گروه معادن سنگ آهن
 
غرقي در گفت‌وگو با ماين نيوز خبر داد:
رونمايي از سند راهبردي سنگ‌آهن ايران در همايش ۹ آذر
صادرات سنگ‌آهن و تكميل زنجيره ارزش افزوده دو بال توسعه هستد
گروه معادن >سنگ آهن - عضو هيئت مديره انجمن توليدكنندگان و صادركنندگان سنگ آهن با ابراز اميدواري نسبت به اينكه برپايي دومين همايش بين‌المللي سنگ آهن بتواند به طرح موضوعات اين صنعت به صورت تخصصي و علمي كمك كند، گفت:‌ در اين همايش قرار است از سند راهبردي سنگ آهن ايران رونمايي شود.
 
سجاد غرقي در گفت‌وگو با خبرنگار ماين نيوز درباره آخرين وضعيت صنعت سنگ آهن ايران و مشكلات اين صنعت در آستانه برگزاري دومين همايش بين‌المللي انجمن توليدكنندگان و صادركنندگان سنگ آهن ايران توضيح داد: در حال حاضر به دليل بهم خوردن تعادل بين عرضه و تقاضا در بازار جهاني سنگ آهن مازاد عرضه در بازار به وجود آمده كه از دلايل اصلي افت شديد قيمت سنگ آهن همين وضعيت بوده است.

وي افزود: رقابت و يا بهتر است بگوييم جنگ قيمتي بين شركت‌هاي بزرگ سنگ آهني‌ جهان باعث به وجود آمدن ضرر و زيان‌هاي هنگفتي به ويژه براي معادن كوچك شده است. هم معادن با عيار كمتر و هم معادن با ميزان توليد پايين‌تر از بابت بحران سقوط قيمت سنگ آهن خسارت ديده‌اند و اين وضعيت فقط در ايران هم نبوده است.

او با استناد به گزارش چند روز پيش ماين نيوز مبني بر كاهش 90 درصدي صادرات سنگ آهن ايران در مهر ماه امسال اظهار كرد: ما نبايد از اين شرايط استقبال كنيم و اين وضعيت پالس‌هاي مثبتي را براي ما ارسال نمي‌كند. بعضا بحث‌هايي از سوي دولت مطرح مي‌شود كه معدنكاري در معادن كوچك صرفه اقتصادي ندارد و بايد از اين حوزه خارج شويم كه اين مباحث كارشناشي شده نيستند.

عضو هيئت مديره انجمن توليدكنندگان و صادركنندگان سنگ آهن گفت: این منطق ساده بازار است که در شرایطي مانند شرايط كنوني بازار، معادن بزرگ واجد شرایط اقتصادی شده و معادن کوچک از صرفه اقتصادي خارج مي‌شوند. اما بايد به اين نكته توجه كنيم كه معادن كوچك در ايران عمدتا توسط بخش خصوصي اداره مي‌شوند و سرمايه‌گذاري انجام شده در آنها نيز عمدتا تمام خصوصي است. اين معادن توليدگرا براي توسعه خود کاملا وابسته و متصل به ارز ناشی از صادرات هستند. حال اگر ما بخواهيم اين مزيت را نيز از دسته از معادن بگيريم قطعا توسعه بخش معدن كشور با توقف روبرو خواهد شد.

غرقي در ادامه با اشاره به رونمايي از سند راهبري سنگ آهن ايران در دومين همايش بين‌المللي سنگ آهن ايران توضيح داد: صادرات سنگ آهن و تکمیل زنجیره ارزش افزوده در سنگ آهن و فولاد باید به صورت موازی و و به صورت دو بال توسعه مورد توجه قرار بگيرند. يعني هم بايد به توسعه صادرات سنگ آهن خود توجه كنيم و هم به تكميل زنجيره ارزش افزوده در سنگ آهن و فولاد. در حال حاضر اشتباه فكر مي‌شود كه اين دو موضوع در تناقض با يكديگر هستند در حالي كه اجراي اين دو بخش بدون يكديگر امكان پذير نيست.

