گروه معادن
 
کرباسیان خبر داد
سرمایه‌گذاری ۶۰ درصدی یک شرکت خارجی در پروژه سنگان
گروه معادن - رییس هیات عامل ایمیدرو اعلام کرد: یک شرکت خارجی برنده طرح احداث کارخانه گندله‌سازی و کنسانتره سنگان شده و با توجه به اینکه راه‌اندازی این پروژه یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد، این شرکت تا 60 درصد سرمایه‌گذاری می‌کند.
 
به گزارش ماین نیوز،مهدی کرباسیان، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز - دوشنبه - در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ایمیدرو برای احداث کارخانه گندله سازی و کنسانتره سنگان طی فراخوان عمومی از بخش خصوصی دعوت به مشارکت کرد که در پی آن، شرکت های واجد شرایط مالی، فنی و اجرایی در قالب کنسرسیوم های متشکل از شرکت های داخلی و خارجی برای همکاری اعلام آمادگی کردند.

وی افزود: پس از بررسی شرایط متقاضیان توسط کمیته فنی و بازرگانی ایمیدرو، در نهایت صلاحیت سه کنسرسیوم متشکل از شرکت های سرمایه گذار توانمند اعلام شد و اکنون پس از ارائه پیشنهاد قیمت، یک شرکت خارجی برنده قطعی شده است.

به گفته کرباسیان این شرکت تا 60 درصد در پروژه سنگان سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: از 2.7 میلیارد تن ذخیره سنگ آهن کشور یک میلیارد تن در مخزن بزرگ سنگ آهن سنگان است و راه‌اندازی این پروژه یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد.

وی افزوود: طرح های احداث کارخانه گندله سازی سنگان با ظرفیت پنج میلیون تن و کارخانه کنسانتره با ظرفیت 2.4 میلیون تن در جوار معادن سنگ آهن سنگان (شمال شرق کشور) اجرا می شود.

کرباسیان گفت: کارخانه سیمان ونزوئلا که اکنون به مرحله تولید رسیده، در نیمه آذر جاری با سفر معاون اول رییس جمهور ایران به ونزوئلا به صورت رسمی افتتاح خواهد شد.

علت عقب ماندگی 7 طرح فولادی

کرباسیان اظهار کرد: به اسم خصوصی‌سازی حدود 21 هزار میلیارد تومان از اموال ایمیدرو به نحوه نادرستی به عنوان رد دیون واگذار شد. همچنین قرار بود که بهای واگذاری برای سرمایه‌گذاری در این بخش برگردد اما بازنگشت و باعث عقب‌ماندگی هفت طرح فولادی شد.

کرباسیان با اشاره به اهمیت حوزه معدن اظهار کرد: به دلیل اهمیت انرژی و نیازی که دنیا به این بخش دارد اهتمام‌ ورزیدن به نفت و گاز موجب شده که حوزه معدن مغفول بماند.

وی گفت: سهم بخش معدن و صنایع معدنی در تولید ناخالص داخلی یک درصد است که طبق تاکید وزیر صنعت، معدن و تجارت باید به شش درصد برسد و در دنیا 16 درصد است.

رییس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی با بیان این‌که برای خروج از رکود باید حتما به بخش معدن توجه شود، اظهار کرد: این‌که حوزه معدن مورد غفلت واقع شده است مربوط به این دوره یا قبل نیست بلکه قبل از انقلاب این حوزه مغفول مانده است.

باقی ماندن 90 درصد اکتشاف به دلیل نبود بودجه

کرباسیان با بیان این‌که در حوزه معدن کمتر از 10 درصد کار اکتشاف انجام شده است، گفت:‌ این مساله به این معنا نیست که سازمان ایمیدرو یا سایر سازمان‌های دست‌اندرکار نخواهند این میزان را افزایش دهند بلکه این مساله به دلیل نبود بودجه کافی در این بخش است.

وی ادامه داد: طبق سیاست‌های دولت یازدهم قصد بر این شده که این میزان افزایش پیدا کند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اصل 44 قانون اساسی اظهار کرد: تاکنون دو اقدام در راستای سازمان‌های توسعه‌ای انجام شده و با توجه به اینکه ایمیدرو سازمان توسعه‌ای است می‌تواند تا 49 درصد در نقاط محروم سرمایه‌گذاری کند یا در مواقع خاص زمانی که نیروی خصوصی جذب نشده، این میزان را به 100 درصد برساند.

کرباسیان ادامه داد: اقدام دیگر این است که اگر سازمان‌های توسعه‌ای بنگاهی را ایجاد نکنند و مکلف هستند تا حداکثر سه سال آن بنگاه را واگذار کنند، یعنی یک محدودیت جدی برای جلوگیری از بزرگ‌شدن دولت گذاشته شده است.

سازمان‌های توسعه‌ای مورد توجه واقع شوند

وی با بیان این‌که دولت به این نتیجه رسیده است که سازمان‌های توسعه‌ای خیلی اهمیت ندارند، گفت: زمانی که به ساختمان نیاز دارند ساختمان‌های سازمان‌های توسعه‌ای را انتخاب می‌کنند.

رییس هیات عامل ایمیدرو ادامه داد: ساختمان سازمان شرکت ملی فولاد به دلیل همین تصمیم به وزارت دادگستری داده شد، اما براساس تصویب هیات دولت پس از پیگیری‌های زیاد انجام شده این شرکت دوباره برپا شد.

ایران یکی از کشور‌های صاحب نام در طلای جهانی شد

کرباسیان با اشاره به افتتاح معدن طلای زرشوران گفت: ایران جزو کشور‌های صاحب نام و برند جهانی در بخش طلا قرار گرفت.

وی با بیان این‌که ایمیدرو توانسته است با جیب خالی بسیاری از پروژه‌های نیمه‌تمام را فعال کند، اظهار کرد: بیش از 30 پروژه نیمه تمام در ایمیدرو بود که اکنون 27 پروژه فعال شده‌اند.

به گفته کرباسیان در برنامه چهارم و پنجم توسعه قرار بر این بود که تا چشم‌انداز 1404 هشت درصد رشد اقتصادی تحقق یابد اما به دلیل عقب‌ماندگی منفی 6.8 می‌توان گفت اگر بخواهیم به این چشم‌انداز دست یابیم باید اقدامات وسیع‌تری را در این راستا انجام دهیم.

ادامه رکود اقتصاد جهانی تا سال 2018

رییس هیات عامل ایمیدرو ادامه داد: رشد اقتصادی دنیا در سال 2014 و 2015 کاهش یافت و قرار بر این بود که در سال 2012 رکود تمام شود اما به جز آمریکا و چند کشور دیگر مابقی از این حالت خارج نشود و طبق پیش‌بینی‌ها تا سال 2015 قرار است وضعیت بهبود یابد اما به دلیل افت کشور چین در بسیاری از مواد معدنی می‌توان پیش‌بینی کرد که این اتفاق تا سال 2018 نیز اتفاق خواهد افتاد.

کرباسیان سهم چین را در مواد معدنی بسیار بالا دانست و افزود: چین در حوزه فولاد 50 درصد، سنگ آهن 70 درصد و آلومینیوم 48 نقش دارد.

وی ادامه داد: در آستانه برنامه ششم باید حواسمان به این موضوع باشد؛ به‌طوری که بتوانیم سهم معدن را افزایش دهیم و از این گردونه خارج شویم.


تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۳۸
کد مطلب: 16481