معادن استان کرمان بهشت سرمایه گذاران

ایسنا , 1 آذر 1393 ساعت 11:11

بهشت معادن ایران با داشتن هفت درصد ذخایر معدنی کشور و مجموعه‌ای غنی از ذخایر 32 ماده معدنی به عنوان یکی از بهترین استانهای کشور برای سرمایه گذاری به شمار می رود.


به گزارش ماین نیوز، استان کرمان با وجود دومین ذخایر مس جهان و همچنین معادن تیتانیوم، سنگهای قیمتی، کروم، سنگ آهن و زغالسنگ می‌تواند عاملی موثر در رونق اقتصاد غیرنفتی کشور محسوب گردد و با توجه به کمبود آب در استان کرمان تغییر مسیر اقتصادی? این استان از کشاورزی محور به سمت محور صنعت و معدن ضمن افزایش بهره‌وری می‌تواند در صرفه جویی در ذخایر آبی نیز موثر باشد .

اکنون سالانه حدود 40 میلیون تن از منابع معدنی کرمان برداشت می شود و بر اساس برآوردها این استان حدود چهار میلیارد تن ذخیره قطعی اثبات شده دارد.

براساس پروانه های معدنی صادره در استان برآورد می شود 21 هزار نفر در حوزه معدن این خطه مشغول فعالیت هستند.

استاندار کرمان در این باره می گوید: نگاه مسئولین استان به حوزه معادن نگاه توسعه‌نگری و توسعه‌گرایی است، نباید اجازه دهیم در کنار تخلیه معادن استان، فقر ، بیکاری و اعتیاد بوجود آید بنابراین دولت یازدهم تدبیری بیاندیشد که بخشی از سود شرکت‌های معدنی برای توسعه مناطق اختصاص یابد.

"علیرضا رزم حسینی" ادامه می‌دهد: از مجموع 600 میلیارد تومان سهم استان کرمان از معدن در سال گذشته فقط 2.5 میلیارد تومان پرداخت شده و این در حالی است که مسائل و مشکلات معادن را مسئولین استان باید رفع کنند.

وی با تاکید بر اینکه باید از توان این بخش در راستای بهبود وضعیت اقتصادی و رونق استان کرمان بهره گرفته شود می گوید: در استان کرمان چندین معدن بزرگ در حال فعالیت هستند و در کنار آنها معادن کوچک دیگری نیز در حال برداشت ذخایر معدنی می باشند و هزاران نفر در این معادن مشغول به کار هستند.

رزم حسینی ادامه می‌دهد: طبق بررسیهای صورت گرفته سه هزار معدن نیز در استان کرمان بلاتکلیف و تعطیل هستند که پیگیریهایی برای احیاء مجدد این معادن صورت گرفته است و طبق مذاکراتی که با وزارتخانه صرت گرفته است این معادن به زودی در مزایده به بخش خصوصی واگذار می شوند.

استاندار کرمان با بیان اینکه? برخی از این معادن 40 سال است که غیر فعال هستند? می گوید: باید برای خروج از این وضعیت چاره مناسبی اندیشیده شود چراکه? منابع دولتی برای سرمایه گذاری محدود است و به همین دلیل از بخش خصوصی برای فعال کردن این معادن دعوت می کنیم در حال حاضر? هم اکنون قریب به شش هزار محدوده معدنی در استان کرمان وجود دارد که نیمی از آنها فعالیتی ندارند و باید با ورود بخش خصوصی و حمایت‌های دولتی فعال شوند که در این زمینه به زودی 300 معدن از تعداد سه هزار معدن غیرفعال به مزایده گذاشته می شوند و شرکتهایی که توان مالی بهره‌برداری را داشته باشند می‌توانند در انها فعال شوند.

رزم حسینی می گوید: یکی از سیاستهای استان کرمان توسعه اقتصادی در چارچوب مثلث توسعه استان کرمان است که برای توسعه استان و جبران عقب ماندگی‌ها باید از تمام توان موجود در بخش‌های معدن، صنعت و کشاورزی استفاده کنیم و اجازه هدر رفت منابع را ندهیم.

وی یکی از مشکلات موجود در بحث معادن را خام‌فروشیمی داند و ادامه می دهد: برای جلوگیری از این مسئله و جلوگیری فروش محصولات معدنی به صورت خام ایجاد واحدهای صنعتی در استان کرمان در دستور کار قرار دارد که در این خصوص اقداماتی صورت گرفته که باید با جدیدت ادامه یابد ضمن اینکه تجمیع معادن و احداث واحدهای صنعتی برای فراوری محصولات معدنی یکی دیگر از راهکارها است و در این صورت زمین ایجاد اشتغال سود افزوده نیز در استان ایجاد می شود.