عضو هيئت مديره انجمن توليدكنندگان و صادركنندگان سنگ آهن افزود:‌ در سند راهبري سنگ آهن ايران به این جمع‌بندی رسیديم که توسعه صادرات سنگ آهن و تكميل زنجيره ارزش افزوده در اين بخش باید به صورت همزمان اتفاق بیفتند. در اين سند عنوان شده كه ارز ناشي از صادرات سنگ آهن منشا اصلي توسعه بخش معدن و صنايع معدني است و در شرايطي كه نمي‌توانيم به منابع عمومي تكيه كنيم درآمد صادرات مي‌تواند به توسعه بخش معدن و صنايع معدني كمك زيادي كند.

اين فعال معدني با اشاره به اينكه تشكيل كنسرسيوم توليد و فروش از جمله پيشنهادهاي مطرح به منظور تجميع منابع در بخش سنگ آهن كشور است، افزود: يكي از پنل‌هاي دومين همايش سنگ آهن نيز به موضوع توسعه همزمان بخش معدن و صنايع معدني توجه شده و در آن دو نفر از نمايندگان صنعت فولاد كشور حضور دارند. ما بايد بتوانيم اين مسير را به صورت متحد طي كنيم و براي بخش‌هايي نيز كه تضاد منافع پيش مي‌آيد بايد بتوانيم راهكاري را تعيين كنيم.

عضو هيئت مديره انجمن توليدكنندگان و صادركنندگان سنگ آهن با بيان اينكه بدون توجه به تامین مواد اولیه و وجود مواد معدنی توجه به توسعه صنايع معدني و تكميل زنجيره ارزش افزوده در بخش معدن امكان‌پذير نيست،‌ خاطرنشان كرد: ما در زمينه سنگ آهن داراي ظرفيت توليد و ظرفيت مصرف داخلي هستيم كه به طور طبيعي اگر توليد بيشتر از مصرف بازار با مازاد مواجهيم و بايد اين مازاد را صادرات كنيم تا بتوانيم از طريق درآمد ناشي از صادرات واحدهاي فراوري سنگ آهن را كشور توسعه دهيم. در واقع ابتدا بايد سودي وجود داشته باشد تا بتوانيم با خريد تجهيزات معدنكاري را توسعه دهيم و در ادامه اقدام به احداث واحدهاي فراوري سنگ آهن كنيم.

غرقي اضافه كرد: توسعه بدون برنامه واحدهاي فراوری باعث می‌شود در آینده نزدیک اين واحدها دچار کمبود مواد اولیه شوند. تولید معدنی باید جذابیت داشته باشد تا سرمایه‌ها به سمت معدنکاری بروند.

او درباره آمار و ارقام صنعت سنگ آهن كشور نيز اظهار كرد:‌ تا افق 1404 بايد توليد سنگ آهن كشور به 100 تا 120 ميليون تن برسد و ذخيره موردنياز براي توليد اين ميزان سنگ آهن را هم در كشور داريم. از اين ميزان توليد بايد بخشي از آن حتما صادر شود.

وي درباره چگونگي تدوين سند راهبردي سنگ آهن ايران نيز گفت: اين سند ابتدا در مجموعه‌اي مشاوران و كارشناسان مورد بررسي و تجزيه و تحليل قرار گرفته است و سپس توسط خبرگان حوزه معدن متشكل از توليدكنندگان، صادركنندگان، مهندسان فني و بخش‌هاي تحقيق و توسعه شركت‌هاي سنگ‌آهني به تائيد رسيده است.

به گزارش ماين نيوز، قرار است دومين همايش بين‌المللي انجمن توليدكنندگان و صادركنندگان سنگ آهن ايران در تاريخ 9 آذر سال جاري در مركز همايش‌هاي بين‌المللي رايزن تهران برگزار شود.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۰۸
کد مطلب: 16450