گروه معادن سرب و روی
 
مديرعامل شركت روي مهدي‌آباد در گفت‌وگو با ماين نيوز مطرح كرد:
پروژه معدن مهدي آباد در انتظار مجوز ايميدرو
از برنامه عقب نيستيم
گروه معادن >سرب و روی - مديرعامل شركت روي مهدي‌آباد (MZC) با اشاره به اينكه بهره‌برداري از معدن سرب و روي مهدي‌آباد از برنامه پيش‌بيني شده از سوي ايميدرو عقب نيست،‌ گفت:‌ مجوزهاي محيط زيستي اين پروژه اخذ شده و قرارداد تامين آب آن نيز امضا شده است و ما منتظر اعطاي زمين از سوي ايميدرو به منظور آغاز عمليات ساخت و ساز در معدن هستيم.
 
مسعود فانيان در گفت‌وگو با خبرنگار ماين نيوز،‌ در پاسخ به اين سوال كه چرا بهره‌برداري از معدن سرب و روي مهدي‌آباد كه يكي از بزرگترين ذخاير سرب و روي ايران و جهان محسوب مي‌شود با تاخير مواجه شده است؟ توضيح داد:‌ ما قرارداد بهره‌برداري از معدن مهدي آباد را با ايميدرو بسته‌ايم. دليل اصلي تاخير در بهره‌برداري از اين معدن مربوط به فرايند اخذ مجوزهاي لازم از جمله محيط زيست بوده است. از سوي ديگر امضاي قرارداد تامين آب موردنياز معدن هم وقت زيادي را از ما گرفت. امضاي اين قرارداد بسيار مهم بود به طوري كه محيط زيست نيز صدور مجوز براي معدن را منوط به امضاي قرارداد تامين آب معدن كرده بود. در همين راستا قرارداد تامين آب مهدي آباد با شركت آب منطقه‌اي يزد امضا شد.

وي افزود:‌ در حال حاضر مطالعات كارخانه تمام شده است. طراحي معدن در فازهاي يك و دو انجام شده است. مصوبه افزايش سرمايه شركت نيز صادر شده است. شركت استراليايي يونيون ريسورسز نيز با شركت عماني مواريد (Mawarid) جوينت شده است و قرار شده است شركت عماني به عنوان سرمايه‌گذار در اين پروژه حضور داشته باشد، چرا كه شركت استراليايي به دليل مسائل تحريم قادر به نقل و انتقالات مالي خود با ايران نيست. اين در حالي است كه ما با عمان روابط اقتصادي و سياسي خوبي داريم و حتي بانك‌هاي ما در اين كشور شعبه دارند.

او در پاسخ به سوال خبرنگار ماين نيوز كه با توجه به بحران كم‌آبي در كشور آب موردنياز معدن سرب و روي مهدي آباد چگونه تامين خواهد شد؟ اظهار كرد: قرار است آب معدن با توافقات انجام شده از پساب تصفيه شده آب يزد تامين شود. يك مرحله از تصفيه نيز توسط آب منطقه‌اي انجام مي‌شود و بقيه مراحل بر عهده ما خواهد بود.

مديرعامل شركت روي مهدي‌آباد با اشاره به اينكه منتظر تحويل زمين از سوي ايميدرو هستيم،‌ گفت:‌ با تحويل زمين از سوي ايميدرو عمليات ساختماني پروژه نيز آغاز مي‌شود. تاكنون كارهاي اكتشافي و پايلوت در معدن انجام شده است. به ميزان قابل ملاحظه‌اي نيز عمليات خاكبرداري در معدن انجام شده است. ولي انجام امور ساختماني و عمراني منوط به تحويل زمين است.

فانيان در پاسخ به سوال خبرنگار ماين نيوز مبني بر اينكه آيا تجهيزات موردنياز كارخانه مجاور معدن مهدي آباد وارد شده است؟ عنوان كرد:‌ تجهيزات كارخانه هنوز وارد نشده است. شركت عماني اعلام كرده كه تجهيزات آماده‌سازي معدن را در اختيار دارد و نيازي به ساخت و خريد اين تجهيزات نيست.

