گروه معادن
 
یک متخصص:
توسعه مناطق محروم کشور به رونق فعالیت معادن آنها وابسته است
گروه معادن - دبیرکل انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران معتقد است: توسعه مناطق محروم کشور که معادن در آن نقاط واقع شده اند، در گرو رونق فعالیت آنها است و تعطیلی اینگونه واحدهای معدنی ضربه به اقتصاد کشور محسوب می شود.
 
سیدعلیرضا سیاسی راد  اظهار داشت: اتخاذ سیاستهایی که سبب راکد شدن فعالیت معادن در مناطق محروم شود، به رشد اقتصادی کشور کمکی نخواهد کرد و بدون همفکری با اهل حرفه، هرگونه اتخاذ تصمیمات در سطح کلان می تواند آسیب رسان باشد.

وی تصریح کرد: سیاست های تنبیهی در عرصه اقتصادی رونق به همراه نخواهد داشت، درحالی که روشهای تشویقی عامل رشد و توسعه خواهد بود.

به اعتقاد این متخصص، چنانچه نیاز کشور احداث واحدهای گندله سازی سنگ آهن است و در این زمینه سرمایه گذاری صورت نگرفته، بهره برداران معادن سنگ آهن مقصر نیستند.

سیاسی راد افزود: امروز بهره برداران معادن سنگ آهن دولتی و خصوصی از مرحله استخراج تا صادرات با ایجاد ارزش افزوده و افزایش عیار ماده معدنی، زمینه صدور این ماده معدنی را فراهم می سازند و هرگونه قضاوت عجولانه در این زمینه ، نفعی به حال کشور نخواهد داشت.

وی اظهار امیدواری کرد: دولت با اتخاذ سیاست های تشویقی زمینه سرمایه گذاری، فعالان عرصه سنگ آهن را در زمینه ایجاد واحدهای گندله سازی فراهم سازد.

دبیرکل انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران خاطرنشان ساخت: قیمت سنگ آهن در بازار جهانی نوسان دارد، چنانچه در دوره ای این ماده معدنی افزایش قیمت یافت نباید موجبات ناخشنودی افرادی را فراهم سازد زیرا درآمد حاصل از این امر در داخل کشور صرف توسعه فعالیت های معدنی می شود.

وی تاکید کرد: فعالان بازار سنگ آهن از دولت انتظار دارند هنگام افت قیمت نیز از آنها حمایت و پشتیبانی لازم به عمل آید تا بتوانند فعالیت خود را تداوم بخشند، در غیر این صورت تعطیلی واحد معدنی، ضمن ایجاد بیکاری، مانع از تسهیل درآمد دولت از محل حقوق دولتی معادن خواهد شد.

سیاسی راد با بیان آنکه بخش عمده ای از سنگ آهن صادراتی کشور برای واحدهای فولادسازی قابلیت مصرف ندارد، گفت: فولادسازی های داخل کشور سنگ آهن با عیار بالا را مورد استفاده قرار می دهند.

وی تصریح کرد: سنگ آهن صادراتی ایران به طور عمده دارای عیاری کمتر از آنچه که مورد مصرف واحدهای فولادسازی داخلی است، روانه بازارهای هدف می شود و در واقع در داخل کشور مشتری ندارد.

سیاسی راد خاطرنشان ساخت: براساس گزارشهای رسمی گمرک جمهوری اسلامی ایران طی سالهای اخیر، هیچگونه واردات سنگ آهن دانه بندی صورت نگرفته و صنایع فولاد کشور نیز ظرفیت جذب سنگ آهن دانه بندی با عیار پائین را ندارد.

این متخصص سنگ آهن گفت: سال گذشته حدود 24 میلیون تن سنگ آهن دانه بندی از کشور صادر شده که واحدهای دولتی سهم 10 میلیون تنی در این زمینه داشتند، درحالی که آنها تامین کننده اصلی مواد خام مورد نیاز واحدهای فولاد سازی داخلی بشمار می روند.

به اعتقاد سیاسی راد، امسال سیاست های اتخاذ شده از سوی دولت و افت قیمت بازارهای جهانی این ماده معدنی موجب شد تا در 6 ماهه نخست 8.5 میلیون تن سنگ آهن صادر شود.

دبیرکل انجمن یادشده، گفت: تصمیم غیرکارشناسی برای اخذ عوارض از سنگ آهن صادراتی خساراتی را برای اعضای این انجمن در برداشت و اکنون هیچ مرجعی پاسخگو نیست.

به اعتقاد وی، میزان خسارت وارده به اعضای انجمن در نیمه نخست سال جاری براثر افت صادرات بالغ بر دهها میلیون دلار است و از دولت یازدهم انتظار می رود به وضعیت اقتصادی کشور انضباط دهد.

براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران در 6 ماهه نخست سال جاری، ارزش سنگ آهن هماتیت دانه بندی با خلوص کمتر از 40 درصد به رقم 497 میلیون دلار رسید.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۱۳
کد مطلب: 16427
 
مرجع : ایرنا