گروه معادن سرب و روی
 
سرقینی در گفت‌وگو با ماین نیوز:
معدن مهدی آباد باید هرچه سریعتر فعال شود
انتقاد از توسعه نامتوازن صنعت سرب و روی
گروه معادن >سرب و روی - صنعت سرب و روی کشور در سال‌های اخیر نیاز خود را تنها از طریق معدن سرب و روی انگوران تامین می‌کرد تا بتواند مانند سایر صنایع معدنی نقشی در اقتصاد کشور ایفا کند. اما با گذشت زمان و افزایش واحدهای تولید نیاز به ماده اولیه افزایش یافت در حالی که مسئولان همچنان به ذخایر موجود به معدن انگوران اکتفا داشتند، در نتیجه میزان عرضه در مقابل تقاضا کاهش یافت و همین موضوع باعث شد تولیدکنندگان به خصوص در بخش تولیدات شمش روی به واردات خاک روی از ترکیه روی آورند. این موضوع در حالی رو به گسترش می‌رفت که معدن بزرگ مهدی آباد بلااستفاده باقی مانده بود.
 
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، البته در این میان فعالان صنعت سرب و روی معتقدند در صورت فعال سازی مهدی آباد، دولت باید این معدن را برای افزایش بهره‌وری به بخش خصوصی واگذار کند. زمزمه‌های اتمام ذخایر موجود در معدن انگوران بهره‌برداری از مهدی آباد را مهمتر از پیش می‌کند در نتیجه مسئولان باید با سرعت بیشتری نسبت به گذشته این معدن را فعال کنند.

امروز بحران کمبود مواد اولیه در صنعت سرب و روی رو به افزایش است که فعال سازی معدن مهدی آباد می‌تواند راه گشای این مشکل باشد.

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت معتقد است اصلی‌ترین دلیل کمبود مواد اولیه در صنعت سرب و روی، توسعه نامناسب واحدهای تولیدی است. در واقع واحدهای تولیدی بدون توجه به میزان ذخایر موجود اقدام به توسعه کرده‌اند.

اما از سوی دیگر فعالان این حوزه معتقدند نمی‌توان کمبود مواد اولیه را به گردن توسعه واحدهای تولیدی انداخت زیرا افزایش ظرفیت تولید جزء خصوصیات ذاتی هر صنعتی بشمار می‌رود.

جعفر سرقینی در گفت‌گو با خبرنگار ماین نیوز اظهار کرد: درست در زمانی که خوراک واحدهای تولیدی سرب و روی از معدن انگوران و به صورت سهمیه‌بندی تامین می‌شد، واحدهای تولیدی با توسعه چشمگیری مواجه شدند. متاسفانه این توسعه، نامتوازن بوده و امروز واحدهای تولیدی را با کمبود مواد اولیه مواجه کرده است.

وی معتقد است برای حل این مشکل، معدن مهدی آباد و بخش زیرزمینی معدن انگوران باید هرچه سریع‌تر فعال شود.

سرقینی در پاسخ به این سوال که برنامه دولت برای بهره‌برداری از معدن مهدی آباد چیست؟ تصریح کرد: قرار بر این است دولت در کنار فروش کنسانتره به واحدهای تولیدی، کارخانه‌ای در منطقه احداث کرده تا از خاک استخراج شده استفاده کند.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۳۸
کد مطلب: 16088