اين فعال معدني در واكنش به اظهارنظر خبرنگار ماين نيوز مبني بر اينكه پس با اين حساب پروژه معدن مهدي آباد از برنامه عقب نيفتاده است؟ اظهار كرد:‌ از برنامه 36 ماهه تعيين شده از سوي ايميدرو در شهريور ماه امسال تنها دو ماه گذشته است و ما در همين دو ماه هم از برنامه جلوتر افتاده‌ايم. اين برنامه تا توليد تجاري و رسيدن به محصول نهايي معدن تهيه شده است. قرار است در اين پروژه 100 هزار تن كنسانتره سولفوره روي، 100 هزار تن شمش روي با عيار بالا و مقدار كمي هم كنسانتره سرب توليد كنيم.

مديرعامل شركت روي مهدي‌آباد مانند بسياري از سايت‌هاي معدني معتبر دنيا معدن مهدي آباد را بزرگترين معدن كم عيار دست نخورده دنيا اعلام كرد و افزود: با توجه به اينكه ذخيره معدن سرب و روي انگوران رو به پايان است و در همين حال نياز صنايع سرب و روي بهره‌برداري هرچه سريعتر از معدن مهدي آباد كاملا ضروري و حياتي است.

فانيان در پاسخ به سوال خبرنگار ماين نيوز مبني بر اينكه ميزان ذخيره معدن مهدي آباد چقدر است نيز عنوان كرد: ذخيره كانسار اين معدن بالغ بر 186 ميليون تن با عيار 7 درصد روي و 2.6 درصد سرب است و همچنين نقره نيز به عنوان يك محصول جانبي و به ميزان 38 گرم در هر تن در اين معدن وجود دارد. ضمن اينكه ذخيره معدن تا عمق 400 متري از سطح زمين وجود دارد.

وي درباره سهامداران و موقعيت جغرافيايي پروژه معدن سرب و روي مهدي آباد نيز توضيح داد: شركت كارون دز دشت 48 درصد، ايتوك اتريش 24.5 درصد، يونيون ريسورس 24.5 درصد (در حال تبديل به شركت عماني مواريد) در اين پروژه سهامدارند. ضمن اينكه معدن مهدي آباد در 110 کیلومتری جنوب شرقی شهر یزد و 80 کیلومتری جنوب شرقی شهر مهریز واقع شده است.

به گزارش ماين نيوز، پيش از اين مهدي كرباسيان، رئيس هيئت عامل سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران (ايميدرو) بر اخذ مجوزهاي محيط زيستي از سوي پروژه سرب و روي مهدي آباد تاكيد كرده و حتي براي اين كار مهلت سه ماهه نيز تعيين كرده بود.

شرکت معدنکاری ماوارید (Mawarid) که یکی از واحدهای تابعه شرکت هولدینگ MB است، در عمان و به صورت بین‌المللی برای فعالیت در حوزه‌های اکتشاف و توسعه معدنکاری در سال 1997 تاسیس شد. این شرکت در ابتدا تحت عنوان شرکت ملی معدنکاری تاسیس شد اما بعدا در سال 2010 به شرکت ماوارید تغییر نام یافت.

ماوارید نخستین شرکت بخش خصوصی معدنکاری است که در حوزه‌های اکتشاف و توسعه معادن مس و طلا در عمان فعال شده است. این شرکت هدف خود را تبدیل شدن به بزرگترین شرکت معدنی منطقه خاورمیانه اعلام کرده است. این شرکت در خارج از عمان در کشورهای تانزانیا، قزاقستان و عربستان سعودی در جست‌وجوی ذخایر مس و طلا فعالیت می‌کند.

این شرکت توانسته 28 درصد از سهام شرکت ناتیلوس مینرال را بدست آورد که از شرکت‌های به ثبت رسیده در بورس تورنتو در کانادا است. ناتیلوس نخستین شرکتی است که در زمینه اکتشاف ذخایر معدنی در کف دریا و اقیانوس وارد عمل شده است.

ماوارید همچنین مالک بیش از 90 درصد از سهم پروژه فسفات ساندپیپر مارین است که این پروژه در نامیبیا قرار دارد. ماوارید در قزاقستان نیز در یک پروژه طلا به صورت مشترک فعالیت می‌کند. ماوارید در پروژه طلای دیگری در تانزانیا نیز در حال کار است.

هولدینگ MB در سال 1982 تاسیس شد و در حال حاضر بیش از 6000 کارمند از 51 کشور دنیا دارد. این شرکت در حوزه‌های نفت و گاز و صنایع تولیدی و معدنی فعالیت می‌کند.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۴۲
کد مطلب: 16134