گروه صنایع معدنی فولاد
 
مدیرعامل فولاد هرمزگان:
تحقق وعده فولادی روحانی بستگی به تامین مواد اولیه دارد
گروه صنایع معدنی >فولاد - مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان گفت: تحقق وعده های رییس جمهوری در خصوص معرفی این استان بعنوان قطب فولاد کشوربا تولید 10میلیون تن فولاد، مستلزم تامین مواد اولیه کافی و به موقع است.
به گزارش ماین نیوز، مرتضی آقاجانی اظهار کرد: هرچند رئیس جمهوری در سفر اسفند ماه پارسال به هرمزگان از تولید 10 میلیون تن فولاد به عنوان یکی از اهداف برنامه ریزی شده و در دست اقدام دولت خود نام برد اما کمبود و تامین نشدن به موقع مواداولیه از موانع عملی شدن آن است.

مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان خاطرنشان ساخت: منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس به دلیل قرارگرفتن در مجاورت آبهای آزاد، دارا بودن اسکله اختصاصی مجهز به سیستم تخلیه و بارگیری مواد فله معدنی، خطوط ریلی، دریایی، جاده ای، منابع گازی، نیروگاه برق و پالایشگاه بندرعباس و همچنین نزدیکی به معادن سنگ آهن گل گهر سیرجان از موقعیت مناسب تری نسبت به دیگر استانها برای تولید مقرون به صرفه فولاد برخوردار است.

وی اضافه کرد: سخنان اسفند ماه پارسال رئیس جمهوری در خصوص حمایت از تولید 10 میلیون تن فولاد در هرمزگان، موجب جذب علاقمندان به سرمایه گذاری در این زمینه شد اما مشکلات مواد اولیه نگرانی هایی را در بین آنان ایجاد کرده است.

مدیرعامل فولاد هرمزگان با تاکید بر توسعه استانها با توجه به مزیت های نسبی ابراز داشت: گل گهر سیرجان در استان کرمان بهتر است به جای ایجاد صنایع فولاد به فکر توسعه معادن و تامین مواد اولیه لازم برای صنایع برنامه ریزی شده فولاد در هرمزگان باشد.

این مدیر باسابقه فولادی اظهار کرد: اگر قرار باشد استان کرمان که معادن غنی دارد به جای توسعه معادن و افزایش بهروری و ایجاد صنایع بالادستی، خودش هم تولید فولاد انجام دهد، توسعه و آبادانی پایدار انجام نمی شود.

آقاجانی از اختصاص نیافتن ارز مبادلاتی به شرکت فولاد هرمزگان به دلیل قرار داشتن در منطقه ویژه خلیج فارس به عنوان یکی دیگر ازمشکلات تولید فولاد در رقابت با دیگر رقبایی نام برد که هم اکنون از آن استفاده می کنند.

وی یادآورشد: امسال حداقل سهمیه گندله به فولاد هرمزگان اختصاص یافته و از طرفی ارز مبادلاتی نیز تعلق نگرفته و این در حالی است که دیگر فولادسازها هم از سهمیه مناسب تر گندله و هم ارز مبادلاتی برخوردارند که این موضوع با سیاستهای دولت تدبیر و امید در خصوص تقویت و حمایت از تولید فولاد در هرمزگان برای دستیابی به 10 میلیون تن محصول فولادی مغایرت دارد.

مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان گفت: انتظار می رود از سرمایه گذاران در مناطق کمتر توسعه یافته به صورت جدی حمایتهای لازم بعمل آید تا دیگران نیز تشویق به این کار شوند.

این مقام مسوول در فولاد هرمزگان از مسوولان و دست اندرکاران خواست در زمینه مشکلات مطرح شده به خصوص تامین به موقع گندله درخواستی و همچنین تخصیص ارز مبادله ای به صنایع فولاد مستقر در منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس در بندرعباس اقدام کنند.

