گروه معادن سرب و روی
 
جمیلی در گفت‌وگو با ماین نیوز مطرح کرد:
تعلل شرکت استرالیایی در معدن مهدی‌آباد
گروه معادن >سرب و روی - معدن سرب و روی مهدی آباد یکی از بزرگترین معادن سرب و روی در خاورمیانه به حساب می‌آید که در حال حاضر غیرفعال مانده است. از سوی دیگر معدن سرب و روی انگوران طی 15سال گذشته بار این صنعت را به دوش کشیده است اما امروز دیگر توانایی پاسخ به نیاز تولیدکنندگان را ندارد. برداشت از این معدن نسبت به سال گذشته رو به کاهش است و فعالان حوزه سرب و روی رو به اتمام بودن ذخیره این معدن را اصلی‌ترین دلیل برای کاهش استخراج از آن می‌دانند.
 
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، رفته رفته با افزایش نیاز واحدهای تولیدی سرب و روی فعال‌سازی معدن مهدی آباد بیش از گذشته رنگ اهمیت به خود می‌گیرد. امروز بیشتر فعالان صنعت سرب و روی معتقداند این معدن باید هرچه سریعتر وارد چرخه تولید شود.

براساس گفته مسئولان این حوزه و طبق عمليات اكتشافي صورت گرفته ميزان ذخيره معدن انگوران 22 ميليون تن تعيين شده بود كه امروز با عمليات استخراج صورت گرفته، تنها 9 ميليون تن از آن باقي‌ مانده است. براساس اعلام واحدهای مصرف‌کننده، عیار خاک تحویلی از 35 درصد به حدود 20 درصد کاهش یافته است. بنابراین با در نظر گرفتن نرخ بازیابی 80 درصدی، 800 هزار تن خاک روی انگوران در حدود 120 هزار تن از ظرفیت واحدهای روی را پوشش می‌دهد که معادل 29 درصد از ظرفیت 440 هزار تنی روی کشور است. این مقدار تقریبا برابر با ارقام اعلام شده توسط فعالان صنعت روی است. در نتیجه امروز فعال‌سازی معدن مهدی آباد یکی از اقدامات ضروری برای صنعت سرب و روی به حساب میآید اما این فعال‌سازی نیازمند سرمایه‌گذاری مناسب خواهد بود.

بدون شک جذب سرمایه‌گذار برای بهره‌برداری از معدن سرب و روی مهدی‎آباد میتواند بخشی از مشکلات ایجاد شده را حل کند. به همین دلیل دولت یازدهم به فکر راه‌اندازی مجدد این معدن افتاد. سال گذشته وزیر صنعت معدن و تجارت از سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلاری در معدن سرب و روی انگوران خبر داد. این تصمیم با توجه به سیاست‌های اصل 44 و واگذاری شرکت‌های ایمیدرو برای جذب سرمایه‌گذاران در جهت اجرا و اتمام طرح‌های در دست اقدام، در حال پیگیری است. این اتفاق گام مثبتی در جهت افزایش انگیزه و ایجاد مسیر مشخص برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی در بخش سرب و روی کشور تلقی می‌شود.

ابراهیم جمیلی، فعال صنعت سرب و روی و مدیرعامل شرکت زرین معدن آسیا در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز، درباره همکاری استرالیا و ایران در جهت بهره‌برداری از این معدن اظهار کرد: یک شرکت استرالیایی برای اجرای این پروژه شریک شد اما در حال حاضر دو سال است که هیچ اقدامی صورت نگرفته است. سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) باید این موضوع را پیگیری کند.

وی ادامه داد: البته ما نیز به عنوان فعال حوزه سرب و روی در رابطه با فعال‌سازی معدن سرب و روی مهدی آباد اقداماتی انجام داده‌ایم که امیدوار هستیم با پشتیبانی دولت به نتایج خوبی برسد و بخشی از مشکلات واحدها در تامین کنسانتره را حل کنیم.

وی درباره میزان تولید سال جاری افزود: میزان تولید امسال بسیار کم بوده و ترجیح می‌دهیم رقم آن‌را اعلام نکنیم. اما شاید در شش ماه دوم بتوانیم کمبودهای شش ماهه اول را جبران کنیم.
تاریخ انتشار : شنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۳۱
کد مطلب: 15994
 
۱ نظر
 


شاهين
معدن مهدي آباد هم مانند انگوران معدن بزرگ محسوب مي شود . طبق قانون بايد ايميدرو يا شركت هاي دولتي تحت پوشش آن راساءبهره بردار مهدي آباد باشند. (2382)
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۱۹:۳۶:۳۶