهشمند است مدیران معدنی از کارشناسان متخصص در امر معدن استفاده نمایند . در رابطه با همین مجموعه اخیرا تخریب سد باطله سرب و پوشاندن سه کیلومتر مربع از اراضی روستایی ( با توجه به ماده معدنی سرب ) ضایعه ای جبران ناپذیر به منطقه وارد نموده است . خواهشمند است مسئولین توجه لازم بنمایند . (3721)
۱۳۹۶-۰۸-۰۷ ۰۹:۲۱:۵۳