استاندار کرمان می‌گوید: دوران خام‌فروشی محصولات و تولیدات معدنی در استان کرمان باید به پایان برسد و با توجه به طرح‌های فولادی که در دست اقدام داریم از این مشکل کاسته می‌شود.

رزم‌حسینی ادامه می‌هد: ظرفیت و فضای استان کرمان آماده پذیرایی از سرمایه‌گذاری است و از سهمیه یک میلیارد 50 میلیون دلاری فاینانس استان کرمان باید برای توسعه و پیشرفت استفاده برد.

وی می گوید: صندوق توسعه ملی فرصتی مناسب برای رونق صنعت و معدن استان کرمان می باشد و بخش خصوصی باید از این فرصت به بهترین وجه برای توسعه استان کرمان استفاده کند و ما نیز حمایتهای لازم را در این زمینه انجام می دهیم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز می‌گوید: امسال 120 میلیارد تومان بودجه برای اکتشاف اختصاص یافته و اولویت آن با استان کرمان است و در صورتی که پهنه های استان کرمان ارائه شود، آمادگی 100 درصد برای اکتشاف وجود دارد.

"مهدی کرباسیان" ادامه می دهد : استان کرمان و جنوب یزد پتانسیل معدنی بالایی دارند و دو کار شروع شده که برای اکتشاف 7 هزار کیلومتر مربع در حال مذاکره با روس ها هستیم و 100 هزار کیلومترمربع قرارداد اکتشاف هوایی و بحث استخراجی منعقد و کار از هفته گذشته آغاز شده که حدود 15 هزار کیلومتر از این محدوده در شمال استان کرمان است که 100 هزار کیلومتر شروع و 80 هزار کیلومتر در سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و جنوبی انجام شده است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به? فعالیت معدن ذغال سنگ خمرود در شهرستان راور می گوید:? کار واگذاری این معدن انجام و برنده مناقصه مشخص شده و پیش بینی می شود طی یک ماه آینده عملیات بهره برداری از این معدن آغاز شود.

کرباسیان بحث معدن تیتانیوم کهنوج را جزو اولویت های ویژه وزارت صنعت، معدن و تجارت عنوان و ادامه می دهد: کار مهندسی این معدن با مشکل مواجه است اما تا سطح کنسانتره در بودجه دیده شده و در صورت معین شدن پیمانکار، کار را با ایمیدرو شروع می کنیم و بقیه کار را با شرکت های معتبر جلو خواهیم برد.

معاون امور معدن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت کرمان نیز می‌گوید: مشکلات زیادی در زمینه اکتشاف معادن استان وجود دارد زیرا مباحث مربوط به این حوزه مربوط به 40 سال قبل است و به دلیل نبود امکانات مورد نیاز برای اکتشافات معدنی تاکنون اکتشافات خوبی نداشته ایم.

"حسینی نژاد" ادامه می‌دهد: تجهیزات فرسوده و نداشتن فناوریهای روز دنیا در حوزه معادن و وجود قوانین و مقررات دست و پاگیر از جمله مشکلات معادن استان است ضمن انکه هم اکنون بیشتر فعالان حوزه معادن معدندار هستند تا معدنکار که این موضوع نیز باید اصلاح شود.

وی می گوید: با توجه به کمبود منابع آبی در استان و محدودیتهای موجود در راستای توسعه کشاورزی، توسعه? استان? از طریق معدن و صنایع معدنی و ایجاد ارزش افزوده در معدن باید مورد توجه ویژه قرار گیردو به جای آنکه آب استان صرف کشاورزی شود که بهره پایین دارد یا اشتغال بسیار کمی را ایجاد می کند به نظر می رسد مسوولان باید به دنبال راهکارهای جدید برای مصرف بهینه همین آب کم باشند که بهترین راهکار برای توسعه اشتغال در کنار کمبود منابع آبی، استفاده از ظرفیتهای بخش صنعت و معادن است که صنعت سرمایه گذاری بالایی را می طلبد اما در بخش معدن با توجه به پتانسیلهای استان کرمان سرمایه گذاران راحتتر و بهتر می توانند حضور یابند.

در بیشتر شهرستانهای استان کرمان معادن ارزشمندی وجود دارند و بخش قابل توجهی از اشتغال استان کرمان نیز در این بخش تامین می‌شود که در صورت سرمایه گذاری و توجه بیشتر می توان شاهد تحول اقتصادی استان در این بخش بود و با? مذاکراتی برای سرمایه گذاری خارجی و جذب سرمایه‌های داخلی و خارجی برای فعال کردن معادن و گسترده فعالیت‌ها صورت گرفته دور نمایی روشن را در افق دید این بخش قرار دارد .


کد مطلب: 16693

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/16693/معادن-استان-کرمان-بهشت-سرمایه-گذاران

ماین نیوز
  http://www.minews.ir