گروه صنایع معدنی فولاد
 
مشاور میدکو مطرح کرد:
افزايش توليد فولاد به ۴۰ ميليون تن در گرو برنامه‌ريزي
گروه صنایع معدنی >فولاد - مشاور هلدينگ صنايع معدني خاورميانه (ميدکو) با بيان اينکه در حال حاضر کمبود گندله مشکل اول فولادسازها است و اين موضوع به دليل اينکه توازن بين طرح هاي فولادي در توليد مواد اوليه تا فرآيند کامل توليد محصول دنبال نشده روي داده است، گفت: اين کمبودها در هر مقطعي به شکل يک محصول مياني خود را نشان مي دهد. با وجود اين، در مقطع فعلي معادن سنگ آهن هم با انجام آماده سازي ها بايد بهره وري خود را افزايش دهند تا تامين مواد اوليه براي فولادسازي با مشکل مواجه نشود و اکتشافات، تجهيز و بهينه سازي معادن سنگ آهن هم که اين روزها مورد توجه قرار گرفته است دنبال شوند.
 
به گزارش ماین نیوز، رضا اشرف سمناني درباره افزايش توليد فولاد مطابق سند چشم انداز افزود: رقم 55 ميليون تن توليد فولاد با توجه به عملکرد گذشته اين صنعت و به خصوص در فرجه زماني تعيين شده تا حدودي عملي به نظر نمي رسد، زيرا از ابتداي زنجيره فولاد يعني معدن تا انتهاي آن کليه عوامل مورد نياز از لحاظ کيفي و کمي بايد به درستي مدنظر قرار گيرند و در قالب برنامه هاي عملياتي دنبال و رصد شوند، ثانيا منابع مالي لازم از قبيل تامين زيربناها، حفظ مزيت هاي نسبي انرژي، بهبود مديريت، تکنولوژي، بهره وري، اجراي طرح هاي توسعه اي در کشور، افزايش تقاضا در بازار و پيشرفت طرح هاي مصرف کننده فولاد هم به طور جدي مديريت شوند. کمااينکه در اين شرايط براي صادرات هم حمايت هاي صادراتي و بهبود فضاي خارجي نقش مهمي ايفا مي کنند.

مشاور هلدينگ صنايع معدني خاورميانه (ميدکو) افزود: در زنجيره فولاد تامين زيربناها (انرژي و آب)، افزايش ظرفيت از طريق توسعه واحدهاي موجود يا احداث واحد جديد و همچنين اصلاح تکنولوژي و نوسازي براي افزايش فرآيند متغيرهايي هستند که در قيمت توليد موثرند، بنابراين در هر طراحي به صورت مستقل اين برآوردها بايد صورت گيرد.

اشرف سمناني درباره وضعيت تقاضا براي فولاد در بازار داخلي و خارجي افزود: فولاد ايران با توجه به کيفيتي که دارد قدرت رقابتي خوبي براي صادرات مي تواند داشته باشد، اما تقاضا در بازار داخلي با توجه به رکود با کاهش روبه رو شده است.

وي خاطرنشان کرد: براي توليد فعلي تقاضا وجود دارد و با توجه به مصرف سرانه و برنامه هاي توسعه اي کشور تقاضا افزايش مي يابد ولي براي اهداف بلندمدت توليد، بهبود شرايط اقتصادي و خروج از رکود پيش نياز افزايش تقاضا است.

مشاور هلدينگ صنايع معدني خاورميانه (ميدکو) گفت: صادرات کالاهاي نهايي متکي به فولاد موجه تر از صادرات خود فولاد است، ولي در شرايط خاص اقتصادي لاجرم صادرات انجام مي گيرد که بايد تلاش شود در فولادهايي با ارزش افزوده بالاتر هدف گذاري شود مانند فولاد آلياژي.

اشرف سمناني بيان کرد: افزايش توليد به 40 ميليون تن تا پايان برنامه پنجم توسعه امکان پذير است و با توجه به برنامه هاي توسعه اي کشور اين ميزان توليد مورد نياز خواهد بود. البته تامين سنگ آهن، توازن در زنجيره صنعت فولاد، تامين زيربناها و حفظ مزيت هاي نسبي در انرژي و به روز کردن تکنولوژي ها لازمه آن است.

وی گفت: البته تحميل اين هزينه نيز به بخش صنعت (خصوصا منابع انرژي بر)، قدرت رقابتي اين صنايع را کاهش مي دهد و مزيت نسبي را حذف مي کند.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۰۱:۱۸
کد مطلب: 15635
 
مرجع : روزنامه دنیای اقتصاد