استاندار هرمزگان نیز با تاکید بر پیگیری مصوبات سفر ریاست جمهوری اظهار کرد: در راستای تحقق این مصوبات در حوزه صنعت فولاد پیگیریهای لازم در خصوص تخصیص معادن آهک و سنگ آهن موجود در این استان و همچنین تامین مواد اولیه لازم از استانهای همجوار (سنگ آهن گل گهر سیرجان در استان کرمان) به صنایع فولادی هرمزگان صورت گرفته است.

جاسم جادری تاکید کرد: پیرو اعلام ریاست جمهوری مبنی بر رفع مشکلات صنعتگران به ویژه شرکتهای فولادی و تولید 10 میلیون تن فولاد در هرمزگان ظرف 5 سال آینده، ما نیز تلاش خواهیم کرد تا مشکلات را به حداقل برسانیم.

نماینده عالی دولت در هرمزگان از فولاد و آلومینیوم به عنوان صنایع راهبردی نام برد و افزود: نگاه دولت تدبیر و امید نیز بر مبنای تقویت این صنایع و حضور در بازارهای بین المللی است که منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس می تواند بستری مناسب برای تحقق این اهدف باشد.

این درحالی است که نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس نیز از کمبود مواد اولیه به خصوص گندله بعنوان مهم ترین مشکل تولید فولاد در هرمزگان نام برد و گفت: با این کمبودها نمی توان به وعده های رئیس جمهوری مبنی بر تولید تولید 10 میلیون تن فولاد دراین استان دست یافت.

آیت الله غلامعلی نعیم آبادی در سخنرانی های مختلف ازجمله خطبه های نماز جمعه با تاکید براین مطلب که کار عظیمی در خصوص ایجاد صنایع تولید فولاد در منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس در غرب بندرعباس انجام شده ابراز داشته است: متاسفانه به دلیل کمبود گندله کارخانه عظیم فولاد هرمزگان در خطر سقوط است.

نماینده مردم هرمزگان در مجلس خبرگان رهبری از وزیر صنعت، معدن و تجارت، استاندار هرمزگان و حتی نمایندگان مردم این استان در مجلس شورای اسلامی خواست برای رفع مشکلات صنایع فولاد به خصوص تامین مواد اولیه اقدام کنند.

امام جمعه بندرعباس هشدار داد: اگر این مجموعه عظیم (صنایع تولید فولاد در غرب هرمزگان ) بخوابد هیچ بهانه ای مورد قبول نیست چونکه محاصره ای (اقتصادی) در کار نیست.

در اطلاعات منتشره منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس آمده است سرمایه گذاری لازم برای تولید سالانه 12 میلیون تن فولاد دراین منطقه انجام شده طوری که با فعالیتهای صورت گرفته حدود شش میلیون تن آن در حال اجرای پروژه است که از این میزان سه میلیون تن به مرحله تولید رسیده است.

در این اطلاعات با تاکید بر تقاضاهای ارائه شده از سوی سرمایه گذاران و مذاکرات بعمل آمده با آنان پیش بینی شده که میزان تولید فولاد در منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس به 22 میلیون تن افزایش یابد.

همچنین در خصوص ایجاد صنایع بالادستی فولاد نیز برای تولید سالانه 13 میلیون تن گندله برنامه ریزی شده که در نتیجه آن عملیات اجرایی یک واحد با ظرفیت هفت میلیون و 500 هزار تن در سال آغاز شده که با احتساب تقاضاهای جدید پیش بینی می شود میزان تولید گندله در این منطقه به 23 میلیون تن در سال افزایش یابد.

جذب هشت میلیاردو 500 میلیون دلار سرمایه گذاری در حوزه های صنعت، فناوری و زیرساختها، منطقه ویژه خلیج فارس را به قطب تولید فولاد، آلومینیوم، آند، روی، تخلیه و بارگیری مواد فله و معدنی و اشتغال تبدیل کرده که با تحقق اهداف بلندمدت از جمله فولاد 12 هزار شغل ایجاد شده فعلی به 30 هزار نفر افزایش می یابد.

این منطقه در 13 کیلومتری غرب شهر بندرعباس در مجاورت بندر شهید رجایی و دو پالایشگاه بزرگ نفت و گاز واقع شده است.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۲۱
کد مطلب: 16093
 
مرجع : خبرگزاری ايرنا