گروه صنایع معدنی فولاد
 
فاطميان:
صادرات آهن اسفنجی با واردات آن برابری دارد
گروه صنایع معدنی >فولاد - مدیرکل دفتر امور صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: سال گذشته به میزان 350 تا 360 هزار تن آهن اسفنجی از کشور صادر شد و بی توجهی به نیاز داخلی، پیامد واردات آن را به میزان صادرات در برداشت.
 
به گزارش ماين نيوز، سیدمحمد فاطمیان اظهار داشت: صادرات در زمینه های مختلف نشانه توانمندی کشور است اما منابع حاصل از صادرات مواد معدنی و صنایع مربوطه باید در کشور صرف زیرساخت ها شود.

آهن اسفنجی با بهره گیری از احیای مستقیم سنگ آهن به دست می آید و عیار آن بین 84 تا 95 درصد است. آهن اسفنجی جایگزین بهتری برای استفاده از آهن قراضه در واحدهای فولاد سازی است.

ظرفیت فعلی آهن اسفنجی کشور در هفت واحد تولیدی 18 میلیون تن است و بالغ بر 19 میلیون تن نیز با بهره برداری از طرحهای در دست اجرا، به ظرفیت کشور افزوده می شود.

وی با بیان اینکه کاهش حجم ساخت و ساز واحدهای مسکونی در کشور، پیامد افت استفاده از کالاهای فولادی در بخش ساختمان را به دنبال داشته، گفت: امروز صادرات محصولات فولادی با راهبرد تعادل بخشی به بازار داخل باید تحقق یابد.

به اعتقاد این مقام مسئول، وضع عوارض صادراتی به منظور صیانت از تولیدات کشور به اجرا گذاشته می شود و برنامه ریزی ها باید به گونه ای باشد که بین صادرات و مصرف داخلی موازنه برقرار باشد.

فاطمیان خاطرنشان ساخت: موضوع مهمی که وزارت صنعت، معدن و تجارت برآن تاکید دارد، تکمیل زنجیره مواد اولیه فولاد است و تامین مواد مورد نیاز صنعت فولادسازی در برنامه های صادراتی باید مورد توجه قرار گیرد.

وی تاکید کرد: برنامه های فولاد حول محور سند چشم انداز 1404 برای ظرفیت 55 میلیون تن فولاد خام طراحی شده است.

مدیرکل دفتر امورصنایع معدنی وزارتخانه یادشده، تهیه طرح جامع فولاد کشور را اطلاع رسانی کرد و گفت: طرح یادشده در مراحل ویرایش نهایی است و در تهیه آن از سازمان ایمیدرو، شرکت ملی فولاد، صاحب نظران و صنعتگران نقطه نظرات لازم جمع آوری شد و در تدوین طرح مورد استفاده قرار گرفت.

وی اظهار امیدواری کرد: طرح وزارت صنعت، معدن و تجارت برای اجرای 10 میلیون تن فولاد در منطقه اقتصادی جنوب کشور (خلیج فارس)باید بسرعت عملیاتی شود زیرا دسترسی به آبهای آزاد، کریدور صادراتی و دیگر مزایایی که در آن منطقه برای تولید این فلز راهبردی وجود دارد، می تواند نقش مهمی در این زمینه ایفا کند.

سال گذشته مجموع تولید فولاد خام کشور به رقم 15.6 میلیون تن رسید که 8.8 درصد بیش از عملکرد سال 91 و از سوی دیگر تولیدات فولادی نیز افزون بر 16.5 میلیون تن بود که کاهش پنج درصدی در مقایسه با سال 91 داشت. براساس سند چشم انداز 1404 که ظرفیت 55 میلیون تن فولاد پیش بینی شده، تولید 140 میلیون تن سنگ آهن مورد نیاز است. براساس آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت میزان سنگ آهن تولیدی در سال گذشته بیش از 33.6 میلیون تن بود که نسبت به سال 91 افزایش 4.8 درصدی داشت. میزان ذخیره اکتشافی سنگ آهن کشور 5.1 میلیارد تن اعلام شده که از این رقم 2.8 میلیارد تن ذخیره قطعی و بقیه احتمالی است.
تاریخ انتشار : شنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۲۴
کد مطلب: 15732
 
مرجع : خبرگزاری ايرنا